Kına geçicidir. Dolayısıyla bir süre sonra kendiliğinden tamamen yok olur. Saçınızdaki kınanın hızlı bir şekilde çıkmasını istiyorsanız, saçınızı daha sık yıkamayı deneyebilirsiniz. Eğer elinizdeki veya ayağınızdaki kınanın çıkmasını istiyorsanız limon ve karbonat ile hazırladığınız karışımı uygulayabilirsiniz.
Genel olarak hint kınasının tercih edilmiş olduğu bu işlemlerde kınanın vücuttan silinme süresi yaklaşık olarak 1 ay gibi bir süreci kapsamaktadır. İlk yapıldığında oldukça hoş bir görünüme sahip olan kınalar zamanla solmakta ve uygulanan bölgeden çıkartılmak istenmektedir.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
Bir iki saatten az olmamak üzere bir süre bekletilir. Sonra çıkarılıp, kına konulan yer soğuk su ile yıkanarak temizlenir. Kınanın cinsine göre boyası, ciltte bir iki hafta kadar kalabilir.
Kına saçın hızlı uzamasını sağlamanın yanı sıra saçı gürleştirir ve saç dokusunun da iyileşmesini sağlar. 9) Mantar ve egzama nedeniyle oluşan sorunları ortadan kaldırır. Bu sorunların neden olduğu kepeklenmeyi azaltır.
İlgili 16 soru bulundu
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Saçlar için kınanın en önemli faydası dökülen saçlara doğal bir şifa kaynağı omasıdır. Bunun yanında genel saç sağlığı için oldukça faydalıdır. Düzenli olarak kınanın saçlara uygulanması, saçlarda meydana gelen kırılmaları önleyebilir.
Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın. Hepsi bu kadar!
Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir. Kına yakılacak yerin soğuk su ile yıkandıktan sonra 2 saatten fazla olmamak koşuluyla bekletilir.
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Hint kınası faydalarından biri de saç dökülmesini kontrol altına alması ve saçları güçlendirmesi. Hint kınası sayesinde saçlarının daha güçlü uzamasına yardımcı olabilirsin.
Hangi ürünleri kullanacağınızı biliyorsanız kına saçınıza parlaklık ve güçlülük sağlayabilir. Davis kınanın erken yaşta saç beyazlamasına karşı çok etkili olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kına en uzun ömürlü renk tonu da sunabilmektedir.
Özellikle dudak gibi ince ve hassas deriye uygulandığında kötü ve riskli sonuçlara yol açabiliyor. Dermotoloji Uzmanı Doktor Sertaç Sever, kınayı asla dudak gibi ince ve hassas bir bölgeye sürmemeniz gerektiğini, sürdüğünüzde alerjik reaksiyona neden olacağını söylüyor.
Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur.
damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır. Damat, maniler söylenerek kına yakılacak yere götürülür ve evliler damadı yanlarında tutarlar.
Kına Elbisesinin Rengi
Kırmızı, sevgiyi, tutkuyu ve aidiyeti simgeler. Tül, duvak, mendil, kına başlıkları, mumlar ve diğer aksesuarlar kırmızıdır. Kına gecesinin ana rengi kırmızı olacağından kırmızı veya kırmızıya yakın tonlar tercih edilebilir.
Kimi yörelerde mutlu bir evliliği olan, anne babası hayatta olan acı görmemiş bir kadın tarafından yakılırken kimi yörelerde yengeler kınayı yakar. Bazı yörelerde geline genç kızlar erkeğe genç delikanlılar yakarken bazı yörelerde ise teyzeler kınayı yakar.
Örneğin kına yakılmadan hemen önce gelin bindallı adı verilen gösterişli bir elbise giyer. Öncesinde ise genellikle kırmızı renk bir abiye tercih eder. Bazı gelinler tüm gece sadece bindallı da giyebilir ya da sadece abiye elbise giymeyi de tercih edebilirler.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Merhaba, Kınalı saç boyayla açılmaz... Açmaya zorlarsanız da çok yıpratırsınız saç tellerini...
Ceviz kabuğu ile saç boyama
5-6 ceviz yaprağını iki su bardağı suda kaynatın. Soğuduktan sonra içine ezdiğiniz kabuğu katın. Bir şişeye alıp, iyice çalkalayın. İşte size koyu renk saçlarda güzel bir renk elde etmek için doğal bir losyon.
Kınayı karma ve uygulama işlemleri sırasında mutlaka tahta kaşık kullanılmalı. Saç bakımı için, karışımın içerisine bir iki damla saf zeytinyağı eklenebilir. Kınaya limon, sirke ve şarap gibi malzemeler ilave etmek saça nüfuz etmesini kolaylaştıracaktır; ancak asit içeriklerinden dolayı dikkatli kullanmakta fayda var.
- Saç tellerine daha güçlü ve kalın hale getirir, böylece kopma ya da kırılma yaşanmaz. - Saç derisinde meydana gelen egzama ya da mantara karşı mücadele eder. - Kına yapılmış olan saçlara bit yaklaşamaz.
Detoks etkisine sahip olan kına, elma sirkesi ile birleştiğinde toksinleri dışarı atmaya yarıyor. İşte kına ve sirke karışımının faydaları... Kına, hem ruha hem de bedeni şifasıyla bildiğimiz bir boyayıcı maddedir. Kınanın vücutta kısa süre içinde bir detoks etkisi yaptığı ve vücudun zehrini attığı düşünülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri