Kayıt sildirilmişse fakülteye geri dönebilmek için öğrenci affı çıkması gerekiyor. Ancak kayıt dondurmada öğrenci affı çıkması beklenmeden geri dönülebilir.
Sınıfta kalan, kayıt sildiren ya da disiplin suçu işleyen öğrencilere okul yönetimi tarafından tasdikname verilir. Tasdikname alan öğrenciler tasdikname aldıkları okula geri dönemez ve aynı okulda eğitim hayatına devam edemez.
Kaydı silinen öğrencilerin Öğrenci Kimliği , Bank 24 Jet ve TC kimlik fotokopisi ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan Gazi MYO (Uzaktan Eğitim) bankosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
Mevcut okulunuzdaki kaydı sildirmezseniz yeni okulunuza ve bölümünüze kayıt yaptıramazsınız. Kısacası YÖK size üniversite okurken sınava girme ve tercih yapma hakkı verir. Ancak yaptığınız tercih sonucunda yerleştirilirseniz kayıt yaptırabilmek için diğer okuldaki kaydınızı sildirmeniz gerekir.
azami öğretim süresi dolmadan kaydın silinmez. 4 yıllık üniversiteler için 7 sene, 2 yıllık önlisans programları için 4 senedir.
İlgili 22 soru bulundu
Eğitim & Kariyer konusunda 992 cevap paylaştı. 2 dönem üst üste kayıt yaptırmazsan okuldan atılırsın. Devamsızlıktan kalmak pek bir sorun etmez. Sorun olmaz.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Kayıt sildirme başvuruları öğrenci işleri tarafından incelendikten sonra, başvuru sonucu öğrencilerin dilekçelerinde belirtmiş olduğu GSM numarasına SMS olarak bildirilmektedir.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.
Yaklaşan seçim nedeniyle iktidarın vaadi olan öğrenci affından birçok öğrenci yararlanamadı. 2022 ve 2023 yılında azami süresi dolacak olan birçok lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, bu affın kapsamına giremedi.
Öğrenci affından faydalanmak isteyen öğrenciler ilgili madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44. maddesinde belirtilen esaslara göre 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.
Bu şekilde kaydı silinen adaylara öğrencilere daha önce okudukları ve başardıkları derslerden dolayı muafiyet tanınmaz. Bu dersleri tekrar almak zorundadırlar.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Şurada Paylaş! Aftan yararlanmak için son tarih 7 Kasım ancak son başvuru tarihi üniversitelere göre değişiyor. 31 Ağustos'ta saat 17.00'ye kadar başvuru yapanlar; 2022-2023 akademik yılı güz dönemine, 1 Eylül 2022 7 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuru yapanlar ise bahar dönemine kayıt yapabilecekler.
Kayıtlı Üye
Normal eğitim suresi içindesin kaydın silinmez. E devletten ogrenci belgesi alma kismina bakabilirsin.
Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür. Ders kaydı yapılana kadar ''pasif öğrenci'' olarak sistemde gözükmesi mümkündür.
E- DEVLET'TEN GÖREMEDİLER
YÖK'ten alınan bilgiye göre, üniversite siteleriyle, e-Devlet sistemi entegre olmadığı için 'kaydı' görememek olağan bir durum. Ancak yetkililer, öğrencileri yine de okula giderek ya da telefonla arayarak kayıtlarını teyit etmeleri yönünde uyarıyor.
Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Fakat E-devletten sisteme girilip düşmesi biraz zaman alabilir aslında bu süre 7 günden fazla olamaz...
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Kayıt sildirme başvurusunu güz yarıyılı (birinci yarıyıl) ders ekleme/bırakma süresinin bitiminden sonra, ancak bahar yarıyılı (ikinci yarıyıl) başlangıç tarihinden önce yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %50'sini ödemekle yükümlüdür.
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencinin, kayıt yaptırdığı tarihten itibaren ilk eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar olan süre içerisinde Üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda ilgili dönem için ödemekle yükümlü olduğu öğrenim ücretini ödemesi gerekir ve ödenen öğrenim ücretinden iade yapılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri