Tamamen Hatay'a özgüdür. İçerisinde yağ, şeker, un ve baharatıyla ünlüdür.
Kömbe kurabiyesi, Türk mutfağında yer alan bir kahke türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Antakya geleneksel mutfağında yer alır.
Bayram Kömbesi, Osmaniye yöresine ait geleneksel bir lezzet. Bayramda misafirlere çayın yanında mutlaka Bayram Kömbesi ikram edilir. Bayram kömbesi, Osmaniye yöresine ait geleneksel bir lezzet. Özellikle Ramazan bayramında eve gelen misafirlere çayın yanında mutlaka bayram kömbesi ikram edilir.
Malatya yöresinin meşhur hamur işi tariflerinden olan kömbe günün her saati yenebilen harika bir börek. İç harcını ister kavurmalı isterseniz de sadece kıymalı olarak hazırlayabilirsiniz. Diğer böreklerden ayrılan yanı sadece iki kat şeklinde yapılıyor olması yani sizi fazla yormayacak bir tarif aynı zamanda.
Antakya Kömbesi bayramlarda yapılan leziz bir kurabiye türüdür. Akdeniz bölgesinde çok yaygındır. En büyük özelliği içinde yumurta olmadığından cam kavanozda saklanırsa, 2-3 ay boyunca bayatlamadan saklanabilmesi. Bayramlarda muhakkak her evde ikram edilir.
İlgili 24 soru bulundu
Kömbe kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor. Ama özünde bu 7 baharattan oluşuyor.
Açtığımız hamurun üzerine iç harcımızı eşit şekilde yayıyoruz.5-6 kat olacak şekilde bir yufka, bir harç koyuyoruz. En son katı yufka ile kapatıyoruz. Kömbemizi pişirmeden bıçakla dilimliyoruz. 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
İşte bu soruyu Antakyalılara sorduğunuzda cevaplardan biri de kömbe olur. Çünkü bu muhteşem lezzetli kurabiye uygun şartlarda saklandığında yaklaşık iki ay dayanır ve Antakyalılar bu kurabiyeye bayılır.
Osmaniye yöresel mutfağında bulunur. Hamuru için malzemeler; yoğurt, şeker, yağ, kabartma tozu, tarçın, undur. Üzeri için malzemeler; süzme yoğurt, şeker, vanilya, un ve tarçındır. Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi 13.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Kömbe kokusu, içinde muskat, tarçın, mahlep gibi farklı baharatların olduğu bir karışımdır. Aktardan veya güvenilir internet sitelerinden temin edebilirsiniz. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru çok daha kolay yoğurabilirsiniz.
Hatay kömbesi, bayatlamayan kömbe olarakta bilinir. Kömbeyi saklamanın en iyi yolu kapağı sağlam cam kavanozdur. Özellikle kömbeleri 5'er 5'er veya 10'ar 10'ar olarak buzdolabı poşetlerine koyup daha sonra cam kavanoza koymanız daha iyi olur. Hem ne kadar aldığınızı bilirsiniz hem de kavanozda ne kadar kaldığını.
Kömbe Baharatı, Hatay'ın meşhur kömbe kurabiyesi içerisinde kullanılan ,müthiş aroma ve lezzetin kaynağı olan 8 çeşit baharat karışımından oluşur.
Malatya Kayısısı: Dünya kayısı üretiminde ilk sırada yer alan Türkiye'de Malatya en önemli yere sahiptir. Malatya denilince de akla ilk Malatya Kayısısı gelmektedir.
Malatya'nın Meşhur Fış Fış Tatlısı - YouTube.
▶ Malatya kayısısı, içeriği ve lezzeti sebebiyle lezzetli kuru kayısı üretimi için idealdir. Bu sebeple dünya kuru kayısı üretiminin %70-75'i Malatya Kayısısı'ndan üretilmektedir.
Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurma kabımızın içerisine; maya, tuz süt ekleyerek karıştırıyoruz.
Tamamı dokuz kat yapılan kömbenin üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı tamamen yayılır. Fırına konmadan kare olarak dilimlenir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece ısıda yaklaşık bir saat pişirilir.
Bu doğrultuda, Kömbe kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Kömbe , ortalama 247,50 kaloriye, 32,44 karbonhidrata, 7,50 proteine ve 9,50 yağ değerine sahiptir.
Peki bu baharat nedir ve içeriği nedir? Kömbe baharatı kömbe yapımında kullanılan ve renk, tat veren baharatların karışımıdır. Kömbe baharatın içerisinde muskat, damla sakızı, yeni bahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahlep bulunmaktadır. Bu baharat sayesinde orijinal kömbe yapabilirsiniz.
CEVİZLİ KÖMBE Hatay'a özel çeşitli baharatla yoğurulmuş ve susam taneleriyle kaplanmış, kendine özgü kalıbı ile yapılmış çay saatlerinin vazgeçilmezi cevizli kömbe! Ağızda eriyen kıtırlığı ve damakta bıraktığı tadıyla sizi yüzyıllar öncesi baharat diyarına götürecek eşsiz bir lezzet.
KEPSE BAHARAT PİLAV İÇİN 250 GR KARIŞİK BAHARAT, İÇİNDEKİLER: KARABİBER, KİMYON, KARANFİL, KİŞNİŞ , ZERDEÇAL , KÖRİ , TOZ BİBER ,KAKULE, TARÇIN, DEFNE.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri