Kolajen kullanıldığında vücuttaki kolajen üretimini arttırır. Bu göz kremi diğer tüm kolajen ürünleri gibi vücuttaki kolajen üretimini arttırır. Cildi elastik ve dolgun bir görünüme kavuşturur. Temiz içeriğiyle kırışıklık problemini ve yorgun görünümü alır cilt tonu eşitleme işlemi yapar.
Kolajen kremleri, cildin üst katmanının sadece geçici olarak nemlenmesini sağlayabilmektedir. Bunun nedeni ise, araştırmalar sonucunda kanıtlanan, kolajen moleküllerinin ciltten emilemeyecek büyüklükte olmasıdır. İçilebilir kolajenler, direkt olarak bağırsaktan emildiği için çok daha sağlıklı ve yararlıdır.
Yaşlanma belirtilerini hafifleterek, kişinin daha genç görünmesine yardımcı olur. Ciltte yeterli miktarda bulunduğunda, kişinin daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmasını sağlar. Yaşlanmayla birlikte ciltte görülen kırışıklıklar, deri gevşemeleri ve cilt kurulukları, kolajen takviyesi ile ciddi oranda önlenebilir.
Kolajen, cilt yapısının sıkılığını arttırarak canlılık kazandırır. Lekeli cilt görünümünün azaltılmasına ve hatta tamamıyla yok olmasına yardımcı olabilir. Kolajen takviyesi içeren bakım ürünlerinin kullanımı, lekelerin doğal iyileşme süreçlerine destek sağlar.
En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Özellikle de tip 1 kolajen içeren ürünleri yaşlanma karşıtı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı şekilde saç ve tırnak sağlığı için kolajen takviyesi almak için de yine 1 ya da 3 tip kolajen ürünleri kullanabilirsiniz.
Yüzdeki kolajeni artırmak için özellikle tip 1 ve tip 3 kolajenden faydalanmak gerekir. Yüzde daha sağlıklı ve genç bir görüntü oluşturmak için, krem, maske ve serum ürünleri kullanabilir, kolajen içeren besinler tüketerek sıvı alımını artırabilirsiniz.
Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır. Kolajen, cilt hücrelerinin kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı olur. Kolajen ayrıca cildin nemli kalmasını sağlar. Bu nedenle kolajen, yıllar boyunca cilt bakımı için çok önemli bir bileşen olarak görülmüştür.
Sığır ve inek eti, tavuk, geyik, keçi ve öküz eti; özellikle hayvanın kemikleri, derisi ve sakatat bölgesinde bolca kolajen bulunur. Balık ve kabuklu deniz ürünleri kolajenden yapılmış kemikler ve bağlar içerir. Balığın pek tüketilmeyen başı, gözbebekleri ve pulları kolajen bakımından en yüksek kısımlarıdır.
Kolajen genellikle “vücudun çatısı” veya “bedeni bir arada tutan yapıştırıcı” olarak da anılır. Kolajenin cildin kuru ağırlığının yaklaşık% 75'ini oluşturur. Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Seher Küçükoğlu Cesur, “Kolajen kullanmadan önce mutlaka bir doktor tavsiyesi alınmalıdır. Takviye kolajenlere dikkat etmek gerekir, deniz ürünlerine, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ve diyabet hastaları da bu ürünler nedeniyle istenmeyen etkilerle karşılaşabilmektedir” dedi.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Gün içinde dış etkenler cildimizde hasar bırakarak ince kırışıklıklara, cilt lekelerine ve mat görünüme sebep olabiliyor. Bu nedenle gece bakımında kolajen desteği alarak cildinin daha pürüzsüz ve genç görünmesine yardımcı olmalısın.
En Çok Tercih Edilen 3 Kolajen Markası
Takviye gıda olarak en çok tercih edilen kolajenler; Suda Kolajen, Voonka Kolajen ve Solgar Kolajen.
Kolajen, bağ dokunun önemli bir parçası olması nedeniyle, kırışıklıkları azaltan ve cildin daha dolgun görünmesini sağlayan bir yapıdadır. Kolajenin içerdiği amino asit, yani protein yapıları cildi dolgunlaştırır ve daha sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar.
Kullanım Önerisi : Yüz bölgesine temiz parmak uçları ile hafifçe ovuşturularak kullanılır. Sabah ve akşam iki defa kullanım yeterli olmaktadır, Cildinizin kısa süre içerisinde eski tazeliğine kavuştuğunu görebileceksiniz.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yumurta beyazı kolajen üretimini destekleyici aminoasitleri içerir.
2.Peptitler. 40 yaşından sonra öğrenmen gereken cilt bakım terimlerinden biri de peptitler. Kolajen peptitler, ciltte üretimi azalan kolajenin artmasına yardımcı olan proteinlerdir. Peptitler genç yaşlarımızda cilt altı dokusunda bolca bulunurlar fakat 40 yaşından sonra derideki peptitler düşüşe geçiyorlar.
Göz çevresinde kaz ayakları dediğimiz ince çizgilerin. görünümünü azaltmak için uyguladığımız etkili. yöntemlerden biri de kolajen ipleri.
Genellikle kolajen takviyesi kullanımı 20 yaşından itibaren başlar. 20 yaşından sonra kolajen üretimi yavaşlayacağı için 20.
Kolajen üretimini desteklemek için amino asit içeren, A ve C vitamini açısından zengin gıdalar tüketmek gerekir. Bu bağlamda fasulye, barbunya, avokado, beyaz çay, ginseng, turunçgiller, tropikal meyveler, tatlı patates, brüksel lahanası, domates, dolmalık biber, yaban mersini ve kuruyemişler tüketilebilir.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, nar, kivi, çilek, turunçgiller gibi C vitamini içeriği yüksek sebze ve meyveler de kolajen üretiminde önemli rol oynuyor. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık gibi kırmızı ve mor meyveler de yüksek antioksidan içerikleri sayesinde kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı oluyor.
Organlarımızı ve cildimizi oluşturan hücre dışı matriksin ana bir bileşeninden oluşan tip 3 kolajen kalp ve kan damarları ile kan dokusunu oluşturmada, cilde esneklik ve sıkılık kazandırmada etkilidir.
Vücudunuzu kolajen ile desteklemek için birçok sebebiniz var. Kolajen takviyesine başlamak için şu an tam zamanı olabilir. Yapmanız gereken eczanelerin seçimine güvenmek ve Supra ürünleri ile tanışmak. Ne de olsa Supra Kolajen şimdi eczanelerde, elinizin altında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri