Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Kemik suyu, yumurta, balık, fasulye gibi yiyecekler bu konuda idealdir. Kolajen üretimini artırmak ve var olanı korumak için etkili yollardan biri de bir vitamin A türevi olan retinol kullanmaktır. Retinol yanında vitamin C serumlar da antioksidan etki ile kollajen yıkımını azaltır.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yumurta beyazı kolajen üretimini destekleyici aminoasitleri içerir.
Kolajen üretimini desteklemek için amino asit içeren, A ve C vitamini açısından zengin gıdalar tüketmek gerekir. Bu bağlamda fasulye, barbunya, avokado, beyaz çay, ginseng, turunçgiller, tropikal meyveler, tatlı patates, brüksel lahanası, domates, dolmalık biber, yaban mersini ve kuruyemişler tüketilebilir.
Kolajen üretimini en çok destekleyen besinler kemikli etler olarak bilinir. Kemiklerin içindeki ilik kolajen üretimine fayda sağlar. İlikli kemik suyu, hindi eti, tavuk eti, sığır eti, balık ve yumurta beyazı en çok kolajen bulunan gıdalardandır. Kırmızı meyvelerde ve sebzelerde de yüksek kolajen bulunur.
İlgili 22 soru bulundu
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, nar, kivi, çilek, turunçgiller gibi C vitamini içeriği yüksek sebze ve meyveler de kolajen üretiminde önemli rol oynuyor. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık gibi kırmızı ve mor meyveler de yüksek antioksidan içerikleri sayesinde kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı oluyor.
Kolajen içeriği olan gıdaları tüketmemek, vücutta kolajen ismi verilen proteinin eksilmesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra doğal beslenmeden uzak beslenme düzenleri de kolajen eksikliğinin sebepleri arasında yer alır. Kolajen en fazla hayvansal gıdalarda, özellikle sakatatlarda bulunur.
Kolajen sentezinin azalması sonucunda benzer bir durumda, bağ doku ve kıkırdaklar için geçerlidir. Yaşlanma ve diğer nedenlerden ötürü kolajen sentezinin azalmasıyla bağ doku ve kıkırdaklar esnekliğini kaybeder ve osteoporoz başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar meydana gelir.
Kiraz, elma ve çilek gibi kırmızı meyvelerde bulunur. Portakal, mandalin, kivi ve ananas gibi C vitamii yüksek olan beşlinlerde bulunur.
En Çok Tercih Edilen 3 Kolajen Markası
Takviye gıda olarak en çok tercih edilen kolajenler; Suda Kolajen, Voonka Kolajen ve Solgar Kolajen.
Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Vücut kolajeni, proteinli besinlerle kazandığımız aminoasitlerden üretir. Ancak yaşlandıkça kolajen üretimimiz yavaşlamaya başlar. 30 yaş sonrasında kolajen üretimi yılda yaklaşık yüzde 1 ile yüzde 2 oranında düşer.
Vücudumuzdaki kolajen miktarını ölçmenin kan testi gibi spesifik bir yolu yoktur, ancak kolajen eksikliği belirtileri gözlem yoluyla kolaylıkla anlaşılabilir: Cilt elastikiyetini kaybeder.
Kolajen ve elastin seviyesini yüksek tutmak için stresi yönetmeyi öğrenmek, uykuya dikkat etmek, tütün ürünlerinden ve aşırı güneş ışığından uzak durmak, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak gerekir. Bu sayede yaşlanma etkileri azalacak, deri, kas, kemik ve eklemlerin ömrü uzayacaktır.
Çocukluk ve erken yetişkinlik döneminde vücut bol miktarda kolajen üretir. Orta 20'li yaşlarımıza girerken maalesef kolajen miktarı azalmaya başlıyor. Kolajen üretiminizin tam olarak düşmeye başladığı yaş, bireyler arasında değişecektir, ancak genellikle 25 civarındadır.
Naturagen Kolajen'in Çağla Şıkel'li reklamı yayında. Vücuda kolajen desteği sağlayan takviye edici gıda markası Naturagen Kolajen, Çağla Şıkel'in kamera karşısına geçtiği yeni bir reklam filmi yayınladı.
Sabah kahvesiyle birlikte... Sabah kahvesine eklenen kolajen tozu, vücuttaki kolajen eksikliğini telafi ederek hem protein ihtiyacınızı karşılıyor hem de cilt kırışıklıklarına çare olarak daha genç gözükmenin kapısını açıyor.
Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
Cilt sağlığı için kolajenin önemi
Diğer bir deyişle, 30'lu yaşlardan itibaren vücudumuz ürettiği kolajenden daha fazlasını kaybetmeye başlar. Bu durum, ciltte elastikiyet kaybı, ince çizgiler ve kırışıklıklarla sonuçlanır.
Kolajen cildinizi ağ gibi sarıp sarmalar, ona sıkılık, esneklik, nem ve parlaklıkla birlikte dış etkenlere karşı sağlamlık sağlamaya ve cildin yaşlanma etkisini azaltmaya yardımcı olur.
En bilinen faydası cildi sıkılaştırıp, kırışıklıkları olabildiği kadar azaltmasıdır. Cilt yapısını ve kasları bir arada tutar. Kolajenin üretimi artarsa yaşlanma belirtileri ortadan kalkar ve cilt daha pürüzsüz görünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri