Koltukaltı kararması tedavisi kapsamında deride peeling etkisi sağlayan alfa hidroksi asit ve beta hidroksi asit içeren ürünler kullanılabilir. Pigmentleri yok etmek için bir diğer yöntem olarak lazer tedavisi uygulanabilir. PRP ve mezoterapiyle de koltukaltı renk açılması sağlanabilir.
Glikolik asit peelingi genellikle en sık yüze yapılır ve bunun yanı sıra bacaklar, kollar, koltuk altı gibi cildin istenilen tüm bölgelerinde etkili sonuçlar verir.
Maruderm AHA ve BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, koltukaltı bölgesinde kararma yapan ölü hücrelerin yok olmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kullanılması durumunda, kararmaların azalmasına ve yeni kararmaların engellenmesine olanak tanımaktadır.
Koltuk altı kararması, dirsek ve diz kararması, çilek bacak gibi cilt lekelerinde glikolik asit toniği güvenle kullanılabilir.
Lazer ile ya da bitkisel ilaçlar ile koltuk altı kararmasının geçmesi mümkündür. Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür.
İlgili 29 soru bulundu
Burada kişilerin kullanabileceği yağlar arasında zeytinyağı, kastor yağı, çay ağacı yağı, shea yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, karite yağı yer alır. Bu doğal yağlar ile koltuk altı bölgesine 2 ya da 3 dakika masaj uygulaması yapılabilir.
Cilt temizliği yapıldıktan sonra özel olarak üretilen karbon kremi kullanılır ve tüm yüzeye uygulanır. Karbon kremi tüm cilde uygulandıktan sonra lazer işlemine başlanır. Lazerle karbon peeling işleminde, karbon kremi ile boyanmış tüm cilt lazer ışınları ile temizlenir.
Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir.
Hangi asit hangi cilt tipine uygun? Kuru ve hassas ciltler için: Kuru ve hassas ciltler genellikle glikolik asiti daha iyi tolere eder. Bu asit, cildin nem seviyesini artırır ve cilt bariyerini güçlendirir. Yağlı ve akneli ciltler için: Yağlı ve akneli ciltler için salisilik asit daha uygun bir seçenektir.
Düzenli olarak pirinç suyu sürülebilir. Limon ve tuzu karıştırarak koltuk altına peeling yapabilirsiniz. Antiseptik ve deodorantlar kullanılabilir. Çay ağacı yağı uygulayarak kararmaların önüne geçebilirsiniz.
Arbutin içeren formülüyle koltuk altı, diz, dirsek ve diğer hassas bölgelerdeki cilt kararmalarına iyi gelen W Lab Whitening kremi tıpkı diğer beyazlatıcı krem çeşitlerinde olduğu gibi düzenli şekilde kullandığınızda vücudunuzda eşit bir cilt tonu yakalamanız mümkün.
Güneşin zararlı etkileri nedeniyle ya da ilaç ve hormonların etkisiyle meydana gelen lekelerin azaltılmasında da etkili olan salisilik asit, cilt lekelerine sebep olan pigmentlere ulaşır. Düzenli kullanım sonucu, leke görünümünde ciddi bir azalma sağlar.
Koltuk altında oluşan kararmaları önlemek için evlerde pek çok malzeme uygulanabilir. Şu yöntemler ile koltuk altında oluşan kararmaları engelleyebilirsiniz: - Limon özellikle C vitamini sayesinde hem faydalı hem de içerdiği asit sayesinde temizleyici özelliğine sahiptir.
Salisilik asit aslında bir BHA'dır. Lekelerle savaşan glikolik asit, kuru cildi nemlendiren laktik asit ise çok bilinen AHA'lardır.
Genital bölgeler, ve koltukaltında kararmış cildinbeyazlatılmasında, cilt rengi açmada etkilidir. Genital bölge kararmaları,Koltuk altı kararmaları, bikini bölgesi kararmaları için kullanılabilir.
Kararma Sorununa Çözüm Arıyorsanız…
Özellikle E vitamini ve laktik, glikolik asit içeren ürünlerden sonuç alabilirsiniz. E vitamini cildi beslerken asit içerikleri cildin hafifçe soyularak renk değiştirmesine yardımcı olur. Laktik ve glikolik asit içeriklerine meyankökü özü gibi yüzeysel leke açıcılar da eklenebilir.
Glikolik asit + Salisilik asit
Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
C vitamininin salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formu ile birlikte kullanılması önerilmiyor. Bu içerikleri üst üste kullandığında, birbirlerinin etkilerini nötrlüyorlar ve tahrişe neden olabiliyorlar.
Yüze sürülen asit içerikli tonik ve pedlerin koltuk altında da kullanılabileceğini düşünüyorlar. TikTok'ta özellikle tıraş sonrası bu ürünlerin kullanımı tavsiye ediliyor. Yine yüzde kullanılan AHA ve BHA gibi asit içeren serumlar da koltuk altı bakımı için tercih ediliyor.
Laktik asit cilt beyazlatma özelliği ile de tercih edilmektedir.
Kojik asit, fitik asit, C vitamini, hidrokinon içeren kremler ise lekeye neden olan melanin maddesini yok ederek lekeyi tedavi etmektedir. Leke tedavisinde en önemli nokta tedavi sırasında ve sonrasında medikal bir güneş koruyucu krem kullanılmasıdır.
Kimyasal peeling uygulaması glikolik asit gibi çözeltiler yardımıyla cildin üst tabakasında kaldırıcı etki sağlar ve bu cilt tabakası dikkatle soyulur. Cilde bu teknikle uygulanan peeling işlemi sonrası cilt lekeleri, akne izleri, cansız ve solgun cilt tonunun iyileştirilmesi gibi birçok faydalar sağlanmaktadır.
C vitamini serum 28 günlük düzenli kullanımda cilt rengini açar ve cilde aydınlık katar. Renk eşitsizliklerini giderir. Koltuk altı ve genital bölge kararmalarını giderir.
Çeşitli sebepler ile ortaya çıkabilen koltuk altı kararmasının nedenleri arasında bazı ilaçların kullanımı, kanser, şeker hastalığı, hormonal rahatsızlıklar ve genetik aktarım sayılabilir. Ayrıca akantozis nigrikans hastalığının bir bulgusu da olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri