Saat, bileğin kemikli kısmının hemen üzerinde durmalıdır. Bileğinizi ölçerek, saat kayışını doğru bir noktada takabilirsiniz. Saatin kayışı bileğinize sıkıca oturmalı, ancak rahatsızlık yaratmamalıdır.
İnce kadın bilekleri için, 20-25 mm saat. Ortalama ölçülere sahip kadın bileği için, 26-30 mm saat. İnce bilek için uygun erkek saat, 36-40 mm saat. Ortalama bilek ölçüsüne sahip erkekler için; 40 mm saat, 41 mm saat ve 42 mm saat.
Bileğiniz 15 santimden daha düşük ise 38 mm bir saat bileğiniz için mükemmel bir seçim olacaktır. Eğer bilek boyutunuz 15 santim ile 18 santim aralığında ise, 40 mm ya da 42 mm, 20 santim ve daha üzerindeyse, 44 mm ile 46 mm arasındaki bir kasa çapına sahip saati satın alabilirsiniz.
Saat, bilekte sıkıca durmalıdır. Eğer bilek boyunca bir santimetre ileri veya geri gidebiliyorsa saatin kayışını ayarlamalısınız. Ayrıca, saatinizin daha iyi korunması için de bu önemlidir.
Kordon genişliği kasa çapının yarısı kadar olan kol saatleri, ideal ölçülü saatlerdir. Oranlar tercihe ve zevke göre farklılık gösterebilmekle beraber genel olarak 42 mm'lik bir kasaya sahip kol saatinin kordon genişliği 21 mm olmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Saat, bileğin kemikli kısmının hemen üzerinde durmalıdır. Bileğinizi ölçerek, saat kayışını doğru bir noktada takabilirsiniz. Saatin kayışı bileğinize sıkıca oturmalı, ancak rahatsızlık yaratmamalıdır.
Alacağınız saat ölçü olarak bileğinizle uyum içerisinde olmalıdır. Kasa çapı, kasa kalınlığı, kayış kalınlığı ve uzunluğu gibi detaylar, genel olarak özen gösterilen unsurların başında gelir. Saatin sahip olduğu özelliklere bağlı olarak kordon seçiminin yapılması gerekir.
Tıpkı diğer nesnelerin kullanımında olduğu gibi telefon kullanımında da genellikle sağ el aktiftir. Dolayısıyla akıllı kol saati takmak için sol kolu tercih etmek normal karşılanır. Kol saatini sağ kola takmak ise genellikle sol elini kullanan bireylerin tercihi olur.
Kol Saati Baskın Olmayan Kola Takılır
Erkek veya kadın kol saati için genel olarak kabul edilen kural, saati baskın olmayan bileğinize takmanız gerektiğidir. Bu kurala göre; sağ elini kullananların çoğunun saatini sol koluna takması beklenir.
Peki, saat niye sağ kola takılır? Saati sağ kola takan insanlar genellikle solaktır. Bu nedenle baskın ve sürekli kullandıkları el yerine daha az kullandıkları sağ kollarına saat takmayı tercih ederler. Sol elleri ile bir işi yaparken kullanmadıkları sağ koldaki saate bakmak daha kolaydır.
Rolex, Cosmograph Daytona “Paul Newman” – 17.800.000 $
Paul Newman ile özdeşleşen sıra dışı kırmızı, siyah ve beyaz kadranlı 1968 Rolex'in Cosmograph Daytona modeli, Phillips Müzayede evi tarafından satışa sunuldu ve rekor denecek bir fiyat olan 17.8 milyon $'a yeni sahibinin oldu.
Dünyanın en pahalı saat modelleri arasında uzun süredir 1. sırada yer alan Graff Diamonds'ın eşsiz saati Hallucination, tamı tamına 55 milyon $ fiyatı ile satılmıştır. Olağanüstü bir saat olan Hallucination, üzerinde 110 karattan daha fazla renkli elmas barındırmaktadır.
Saatin kasası genellikle çelik, altın, titanyum veya seramikten yapılmaktadır. Kaliteli bir saat kasası, ağırlık hissi veren ve parlaklıkta farklılık gösteren bir yüzey ile parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Ayrıca, saat camının yüksek kaliteli safir kristal veya mineral cam olması önemlidir.
Bu dönemde kol saatleri ilk olarak sola takılmaya başlanmıştır. Bunun en önemli nedeni ise askerlerin silahlarını sağ el ile kullanmalarıdır. Saatin silah kullanımına engel olmaması için sol ele takılmasından dolayı kol saatlerinin esas yerinin sol kol olduğu bilinmektedir.
14-18 cm bilekler için ideal erkek saat çapları 38-42 mm olarak belirtilir. 18 cm ve üzeri bileklerde ise 44-46 mm kasa çapına sahip modeller en iyi erkek saatleri arasındadır. Genellikle ortalamanın üzerinde kalınlığa sahip kişiler için 44 mm saat çapı ideal olarak kabul edilir.
Kullanışlı ve hafif bir saatim olsun diyorsanız mutlaka silikon kordonlu bir saat tercih etmelisiniz. Ayrıca, silikon kordonların temizlemesi de oldukça basit. Nemli bir bezle silmek onu temizlemeye yetecektir. Metal kordonlar oldukça dayanıklıdır.
Sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığı için, yatarken takıp takmamak tamamen size kalmış bir seçimdir.
Düğmeyi ilk önce kaldırarak saati ayarlayabilir, daha sonrada düğmeyi bastırarak saatin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Mekanizmanın içinde bulunan komplike sistem bu sayede çalıştırılır. Elle kurulduğu için mekanik enerjiden güç alır.
Genel bir kural olarak bilinen saatin sol kola takılması gerektiği, kişinin sağlak olmasından geçer. Ancak yazı yazma işini sol elinizle yapıyorsanız saatinizi sol kola takmanız sizi rahatsız edeceği için sağ kolu tercih edebilirsiniz.
1 Soru: Erkeğin içerisinde altından parçalar olan veya kordonu altından olan saat takması ve onunla namaz kılması caiz midir? Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. Ama ikincisi caiz değildir.
Bilekliğinizi kendinizi rahat hissedeceğiniz bileğinize takabilirsiniz. Sağ elinizi daha sık kullanıyorsanız, sol bileğinize bilezik takmak daha rahat olabilir. Sağ bilek de sol elini daha sık kullanan kişiler için kolaylık sağlayabilir.
Kadınlarda ve erkeklerde saatin sağ ya da sol kola takılması için bir kural bulunmaz. Genelde kişiler daha rahat baktıkları kollarına saat takarlar.
Şöyleki; 10 ATM su geçirmezlik özelliği bulunan saatler, 100 metrede veya 10 barlık basınçta dayanıklılık gösterir. Buradan 10 ATM su geçirmezlik özelliğine sahip olan bir saatin ideal kalitede olduğu anlaşılabilir. Rakamların küçülmesiyle birlikte saatin suya karşı dayanıklılığı da azalır.
Saatinize, kasa çapının yaklaşık yarısı kadar genişlikte bir kayış seçmelisiniz. Diğer bir deyişle, 42mm'lik bir saat satın alacaksanız, kayışının genişliği yaklaşık 22mm olmalıdır. Kayış boyutu çok küçük veya çok büyük olduğunda saat bileğinizle orantısız gözükecektir.
Saat Kordonu Malzemeleri
Deri kordonlar terlemeye karşı hassastır ve suya maruz kaldıklarında çabucak zarar görebilirler. Kauçuk ve naylon kordonlar ise daha dayanıklıdır ve terlemeye karşı dirençlidirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri