Adaya Kabataş, Kadıköy ve Bostancı iskelelerinden vapur kalkıyor. Kabataş ve Bostancı'dan yaz aylarında deniz otobüsü var. Kınalıada vapurla 25-30 dakikalık mesafede olup Adalar içinde İstanbul'a en yakın olandır.
Kınalıada, deniz ulaşımı ile gidilebilen bir noktada yer almaktadır. Bu nedenle sadece vapur ve motorlar ile geçiş sağlanır. Marmara Denizi'nin tüm güzelliklerini gözler önüne seren bu yolculuk, İstanbul'un belli başlı ilçelerinden kalkan vapurlar ile mümkündür.
Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir.
ADALARA NASIL GİDİLİR? İstanbul'dan Adalar'a gitmek için deniz yolunu kullanmanız gerekmektedir. İstanbul Anadolu Yakası'ndan Bostancı ve Kadıköy'den hareket eden vapurlara binebilirsiniz. Ayrıca Bostancı, Kartal'dan motorlar kalkmaktadır.
Fakat merak edilen en önemli konu tabii ki Eskihisar feribot ücreti 2023 listesi. İDO deniz seferlerine yaya binişler 6,00 TL – 10,00 TL arasıdır. Binek otomobil ile 130 TL'ye biniş sağlanırken motosikletle 55 TL'ye feribota giriş sağlıyorsunuz. Eskihisar feribotlarına her türlü kara taşıtı ile giriş yapabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Maltepe, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada vapur seferleri araştırılıyor. Yolculuk süresi toplam 1 saat 5 dakika süren vapur seferleri, günlük 24 kez yapılıyor. Belirlenen saatlerde vapur seferleri uygulanıyor.
İskeleye yaklaşırken tek tepeli konik bir ada izlenimi bırakıyorsa da adanın geri kalan 115 metrelik Çınar Tepesi ve Manastır Tepesi'nin batı etekleri, çok eski zamanlardan beri işletilen taşocağı nedeniyle oyulmuş durumda. Adı, demir ve bakır madenlerinin etkisiyle kızılımsı olan toprağının renginden gelir.
Kınalıada, Prens Adaları'nın dördüncü en büyük adası ancak bir ucundan diğer ucuna yürümek sadece 30 dakika sürüyor. Kınalıada'nın tarihte birçok ismi olmuş.
Balık ve meze çeşitliliği ile meşhur olan Kınalıada'da meşhur olan şeyler arasında Kınalıada'nın doğal güzellikleri, Kınalıada'nın tarihi yerleri, Kınalıada dondurması, Kınalıada sokakları, Kınalıada gece hayatı ve Kınalıada plajları yer almaktadır.
Bakırköy İskelemizden Adalara seferlerimiz başlamıştır. Keyifli yolculuklar dileriz. ⛴🙂
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Kabataş'tan kalkan Şehir Hatları Kadıköy'e uğrarsa 50, uğramazsa 40 dakikada Kınalıada'ya varıyor. Kadıköy'den ise buraya ulaşım 30 dakika sürüyor. Prens Adaları'nın ikinci büyük adası olan adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir.
Bunlar; Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada şeklindedir. Bu anlamda şehir hatları vasıtasıyla ulaşım sağlamak ve günübirlik turlar sağlamak da mümkündür. Özellikle yaz sezonu yaklaştıkça vapur hatlarındaki sefer sayıları artmaktadır.
Kınalıada'da fayton yoktu ve ada ahalisi bu yokuşları yürüyerek çıkıyordu. Ta ki elektrikli akülü küçük araçlar icat olana ve geçen yazımızda sözünü ettiğimiz başıboşluk başlayana kadar. Şimdi bir dolu akülü araç insanları tek tek taşıyor ve böyle giderse ne kadar insan o kadar motorlu araç bütün yolları kaplayacak.
Sedef Adası'na ulaşım için öncelikle Kartal veya Bostancı'dan kalkan vapurları kullanabilirsiniz. Büyükada'dan da motor seferleri ile adaya geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca özel yat veya tekne ile adaya gelmek isteyenler için demir atma olanağı da mevcuttur.
Bizans döneminde adalara yapılan sürgünlerin bir kısmı bu adaya yapılmıştır ve bu sürgünlerden tarihte en çok yer eden isim Romen Diyojen'dir. Kınalıada'da 1800'lü yılların ortalarından itibaren adaya yerleşmeye başlayan Ermeni nüfusu yoğunluktadır.
Gişeden satılan bilet fiyatı kişi başı 80 TL'dir. Kurumumuzun temeli yıllar önce Bostancı-Adalar vapur iskelesinin yan tarafında sayıları 10'u geçmeyen esnafın taşımacılık ve nakliyecilik işi ile uğraşmasına dayanmaktadır.
İstanbulkart Nerelerde Geçerlidir? İstanbulkart kullanarak metro, Marmaray, tramvay, belediye otobüsü ve şehir hatları vapurları ile seyahat edilebilmektedir.
Yaşlı Vatandaşlara Ücretsiz Yolculuk Hakkı
65 yaş ve üzerindeki yolculara Ücretsiz Seyahat Kartı'yla ücretsiz yolculuk yapma hakkı tanıyor. Kartı henüz alamayan 65 yaş ve üstü konuklar, nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz seyahat yapabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri