1.Simetikon içeren gaz damlası barsakta gaz oluşumunu ve çıkmasını kolaylaştırır. Aile yarar görürse ilaca devam önerilir. 3. Bitkisel damlalar veya çaylar (papatya, rezene, meyankökü,anason, melisa) gaz çıkarma ve gaz sancısı azalmasına yardımcı olabilir.
Vicol Gaz Damlası, bebeklerinizin rahatlamasına yardımcı olan bir üründür.
Gaz sancısı çeken bebeği rahatlatmak için en sık kullanılan yöntem bebeğin bacaklarını hareket ettirmektir. Sırtüstü yatırılan bebeğin bacakları bisiklet sürüyormuş gibi hareket ettirilerek gaz sancısı giderilebilir. Aynı zamanda karın üstü yatmaları da bebeklerin rahatlamasına yardımcı olur.
Kullanışlı Nurse Harvey's Bitkisel Damla Özellikleri
Koenzim Q10 içerisinde bulunan bu damla sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etki bırakarak gaz probleminin azalmasına destek verir. Koenzim Q10 hem rahatlamayı hem de sindirim sisteminin gelişimini destekleyen yararlı bir madde olduğundan sık sık tercih edilir.
Zinco Damla Kullanım Alanları
Zinco gaz giderici damla kabızlık sorunlarını çözmeye, gaz sorunlarını azaltmaya ve bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Doz: 0-1 yaş: 2 damla 1-7 yaş: 3-4 damla 7-12 yaş 5 damla yetişkin: 6 damla kullanılır.
En etkili gaz giderici 'simetikon' etken maddeli ilaçlar; şişkinlik ve gerilmeyi azaltır. Lubiproston ve linaklotide etken maddeli ilaçlar ise kabızlık sorunu yaşayan irritabl bağırsak sendromundaki şişkinliğin azalmasını sağlamaktadır.
Bebeklerde ve çocuklarda papatya çayı ve rezene çayı kullanımı sancıları hafifletmedir. Yetişkinlerde ise, zencefil, kimyon, rezene tohumu, tarçın ve karbonat kullanımı gaz sancısı ağrıları azaltmakta ve hastayı rahatlatmaktadır.
Annenin gaz yapıcı besinlerden (süt, yoğurt, kuruyemiş, çikolata, limon ve turunçgiller, lahana, brokoli, çiğ sebzeler )uzak durarak, bebeğine düzenli kolik-gaz masajı yapması, bebeğin ayaklarını sıcak tutması, yatağının baş kısmını 15 derecelik bir eğimle yükseltmesi (hem reflüyü de önleyecektir), karnı eğer çok ...
Özellikle masajla sırtının ve belinin ovulması bazı bebekleri mutlu etmektedir. Adaçayı, anason, ıhlamur, kimyon, papatya ve rezene sakinleştirici olarak tercih edilebilir. Emzirmek gaz sancısını çoğu zaman engellemektedir. Ağlama nöbetleri sırasında emzirme eylemi veya emzik vermek sakinleştirecektir.
Kolik bebeğin ağlama nöbeti, çoğunlukla gaz çıkarmasıyla sonlanır. Bebeğin ağlaması farklı bir durumdan kaynaklanmıyorsa ağlamalar, çoğunlukla 3. aydan sonra azalarak biter. Gaz sancısından kaynaklanan bu durumda bebeğin sakinleşmesine yardımcı olan bazı yöntemler bulunur.
Beslenme tarzında yapılacak değişiklikler de kolik bebek için biraz rahatlama sağlayabilir. Bebeğini dik pozisyonda biberonla beslemek önemlidir. Bebeğin beslenme sırasında ve sonrasında sık sık geğirmesini sağlamak, sindirim sisteminde gaz birikmesini engelleyip rahatlama sağlamak konusunda faydalı olabilir.
Bebeklerin günlük ihtiyacına yardımcı A, E vitaminleri ve sindirim sistemi gelişimine katkısı olan Koenzim Q10 içerir. Kullanım Şekli: 0 - 1 yaş günde 1 veya 2 kez 20 damla, 1 - 3 yaş günde 1 veya 3 kez 20 damla, 3 yaş ve üstü günde 2 ile 4 defa 20 ile 40 damla yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır.
Nurse Harvey's damla 1 ile 3 yaş arasındaki bebekler için günde 3 kez olmak üzere kullanılabilir.
BİOGAİA®, bozulmuş barsak florasında dengeyi sağlayarak, ishal, kabızlık, gaz, karın ağrısı, barsakların sancılı durumları (kolik) gibi sindirim sistemi bozukluklarının ve immün sistem bozukluklarının tedavisinde kullanılır.
Zencefil, mide bulantısı, hazımsızlık, gaz sıkışması ve mide nezlesine iyi gelir. Papatya çayı, rahatlatıcı etkisinin yanı sıra yatıştırıcı özelliğiyle gaz krampları engeller, iltihap giderici bir katkı sağlar. Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur.
Gaz çıkarmanızı tetikleyen yiyeceklerin tüketimini sınırlandırın. Bu yiyecekler genellikle; karnabahar, kuru fasulye, brokoli, enginar, lahana, mercimek ve kuşkonmazdır. Bu yiyecekler aslında, sağlığımız için oldukça değerli yiyeceklerdir ancak gaz çıkarma probleminiz çoksa, tüketimini sınırlandırabilirsiniz.
Saraçoğlu'na göre bebeklere kimyon kürü uygulanarak sancı giderilebilir. Yarım çay kaşığı kimyonun bir bardak suya atılması ile elde edilen kürden bebeğe, günde bir defa 1 çay kaşığı olarak gazın en yoğun olduğu saatlerde beslenmeden hemen önce verilebilir.
Bebeklerde gaz oluşumunun iki nedeni vardır. İlk neden henüz sindirim sisteminin yeterince gelişmemiş olmasıdır. Sindirimin yetersiz olması nedeniyle gaz oluşur, oluşan gazın dışarıya atılması da henüz gelişmemiş boşaltım sistemi nedeniyle zor gerçekleşir.
Evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz bazı bitkisel yöntemler bulunmaktadır. Bunlar; Zencefil tüketimi, kimyon tüketimi, sirke tüketimi, tarçın ve karbonat gibi doğal yöntemlerin yanı sıra sıcak su torbası uygulayarak da gaz sıkışması ve sancılara fayda sağlayabilirsiniz.
2 yaş altındaki yeni doğan süt çocuklarında günde 4 kez 8 damla (20 mg), 2 yaş üstündeki çocuklarda günde 4 kez 15 damla (40 mg) kullanılması önerilir. yemeklerden sonra ve yatmadan önce uygulanmalıdır. METSİL su ile veya bebeğin herhangi bir içeceğine karıştırılarak verilebilir.
METSİL'in damla formu 30 mL'lik damlalıklı ve koyu renkli cam şişelerde bulunur. Pembe renkli, homojen, viskoz sıvıdır. METSİL, sindirim kanalında aşırı gazın yarattığı ağrıyı dindirmek için kullanılan bir gaz gidericidir. mide-bağırsak kanalındaki gaz birikimlerini gidermek için kullanılır.
Yetişkinler: Günde 2-4 defa 20 ile 40 damla arası, tercihen yemeklerden sonra alınır. Çocuklar: Günde 1-3 defa 20 damla, tercihen yemeklerden sonra alınır. Bebekler: Günde 1 -2 defa 20 damla, tercihen yemeklerden sonra alınır.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri