Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Kına ve elma sirkesi en başta ayaklarda oluşan ödem ve şişlikleri indirir. elma sirkesi ve kına karışımı tüm kan dolaşımını düzenler ve vücudu rahatlatır. Bu karışın el ve bacak ağrılarına iyi gelirken el ve ayaklardaki üşümeyi keser.
Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın. Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar.
Karışım ne katı ne de çok cıvık olmamalı. Ayak tabanlarınıza parmak aralarına da sürün. Ayak üzerine ve tırnaklara sürmenize gerek yoktur. Bu şekilde 1-2 saat kalsın ayak tabanınızda üzerine örtü örtmeyin iyice kurusun.
Kına, halk hekimliğinde, uyuz, saç kepeği, saç dökülmesi, sarılık, mantar hastalıkları, dalak büyümesi, kanser, amipli dizanteride kullanılmaktadır. Kına yağı, kınadan elde edilen ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir.
İlgili 40 soru bulundu
Kına vücutta biriken toksinleri vücuttan atmak için yakılan geleneksel bir yöntemdir. Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir.
Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir. Kına, yanık yüzeyler üzerinde serinletici etki yapmakta, bu nedenle yüksek ateş tedavisi ve yanık bakımında kullanılabilmektedir. Kınanın özellikle nöropatik ağrıda etkili olabileceği, doksanların sonlarına doğru bilimsel araştırmalarla ispatlanmıştır.
Kına saçlara canlılık verir, kökleri ve saçları kuvvetlendirir. Saçta olan bit ve sirkeleri öldürür. İçinde kimyasal olmadığından saçı besler ve korur. Yıpranmış saçlarda genelde Mısır'da yetişen Cassia Obovata diye bilinen kına kullanıldığında çok etkili olmaktadır.
Kullandığınız kremlerin veya ilaçların yanında ben size kınayı tavsiye ediyorum. Çünkü kına hem cilde faydalıdır hem de yanık, kızarık ve soyulmuş bölgelerde harikadır. Bildiğimiz toz kınayı 1 litre suya 5 tatlı kaşığı ilave edin 20 dakika fokur fokur kaynatın ve ılıyınca mantarlı bölgeyi yıkayın.
Kına sağlık açısından sadece saç için kullanılmaz. Aynı zamanda birçok farklı hastalığa iyi gelmesi için günümüzde yaygın olarak değerlendirilmektedir. - Ayak terlemesine engel olur. - Uyuz ile beraber egzamaya karşı oldukça iyi gelir.
Artık kınayı saçınıza uygulayabilirsiniz. Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın. Hepsi bu kadar!
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Bir gün öncesinden hazırlanarak bekletilen kına daha iyi sonuçlar verir. Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın. Kıvamı çok koyu olan kınayı bitki çayı ile açılabilir.
Kınanın boyasını daha etkin kılmak için uygularken elma sirkesi veya limon suyu eklenmelidir. Kına ile saç boyamada olası beyazlar kapanır ve saç dökülmeleri önlenir ve aynı zamanda saçlarda oluşan bit sorununun giderilmesini sağlar.
Kına: Doğal yöntemlerden biri olan kına, ayak mantarını geçiriyor. Kınayı ayağınızın mantarlı bölümüne yakın ve bekleyin. Kısa sürede mantar yok olacaktır. Buna ek olarak kına ayağınızı bakterilerden de korur.
Kına saçta en az 8 saat bekletilmeli. 8 saat boyunca saçta kalan kına saça derinlemesine nüfuz eder. Eğer imkanınız varsa kınanın saçta 1 gece beklemesi harika olur. Kınayı yaktıktan sonra başınızı streç film ile sarın.
Kına ve elma sirkesi ise bu noktada öne çıkıyor. 2 yemek kaşığı kına ve 4 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırdıktan sonra ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürebilirsiniz. Ayak üzerinde ve tırnaklarda uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Bu şekilde yaklaşık 2 saat bekledikten sonra ayaklarınızı iyice yıkayın.
Elma sirkesi ile ayaklarınızı her akşam yıkarsanız, elma sirkesinin içindeki mineraller sayesinde bağ dokularının iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Topuk dikenini son günlerde fark ettiyseniz elma sirkesini kullanmaktan kaçınmayınız. Erkenden müdahale edip dikenin daha da yayılmasına engel olabilirsiniz.
Ayak altına veya ayağa kına yakmanın herhangi bir yan etkisi veya korkulacak bir yönü yoktur. Ayağa ve ayak altına kına yakmanın faydaları şunlardır; - Ayak mantarının oluşmasını engeller. Ayak mantarı enfeksiyonun tedavisinde kullanılan en önemli doğal yöntemdir.
Anavatanı Hindistan olan kına ağacı Arabistan'da ve Akdeniz iklimine sahip olan yerlerde de yetişir. Arap ülkelerinde ve Hint yarımadasında, eski dönemlerde, kınanın nazarı bozduğuna ve kötü güçleri uzak tuttuğuna inanılır.
Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen kına kültürü, ayak sağlığı için oldukça etkilidir. Ayaklarınızda oluşan kokudan kurtulamadıysanız, ayaklarınıza kına yakmak çok iyi gelecektir. Hint kınasını dönem dönem uygulamalısınız. Kına ayaklarınızı bakteriden korur ve nem oranını dengeler.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.
Ağrı Kesici Faydası
Kına genel olarak herhangi bir ağrıyı geçirmede etkilidir. Ağrıyan kısımlara kına uygulandığı zaman bölgenin ağrısının hafiflemesini sağlar. Buna ek olarak kına yanık yaralarının tedavisine de faydalı olup ağrıyı azalttığı için de yanık yaralarının hızlı iyileşmesini sağlar.
İçeriğindeki zengin minerallerin yardımıyla saça ve saç derisine doğal terapi uygulayan beyaz kına ayrıca; sivilce, ağrı, açık yara gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin üst tabakasını nazikçe soyar, çatlak ve çizik görünümü azaltır.
Yabancı erkeklere göstermemek şartıyla, kadının her süsü caizdir. Koca için süslenmek sünnet, yabancı için süslenmek haramdır. Sual: Erkeğin saç dökülmemesi veya baş ağrısı için kına yakması caiz midir? Evet, caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri