Kolajen; en doyurucu proteinlerin başında gelir. Bu özelliğiyle tokluk hissi yaratır. Diğer protein türlerine kıyasla çok daha doyurucu olan kolajen; bu özelliği sayesinde insanların daha az acıkmasını ve yemesini sağlayabilir. Kolajenin kilo vermeye yardımcı olduğu yapılan klinik araştırmalarla da kanıtlanmıştır.
Kolajen takviyesini şeker içeren bir ürünle karıştırdığınız taktirde, kilo aldırıcı bir özelliği bulunur. Kilo almak istemiyorsanız, şeker içeren bir besinle karıştırmamak gerekir. Her öğünde belirli miktarlarda kolajen tüketmek metabolizmayı hızlandırabilir. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.
Kolajen protein peptitleri, diğer protein türlerine göre çok daha doyurucudur. Yapılan araştırma ve deneylerde tüketicilerde, kolajenin diğer protein türlerine göre %40 daha fazla tokluk hissiyatı yarattığı ortaya çıkmıştır. Yarattığı tokluk hissi sebebiyle kolajen, kilo verme sürecine katkıda bulunan bir maddedir.
Kolajen yağ yakar mı? Kolajenin doğrudan yağ yakma özelliği yoktur. Kolajen, vücutta doğal olarak bulunan bir proteindir ve yağ yakma süreçlerine doğrudan etki etmez.
Bağırsak gerçirgenliğinin tedavisine yardımcı olur
Kolajen, proteinleri parçalar, bağırsakları rahatlatır ve zarar gören hücre duvarını onarır ve tüm bunlar da sızıntılı bağırsak sendromunu önlemeye yardımcı olur. Bu, kolajenin gastrointestinal hattaki 'mühürle ve iyileştir' etkisi sayesinde olur.
İlgili 38 soru bulundu
Kolajen takviyesi, bağ dokuları güçlendirir ve yaşlanmayı yavaşlatır. Piyasada birçok kolajen ilacı bulunmaktadır. Bu ilaçları sabah veya akşam içilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir.
Düzenli kolajen kullanımı
Kolajen desteğinin 3 ay sürekli kullanılması deri kırışıklıklarında azalma, deri elastisitesinde artış, hidrasyon (su tutma) ve dermal kolajen yoğunluğunda artış sağladığı gözlenmştir. Kolajen takviyesinin genellikle güvenli olduğu ve bildirilmiş bir yan etkisi olmadığı belirtilmektedir.
En bilinen faydası cildi sıkılaştırıp, kırışıklıkları olabildiği kadar azaltmasıdır. Cilt yapısını ve kasları bir arada tutar. Kolajenin üretimi artarsa yaşlanma belirtileri ortadan kalkar ve cilt daha pürüzsüz görünür.
Kolajen; en doyurucu proteinlerin başında gelir. Bu özelliğiyle tokluk hissi yaratır. Diğer protein türlerine kıyasla çok daha doyurucu olan kolajen; bu özelliği sayesinde insanların daha az acıkmasını ve yemesini sağlayabilir. Kolajenin kilo vermeye yardımcı olduğu yapılan klinik araştırmalarla da kanıtlanmıştır.
Sabah aç karna içerseniz; kahvaltıdan 30 dakika önce bir bardak suya karıştırılarak içilen Collagen Lift Paris™ gün içerisinde vücudunuza giren ilk besin olarak en hızlı ve en yararlı şekilde kana karışacaktır.
Kolajen takviyesi kullanmak aynı zamanda kolajen sentezini uyarır. C vitamini parçalanmayı önlediği gibi kolajen sentezi içinde gerekli olması nedeni ile kolajen takviyesiyle birlikte alınması faydayı artırır3. C vitamini bu etkiler dışında yara iyileşmesini hızlandırır, ve cilt onarımına katkı sağlar.
Kolajen takviyeleri normal bir sindirim sisteminde, herhangi bir kilo aldırıcı etki yaratmaz. Hatta bağırsak sisteminin florasını düzenleyerek metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlayabilir, vücutta bulunan yağ dokunun çeşitli egzersizler yardımıyla kas dokuya dönüşme sürecini de hızlandırabilmektedir.
Kolajen takviyeleri protein ve lif içeriği ile tok tutma özelliğine sahiptir. Daha çok vücut dokularının işleyiş ve fonksiyonlarına destek veren özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Bu sebeple tek başına kolajenin kilo aldırıcı özelliği bulunmamaktadır.
Kolajen Diyeti Nedir? Çok fazla şekerden ve rafine karbonhidratlardan kaçınmayı içeren bir diyet olmakla birlikte bazı kaynakların bildirdiği; gençliği, enerjiyi ve güzelliği koruyan ve yüksek kolajen içeren yiyecekleri barındıran bir beslenme planıdır.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Kolajenin tanımlanmış büyük bir yan etkisi yoktur. İçerdiği hyalüronik asit nedeniyle vücutta ödem oluşturabilir. Takviye olarak alınan kolajen günlük 2.5 gramın altında olursa biyoyararlılığı çok düşük olur. Kolajen takviyeleri tablet, sıvı ve toz şeklindedir.
Kolajen takviyelerine başladıktan bir süre sonra hyaluronik asit tüm cilt dokusu altında birikmeye ve şişmeye başlar. Bu etkisi kırışıklık görünümünün giderilmesine yardımcı olmaktadır. Tüketiciler bu etkiyi şişkinlik veya kilo olarak algılayabilirler ancak alıştıktan sonra bu his kaybolacaktır.
1 ölçek (10 g) içinde 36 kadar kalori mevcut.
Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır. Kolajen, cilt hücrelerinin kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı olur. Kolajen ayrıca cildin nemli kalmasını sağlar. Bu nedenle kolajen, yıllar boyunca cilt bakımı için çok önemli bir bileşen olarak görülmüştür.
Yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların cilt gençleştirme etkisi yaratarak, ciltlerinin elastikiyetinin arttığı ve derin kırışıklıklarda azalma olduğu saptanmıştır.
Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan görevi sağlar. Antioksidan oranı çok yüksektir. Kalp sağlığına fayda sağlayan bir protein olarak bilinir. Cinsel gücü arttırarak, sağlıklı bir cinsel yaşam sunar.
Genel olarak takviye edici gıdaların sabah alınması gerekli gibi bir algı vardır. Collagen proteinden oluşan bir takviye gıdadır. Bu anlamda protein günün her saati vücut tarafından emilim gösterebilmektedir. O nedenle kollajenlerin aç veya tok karnına alınması arasında önemli bir fark yoktur.
Kolajenler yaş ve ihtiyaca bağlı olarak 8-12 haftalık aralıksız, düzenli tüketim (1 kür) şeklinde kullanılabilmektedir. Yılda 2-3 kür kullanılabilir ve kürler arasında bir süre (1-2 ay) araverilmelidir ya da daha düşük miligramlarda ara dozlar kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri