Kurularsanız, tuz ve içindeki mineraller havluya geçer ve bir işe yaramaz. Vücutta kalan tuz parçaları, sıcak havalarda terlemeyi önler ve mineral kaybının önüne geçer. Ayrıca tuz sabunu, cilt hastalıklarına karşı çok etkili. Bu tuz vücudunuzda kaldığı sürece, bakteri ve virüsleri yok ediyor.
Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Tuz, doğadaki en iyi antibakteriyel malzemelerin başında geliyor. Suya karıştırdığınız tuzu iyice erittikten sonra koltuk altlarınıza iyice uygulayın. Banyodan çıkmadan hemen önce bu karışımı uygulayarak ter kokusundan uzun bir süre uzak kalabilirsiniz.
Bu bakterilerin gelişimlerini önleyerek kötü kokuların giderilmesini sağlar. Antiperspirant ise içeriğindeki alüminyum tuzlar ile cilt yüzeyindeki neme nüfuz eder ve bu sayede ter bezlerinin üzerinde ter salınımını engelleyen jel bir tabaka oluşturur.
Peeling ve tonik gibi ürünleri düzenli olarak kullanarak koltuk altının daha beyaz, yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca koltuk altı kararması limon suyu gibi doğal yollarla da giderilerek beyazlatılabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalcı olarak kurtulmanın en etkili ve en sağlıklı yöntemi lazer epilasyondur. Günümüzde kadınlar kadar erkekler de lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilen Buz Lazer, ağrısız bir yöntemdir.
Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır. Böylece zararlı bakterilerin oluşma ihtimalini engeller. Aynı zamanda sıcak havaların neden olduğu pişik sorununa da iyi gelir.
Tüyler, kötü kokuya sebebiyet veren bakterilerin koltuk altına tutunmasına neden olur. Bu yüzden de terleme hızını artırır ve normalden daha çok kötü koku oluşmasına yol açar. Bu, temizlik açısından herkesin dikkate etmesi gereken bir konudur.
Koltuk altlarını her yöne doğru tıraş edin
En iyi sonucu elde etmek için, kolunuzu başınızın üzerine doğru kaldırın, tıraş bıçağını hafifçe bastırın ve gerekiyorsa aşağı, yana ve yukarı olmak üzere her yönde kısa hareketlerle nazikçe tıraş edin.
Koltuk altı 2 haftayı geçmemeli, yaz olduğundan 9-10 günde bir daha iyi.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Bir kase sıcak suya 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve koltuk altınıza bu karışımla kompres yapın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Terleme sorununuz tamamen yok olacaktır.
Başarılı bir temizleyici olan karbonatı koltuk altına ve diğer terleyen bölgelerinize sürdüğünüzde kötü kokuya neden olan bakteriler etkisini yitirir. Benzer şekilde doğal bir şifa maddesi olan elma sirkesini de ter kokusunu gidermek amacıyla kullanabilirsiniz.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir? En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
Çoğu kişi koltuk altı kararmasının nedenini terlemeye bağlasa da kullanılan ağdalar, jiletler, epilasyon aletleri, deodorantlar ve antiperspirantlar bu bölgenin kararmasına neden olan durumlardır. Kullanılan ürünlerin yanı sıra koltuk altı kararması genetik olarak da meydana gelir.
Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır. Oksijenli suya batırılan bir pamukla kollar silinir ve bir süre bekletilir.
Koltuk altı tüyleri düzenli şekilde tıraş edilmeli
Tüyler başlangıçta makasla kesilerek kısaltılabilir ve deriye zarar vermeyecek yöntemlerle, örneğin dikkatlice tıraş etmek veya tüy dökücü krem kullanmak gibi yöntemlerle temizlenebilir.
Vajinada kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat edilmelidir. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması gerekmektedir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, sentetik çamaşırlar giyilmemelidir. Vajinadaki kötü kokuyu bastırmak amacıyla deodorant gibi kozmetik ürünler kullanılmamalıdır.
Semenin (meni) kokusu prostat bezinin salgıladığı spermin oksidasyonundan dolayı "at kestanesi çiçeği" gibi koktuğu düşünülüyor. Semen sitrik asit, serbest amino asitleri , früktoz , enzimler, fosforil, prostaglandin , potasyum ve çinko içerir.
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir. Bazı sağlık problemlerinde vücut farklı bir koku yayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri