Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika için vajina bölgenizi bu bölgede tutun. Bu süreçte, vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız yok olacaktır. Daha iyi sonuç için, soğuk su yerine ılık su kullanın. Olumlu sonuçlar almak için bu şekilde haftada birkaç kez uygulayın.
Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz. Elma Sirkesi Banyosu: Elma sirkesinin anti-bakteriyel özelliği vajinadaki kötü koku oluşumuna karşı etkilidir.
Kötü kokulu akıntı, fazla miktarda akıntı, beyaz renkli akıntı veya mukus benzeri bir kıvamda akıntı belirli sağlık sorunlarına işaret edebilir. Akıntının kıvamı adet dönemine yaklaşırken artar, adet dönemi sonrasında ise daha sıvı bir hal alır. Vajinada kötü koku varsa o zaman uzman hekime başvurulmalıdır.
Vajinal akıntıda tipik olarak balık kokusu bulunmaktadır. Ayrıca ilişkide ağrı görülür. Tedavisinde, ağızdan ve vajinal yoldan (özellikle metronidazol ve ornidazol grubu) antibakteriyel ilaçlar kullanılır.
Beyaz Sirke: Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika sonra vajinal bölgenizi bu bölgede tutun. Vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız olmayacaktır Daha iyi sonuç almak için, soğuk su yerine ılık su kullanın.
İlgili 34 soru bulundu
Örneğin balık kokusu gibi bazı tipik kokular bir enfeksiyona işaret edebilir. Vajinal pH'ın (asit-baz dengesi) değişimi, flora ortamının enfekte olması, beslenme düzeninin değişmesi, stres, hamilelik gibi sebeplerden dolayı farklı koku ve akıntı türleri görülebilir.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Elma sirkeli su ile vajina yıkama; yarım ila bir bardak arası elma sirkesi suyun içine dökülür ve 10-30 dk sirkeli suyun içinde oturulur. Vajinanın içine biraz doğal yoğurt sürebilirsiniz. Küvetteki suya ¼ bardak (çeyrek bardak) karbonat dökülür ve 10-40 dakika beklenir.
Antibiyotik veya steroid kullanımı Bakteriyel vajinoz , hamile kadınlarda veya birden fazla cinsel partnerle olan kadınlarda daha sık görülen bir bakteriyel enfeksiyondur. Bazı durumlarda hiçbir belirti vermeyen bakteriyel vajinoz; güçlü, kötü ve bazen balık kokulu bir vajinal akıntıya neden olur.
Sarı Vajinal Akıntı
Sarı akıntı ya da sarımsı gri akıntı bu akıntılardan biridir ve enfeksiyon işaretidir.
Bakteriyel vajinozda etken maddesi metronidazol olan antibiyotiklerden yararlanılıyor ve tedaviler bir hafta sürebiliyor. Kadınlarda sık rastlanan diğer bir vajinal enfeksiyon, kandida türü mantarlar oluyor.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vüCut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Çay ağacı yağı antifungal özelliği sayesinde vajinal mantar tedavisinde evde kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Probiyotik takviyeler, mantar ve diğer vajinal mantar gibi enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Kekik yağı, antifungal bileşenleri sayesinde vajinal mantar için kullanılabilir.
Vajina temizliği yapılırken eller sabunla yıkandıktan sonra vajinanın giriş kısmı olan dış açıklığı ılık ve temiz bir su ile iç dudakları da içerecek şekilde yıkanıp temizlenebilir. Sonrasında bu bölge temiz bir havlu ile kurulanmalıdır. Islak ve nemli bırakmak mantar gelişimi açısından risk yaratır.
Vajinal mantar enfeksiyonu tedavisinde kadın doğum muayenesi sonrası uygun ilaç tedavisi alınması idealdir. Elma sirkesi, ilaç tedavisine destek olarak vajinal mantar doğal bitkisel tedavisinde denenebilir.
Vajina demişken, TikTok'ta son dönemde popüler olan bir akım var; vabbing. Vabbing kadınların vajinal akıntılarını parmaklarıyla parfüm olarak uygulamalarına verilen ad.
Akıntı çeşitli durumlardan ötürü olabilir. Örneğin adet döngüsünde, cinsel olarak uyarılma, hamilelikte ve lohusalıkta vajinal akıntı yaşamak doğal kabul edilir. Ancak yine de bazı durumlar enfeksiyonu işaret edebilir. Bu gibi durumda akıntının sarı ya da yeşilimsi bir renkte olduğu görülür.
4- Sarı Akıntı: Genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da olabilir.
Vajinal duş yapmak için özel olarak tasarlanmış bir cihaz kullanılabilir. Bu cihaz, suyun vajina içine verilmesini sağlar ve daha sonra bu su tekrar cihaz yardımıyla dışarı alınır. Vajinal duş yaparken, doğru sıvının kullanılması ve cihazın temizliği de önemlidir. Duş yapmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.
Pek çok kadın, vajinal maya mantarı enfeksiyonunu tedavi etmek için tablet, krem ya da fitil yerine yoğurt kullanıyor. Peki evde yapılan bu tedavinin bilimsel bir alt yapısı var mı? Cevap; evet. Bilimsel çalışmalar, bu tür enfeksiyonları yenmek için yoğurt kullanımını destekliyor.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Ayrıca acıbadem yağı, tarçın yağı, lavanta yağı, nane yağı da genital mantar enfeksiyonları üzerinde etkili antifungal yağlar arasında yer almaktadır.
Vajinanın kendine has bir rengi yoktur. Vajinanın çevredeki cilt rengi ile aynı renkte olması, estetik açıdan normal kabul edilir. Ancak genital bölgenin, normal cilt tonundan daha koyu olması, vajina kararması olarak adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri