TUVALET KOKUSUNU YOK ETMEDE En çok kullanılan ve en çok hijyenik olması gereken alanlar tuvalet ve banyolardır. Tuvalet kokusunu gidermek istiyorsanız bunun için ilk olarak güzelce tuvaleti temizleyin daha sonra da 1 barda karbonatı direk tuvaletin içine dökün. Daha sonra kapağını kapatıp biraz bekletin.
Kötü kokuları karbonatla yok edin
Karbonat kokusu evin her köşesine yayılmış istenmeyen kokuları kolayca yok eder. Bu yöntem özellikle kilerde ve küçük mutfaklarda işe yarıyor.
Portakal ve limon kokusu ile evler mis gibi koksun.
Portakal ve limon kabuklarının içlerini güzelce temizleyin. Ardından içlerine sırası ile deniz tuzu, nane ve karanfil ekleyerek odanızın güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.
Evde rutubet kokusu ile karşılaşmamanız için oda içerisinde çiçek bulundurmamanız öneriliyor. Rutubet kokusu giderici niteliği taşıyan su ve beyaz sirke karışımının da rutubetli alanda kullanılması gerekiyor. Peteklerinizin önünü açık tutarak da evde rutubet kokusuna karşı önlem alabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Koltuk altı kokusu giderme ve önleme noktasında kolay ve maliyetsiz doğal alternatifler arıyorsanız, işte deneyebileceğiniz 4 ipucu... Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir.
Kötü kokularda da etkili olan karbonatla 9 kötü kokuyu da yok edebilirsiniz. Günlük hayatta evin her alanında karşılaşılan kötü kokuları yok etmek için karbonat kullanabilirsiniz. Karbonat antiseptik özelliği sayesinde bir asit gibi etkili bir ürün olduğu için banyoda, mutfakta ve her yerde kullanabilirsiniz.
Karbonatla yatak temizliği leke ve sararmaları giderdiği gibi yatağınızın kokusunu da değiştirebilir. Hem doğal hem etkili yatak temizleme yöntemleri arasında karbonat size aradığınız verimliliği sunar.
Koku Giderme Yöntemi
Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir.
Banyo suyunuza eklediğiniz yarım kâse karbonat cildinizdeki asidi nötralize edecek ve cildinizi yağdan ve terden arındıracaktır. Tüm bunların yanında yumuşacık bir cilde de kavuşmuş olacaksınız. Bir leğene 3 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve bu suyun içinde ayaklarınızı bekletin.
Karbonat, banyonuzdaki kireç, sabun kalıntıları ve kirleri çıkarmak için harika bir temizleyicidir. Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirin ve bu karışımı banyo fayanslarının ve küvetin üzerinde sürün. Ardından bir fırça veya sünger ile iyice ovun ve durulayın.
Karbonat olarak da bilinen soda dibi tutmuş tencerelerden kirli fırına, lavabo kenarlarındaki lekelerden halı ve kilimlere kadar pek çok şeyin kolayca temizlenmesine yardımcı oluyor ve kimyasalları daha az kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Koltuk altı ve özel bölge nasıl beyazlatılır? Limon suyu ya da karbonatlı suyu koltuk altınıza sürerek daha beyaz olmasını sağlayabilirsiniz.
Başarılı bir temizleyici olan karbonatı koltuk altına ve diğer terleyen bölgelerinize sürdüğünüzde kötü kokuya neden olan bakteriler etkisini yitirir. Benzer şekilde doğal bir şifa maddesi olan elma sirkesini de ter kokusunu gidermek amacıyla kullanabilirsiniz.
Karbonat, koltuk altı kokusunu engellemek için etkili bir ilaçtır. Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın.
Hindistan cevizi yağı vücudumuz için doğal bir deodoranttır. Kötü kokmanızı engeller ve vücut kokunuzu güzelleştirir. Her sabah, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ağzınıza koyun ve 10 dakika kadar bekledikten sonra çıkartın, dişlerinizi fırçalayın. Her sabah yapmaya özen gösterin.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde. İkisi karıştırıldığında birbirlerini etkisiz hale getiriyorlar. Hiçbir işe yaramayan bu karışımı kapalı bir kapta karıştırırsanız patlamaya neden olabilir.
Çamaşırlarınızı yıkarken makinenizin deterjan gözüne deterjanla yarım su bardağı karbonat ekleyin. Makineniz durulama aşamasına geçtiğinde ise sirke ekleyin. Bu yöntemle tülleriniz eskisinden de beyaz olabilir. Sirke, bakterileri öldürür ve çamaşırlarınızı yumuşacık yapar.
Bir bardak sirkeyi 40 dereceye kadar ısıtın. İçine bir yemek kaşığı Karbonat ekleyip karıştırın. Karbonatlı sirkeli tuvalet temizleyici karışımı klozetin iç kısımlarına denk gelecek şekilde dökün. Dilerseniz sprey şişe ile iyice dağıtabilirsiniz.
Yarım litrelik alkali su 2 çay kaşığı kadar karbonat eklemek, 1 ay gibi kısa bir sürede 4- 5 kilo verilmesine yardımcı oluyor.
- Karbonat doğru şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. - Karbonat kemik ve kas sisteminde oluşan ödemi önlemeye yardımcı olur. - Karbonatlı su hücrelerin deforme olmasını önleyerek kanser oluşumunu azaltmaktadır. - Karbonat ile diş fırçalandığında diş yüzeyindeki tartarlar da yok olur.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Karbonatlı Suyun Cilde Faydaları arasında ilki vücut kuruluğunun giderilmesine yardım etmesidir. Özellikle topukları ve ayakları sık sık kuruyan ve çatlayan insanlar karbonatlı suya ayaklarını sokup biraz beklettikten sonra çatlaklara iyi geleceği düşünülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri