Deri koltuk temizleme işlemi yaparken çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı kullanmayın. Fırça, bulaşık teli, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın. Açık renkli mikrofiber bezler en iyi temizleme malzemesidirler.
Silme işlemi için mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Derinin çizilmemesi için yumuşak havluyu da tercih edebilirsiniz tabii ki. Zeytinyağı ve sirke deri koltuklarda oluşan çay, su, ter lekelerini silecektir.
Sıcak suyun içine bir miktar arap sabunu karıştırıp yumuşak bir bez yardımıyla koltuklarınızı silin. Böylece kolay bir temizlik sağlayabilir güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın.
Pamuklu bez: Kadife koltuğunu temizlerken her zaman pamuklu bezler kullanmalısın. Pamuk sıvıları ve kötü kokuları içerisine hapsetme konusunda diğer bez türlerine göre daha etkilidir. Tiftiklenmeyecek, temiz bir bez tercih etmelisin.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
İlgili 26 soru bulundu
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir. Çünkü bazı koltuklar bezin rengini alabilir. Bu nedenle koltuk silerken özellikle açık renkli koltuklarda mutlaka beyaz bir bez kullanmaya özen göstermelisiniz.
Kadife fırçası ile hafif bir şekilde fırçalayın. Lekelere çabucak müdahale edin; leke yayılmadan silmek lekeyi daha kolay temizlemenizi sağlar. Eğer lekeler inatçı ve eski ise buharlı temizleyici kullanın.
Kadife koltuklarınızı ılık suya bir miktar amonyak dökerek de temizleyebilirsiniz. Temizliği yüksek ısıda suyla yapmayın. *Eğer kadife koltuğunuza leke bırakan bir sıvı döküldüyse çok vakit kaybetmeden temiz bir bez yahut kağıt havluyla lekeyi emdirin.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Leke tutmayan, silinebilir koltukların temizliği daha kolaydır. Bulaşık tableti koltuk temizliğinde size kolaylık ve etkili temizlik sağlayacaktır.
Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş olan yerlerin temizliğinde sirke önerilmektedir. Sıcak su ile sirke karışımı su ile silinen koltuklar temizlenerek daha iyi parlar ve iyi bir sonuç alırsınız.
Koltuk yüzeyine doğrudan püskürtüldükten sonra nemlendirilmiş bir bez ile yüzey silinebilir.
Koltuk yıkama işlemi, koltukların temiz kalması için önemlidir. Ancak, koltukların sık sık yıkanması, koltukların ömrünü kısaltabilir. Koltukların yılda en az bir kez yıkanması yeterlidir. Ancak, koltuklar sık kullanılıyorsa, yıkama işlemi daha sık yapılabilir.
Eğer koltuğunuzda basit lekeler oluşmuşsa sodalı su hazırlayarak lekelere anında müdahale edebilirsiniz. Böylelikle evinizde kolayca koltuğunuzdaki lekeyi temizlemiş olursunuz. Ayrıca, üzerine beyaz sabun sürerek de lekeleri oldukça kolay bir şekilde geçirebilirsiniz.
Klasik bir temizlik ürünü olan beyaz sabunu gayet basit bir şekilde uygulayabilirsin. Oda sıcaklığında su içeren bir kova içinde sabunu köpürterek koltuğa bir banyo lifiyle sürtebilirsin. Köpürttüğün koltuğu suyunu güzelce sıktığın bir bez yardımıyla durulayabilirsin.
Boş bir sprey şişesinde izopropil alkol ve suyu karıştırın. Karışımı lekenin üzerine püskürtün. Kuru bir fırça yardımı ile lekeli bölgeyi yumuşak bir şekilde ovalayın. Son olarak mikrofiber bir bez yardımı ile ovaladığınız bölgenin üzerinden geçin.
Mikrofiber bezler nemli kullanıldığında leke çıkarma özelliği ile halı ve koltuklardaki lekelerin daha kolay çıkmasını sağlar. Leke tutmadığı için temizlik bittikten sonra bezin kirlerden arındırılması da kolaydır. Temizlik sonrasında leke ve iz bırakmadıkları için ekstra kurulama işlemi yapılmasını gerektirmez.
Böyle bir durumla karşılaştığınızda mikrofiber bir bez kullanmalısınız. Temizlik aşamasında kalıp sabun yerine sıvı sabun kullanmanız nubuk yüzeyde sabun lekesi kalmasını önler. Suyla ıslatıp sabunla köpürttüğünüz bir mikrofiber bez yardımı ile silerek koltuğunuzda oluşan lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Koltuk en güzel Kosla Halı Yıkama şampuanı ile silinir. Üzerinde elde yazan Kosla halı şampuanı olmasına özen göstermelisiniz.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri