Kolları Bağlamak: Birçok kişi topluluklarda, toplantılarda ya da arkadaş gruplarında kollarını bağlayarak oturma alışkanlığına sahiptir. Ancak kolları bağlayarak oturmak, karşı tarafa “İletişime kendimi kapatıyorum, konuşulanlar ilgimi çekmiyor.” Mesajını direkt olarak yansıtabilir.
Kolları bağlama pozisyonu tüm dünyada yaygındır ve savunma duruşunu gösterir. Yalnızca olası bir saldırıya koruyuculuk etmez, kollarınızı bağlamak kişinin kımıldamayacağını söyleyen esnek olmayan bir pozisyondur. Örneğin, eğer birini çekici buluyorsanız kollarınızı açık pozisyonda tutun.
Kollar bedenin işlevlerinin yanı sıra bazı duruş şekilleriyle de beden dilimizde ifade etme yetisini oluşturur. Kollarımızın duruşu ile ruh halimizi, söylemek istediklerimizi, öfkemizi, sevincimizi ve daha birçok içsel tepkimizi ifade edebiliriz.
Kol Kavuşturma (Gizli (Örtük))
İnsanlar bazen, yabancılarla çevrili oldukları bir kokteyl partide kollarını tam olarak kavuşturmak yerine, bir kollarını sarkıtıp, diğer kollarıyla bedenlerini kapatabilirler. Bu gibi durumlarda rahatsızlık arttığı takdirde, bacaklarla yeni bir engel daha oluşturulur.
Sağ veya sol koldan birini veya ikisini birden yere paralel olarak yana açtığında kollar doğrultusundaki araçlara geç, ön ve arka doğrultusundaki araçlara dur demektir.
İlgili 25 soru bulundu
Bir konu sırasında gözleriniz kapanmaya başladıysa o konuya olan ilginiz azalıyor demektir. Bu ifade hepimizin kullandığı bir ifadedir. Bir toplantıda gözleriniz kapanmaya başladıysa ilginiz dağılmaya başlamıştır.
Bir elin diğer bir eli bilekten kavraması (ki genelde sağ el sol eli bilekten kavrar) durumuna “El pençe divan” duruşu denir ve saygı ve çekinme göstergesidir. Elin bileği vücudun arkasında kavraması ise üstünlük ve hâkimiyet göstergesidir.
Kızgınlık. Sıkı yumruklar, başka yöne bakan gözler, kenetlenmiş çene, kızgınlık İfadesidir. Özellikle çenesinin elmacık kemikleriyle birleştiği noktayı gözlemlemek gerekir. Ağzı, gergin, çenesini sürekli kıpırdatıyorsa çok öfkeli demektir.
Bu hareketi erkekler daha çok yapar. Ayak bileklerinin kilitlenmesi, olumsuzluk ve savunma işaretidir. Duyguların gizlenme, kontrol altına alınma işaretidir.
Bacak bacak üstüne atmışken el ile bacakları tutmak kişinin kendine güvendiğini ve fikrini sonuna kadar savunacağını anlatır. Bacakları bileklerden çapraz tutma kişiler negatif bir düşünceye sahipse ve söyleyemiyorlarsa bileklerinden ayaklarını çapraz olarak bağlı olarak tutarlar.
Dişil enerji kadınlarda ve erkeklerde eril enerji ile birlikte bulunuyor. Dişil enerjinin yüksek olduğu kişiler, sağ beynin daha yoğun çalıştığı yaratıcı, sanatçı, duygusal ve merhametli olan kişilerdir. Kişinin dişil enerjisi ne kadar yüksek olursa o kadar sevgi dolu, hayalperest, hoşgörülü, sabırlı ve nazik olur.
Eril enerji, zihinsel gücü, mantığı, sol beyin işlevini, savaşçılığı, konuşmayı temsil eder. Eril enerji, atak, kontrolcü, rekabet eden tarafımızdır. Dişil enerji ise tam tersi, kabulde olan ve izin verendir. Eril enerji nüfuz eder, dişil ise alıcıdır ve yumuşaktır.
Dişil enerji genellikle beynin sağ kısmını etkiler. Yaratıcı ve özgürlüğe düşkün yönümüz dişil enerji de karşılanır. Tutkuların, hislerin, estetiğin ve sanatın yaratıcısı dişil enerjinin kaynağından gelir. Beynimizin sağ tarafı her zaman bilge ve derin tarafımızdır.
Kaşları kaldırmak
Kişinin şaşkın olduğu anlamına gelir. Ayrıca bazen onaylanmama anlamına da gelebilir. Bu duruma bağlıdır. Birisi kaşlarını kaldırdıysa, kişinin bir cevap beklediği anlamına da gelebilir.
Namazda, sağ el sol elin üstüne gelecek şekilde elleri bağlamak sünnettir (Buhârî, Ezân, 87 [740]; Müslim, Salât, 54 [401]).
Dudaklarınızı birbirine bastırmak genelde rahatsızlığın ve negatif duyguların belirtisiyken dudaklarınızdaki en ufak düşme, engellenemeyen bir üzüntünün ifadesi olabilir. Bir toplantıdayken dudak büzmek ise dile getiremeseniz bile karşı tarafa katılmadığınızı gösterir.
Kulakla oynamak sonuca varamamış ve bir konuda kararsız kalmış kişilerin kullandığı vücut dili hareketlerinden biridir. Sosyal etkileşimde göz teması kurmak duyguları yansıtabilmek için önemlidir. Göz teması kurmamak özgüvensizliğe ve dikkat dağınıklığına işaret eder.
Bacak üstüne atmak kendine güvenin işaretidir. Kadınlar bacak bacak üstüne attıkları zaman ayaklarını salladıklarında, bu bir kendine güven anlamı taşıyabilir. Bacakları birleşik tutmak karşınızdaki insan tarafından zayıflık göstergesi olarak algılanabilir.
Hoşlanan erkek; normal bakışma süresinden daha uzun bakar ve tepeden tırnağa karşısındakini süzer. Her fırsatta sizinle göz teması kurmaya çalışırlar, gözlerini kısarlar, keskin ve çapkın bakışlar sergilemeye çalışırlar. Erkekler kadınlara hoş görünmek için istemsizce davranışlar sergileyebiliyorlar.
Elleri kenetli olanlar genel bir olumsuzluk ya da hayal kırıklığı yaşadıklarının mesajını veriyor. Ellerini önde birleştirerek ''el pençe divan'' duranlar karşısındakine ''ne isterseniz yaparım'' demek isterken, ellerin arkada birleşmesi ise kendine olan özgüveni, meydan okumayı anlatıyor.
Genelde çok mutlu olan insanlar bu mutluluklarını dile getirirken ellerini yumruk yaparak havaya kaldırmaktadırlar. Bu hareketiyle kişi sevincini göstermeye çalışmaktadır. Ancak elin yumruk yapılarak karşıya gösterilmesi, masaya vurulması veya tek elin yumruk yapılarak havaya kaldırılması öfkenin göstergesidir.
BURUNA DOKUNMAK
İnsanlar çekindikleri bir konu hakkında konuşurken veya yalan söylerken burunlarına dokunurlar. Bu hareket söylenen yalanı ağızı kapatarak gizleme hareketidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri