Eğer dış yüzeyi kirlenmişse nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Ancak, ıslak bezle temizlememeye dikkat edin. Kırlent kılıfı fermuarlıysa, kılıfları çıkarıp, kumaş yapısına göre, çamaşır makinesinde de yıkamayı tercih edebilirsiniz. Kılıfı çıkarılamayan kırlentleri de deterjanlı bir bezle hafifçe temizleyebilirsiniz.
Detarjanlı nemli bir bez ile kırlentleri sildikten sonra ılık suda tercihen vegan deterjan ile kırlent temizliği yapabilirsiniz. Yıkama işlemi sonrasında kuruma süresinin kısa sürmesi için havadar bir alanda kırlentleri bekletmeniz faydalı olacaktır.
Eğer ürünün üzerinde ıslak yıkamanın uygun olduğu yazıyorsa makinede düşük devirde ve düşük ısıda yıkama yapabilirsin. Bunun yanında kadife kırlent kumaşı elde yıkamaya da uygundur. Elde yıkarken deterjan ve beyaz sabundan yararlanabilirsin.
Bu sırada minderin sünger temizliği ise hafif nemli bir bez ile üstü silinerek yapılır. Burada yumuşak uçlu bir fırça kullanılması önerilir. Temiz havada süngerin hava alması sağlanır, bir temizlik robotu vasıtasıyla süngeri içi pislik ve tozlar vakumlanarak kirden arındırılması sağlanır.
Bu avantajları sağlarken hassas bir bakım gerektiren kaz tüyü yastıkların kuru temizlemeyle yıkanması öneriliyor. Eğer makinede yıkamayı düşünüyorsanız düşük sıcaklıkta ve hassas yıkama programında da yıkayabilirsiniz. Yıkama sırasında toz deterjan yerine sıvı deterjan kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor.
İlgili 24 soru bulundu
Genel olarak kırlent modellerinde en çok kullanılan kumaş cinsi polyesterdir.
Kırlent kumaşları hassas özellikte olduğundan makinede yıkanabilir olanlar, en fazla 30 derecede ve hassas programda yıkanmalıdır.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Mikrofiber veya pamuklu bir bez kullanılarak koltuk silinebilir. · Tay tüyü koltuğun üzerine bir şey dökülmesi durumunda öncelikle kağıt havlu veya peçete kullanılarak kirin yüzeyden arındırılması gerekir. · Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Kadife koltuklarınızı ılık suya bir miktar amonyak dökerek de temizleyebilirsiniz. Temizliği yüksek ısıda suyla yapmayın. *Eğer kadife koltuğunuza leke bırakan bir sıvı döküldüyse çok vakit kaybetmeden temiz bir bez yahut kağıt havluyla lekeyi emdirin.
Pamuklu bez: Kadife koltuğunu temizlerken her zaman pamuklu bezler kullanmalısın. Pamuk sıvıları ve kötü kokuları içerisine hapsetme konusunda diğer bez türlerine göre daha etkilidir. Tiftiklenmeyecek, temiz bir bez tercih etmelisin.
Kadife fon perdenizi yıkarken kesinlikle sıvı deterjan kullanmalısınız.
Fırça ve tencere kapağı sayesinde kumaşlar olabildiğince hızlı silinebilir. Koltuklarınızı silmek için sert objeler kullanmanız önerilmez. Özellikle de deri koltuklarınız için yumuşak pamuklu havlu ya da mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Karma kumaşlar için bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyini değerlendirebilirsiniz.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Sirkeli Su
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Leke tutmayan, silinebilir koltukların temizliği daha kolaydır. Bulaşık tableti koltuk temizliğinde size kolaylık ve etkili temizlik sağlayacaktır.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Çamaşır makinesinde koltuk örtüsü yıkama, eğer dokuma tipi ve iplik yapısı uygunsa en zahmetsiz yöntemdir. Yeni tip çamaşır makinelerinde hassas yıkama programları bulunmaktadır. Bu programlardan birisiyle veya varsa battaniye yıkama modunda kolaylıkla yıkayabilirsiniz.
Klasik yastık çeşitleri standart yıkama talimatları ile gelir, ancak sünger ve köpük dolgulu yastıklar zarar görebileceği için tamamen suyla temas etmemesi ve sıkma esnasında formunu kaybetmemesi için makinede yıkanması tavsiye edilmez.
Kırlentlerin temiz kullanımı da dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Eğer uyumdan ziyade temizliğe, kolay kir tutup tutmamasına önem veriyorsanız polyester kumaş tercih etmelisiniz. Polyester; kolay yenilebilen, kir tutmayıp kolayca temizlenebilen bir kumaş türüdür. En yanlış tercih ise pamuk kumaşlar olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri