Demirdöküm kombi musluk işareti yanıp sönüyorsa iki parçada arıza olabilir; İlk arızalı olabilecek parça NTC olarak bilinen kullanım suyu sensörüdür. Bu durumda sensör kontrolü yapılır ve sensörün değişmesi gerekir.
ECO modu açık iken ise, kombi yalnızca musluk açılarak sıcak su talebi oluşması durumunda sıcak su devresini aktive eder ve ısıtmaya yeni başlar. Bu durumda sıcak suyun istenen sıcaklığa ulaşması saniyeler içerisinde olur.
Kombiniz sürekli olarak ateşleme yapıyorsa; iyonizasyon elektrodu alev görmüyor olabilir. İyonizasyon elktrodu okstilenme yapmış olabilir ya da paslanma kirlenme vb.. Kombi ana kart dediğimiz ( beyin ) ya da elektronik kart arızıalı olma ihtimali vardır.
3. Su damlası sembolü: Bu sembol, genellikle su basıncı düşüklüğünü veya su dolumu gerektiğini gösterir. Kombinin su basıncının normal değerin altında olduğunu ifade eder. 4. Gaz tüpü sembolü: Bu sembol, kombinin gaz kaynağı veya gaz basıncıyla ilgili bir sorunu olduğunu gösterir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
İlgili 25 soru bulundu
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir.
Kombiler birçok farklı sebepten dolayı çalışmayı durdurur. Özellikle arıza durumuna geçtiği zaman kombi resetleme işlemi gerçekleştirilir. Bu doğrultuda kombinin arıza durumundan çıkarılıp yeniden çalışır hale gelebilmesi için, cihazın kapatılıp tekrar açılması ve çalışması anlamına gelmektedir.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Kombide petek işareti yanıp sönüyor bu bir arıza mıdır? Hayır kombinizin ekranında petek işaretinin yanıp sönmesi bir arıza değildir. #Kombi nizin kış modunda olduğunu göstermektedir.
Temiz su girişinde bir sorun varsa gösterge panelinde “su musluğu” sembolü görüntülenir.
KOMBİ SICAK SU AYARI KAÇ OLMALI? ayarlanabilmektedir. m²) verimli kullanım ayarı 45 – 50° dir.
Doldurma Musluğu Arızası Nasıl Anlaşılır
Kombi basıncı yükselir Kombinizdeki bar göstergesi sürekli arttığında yani basınç yükselme durumları olduğunda genelde doldurma musluğu arızası karşımıza çıkar.
Kombiyi kış moduna getirin
Kombilerde Yaz Modu, Kış Modu ve Kapalı Mod (Stand -By) olmak üzere genellikle 3 farklı kullanım konumu (seçeneği) vardır. Bu konumlar kombinin kontrol paneli üzerinde bulunan basma butonu veya çevirmeli düğmelerle ayarlanabilmektedir (Bkz. Kullanma Kılavuzu).
Kombi çalışıyor ama petekler ısınmıyorsa kalorifer tesisatında su kaçağı ihtimali vardır. Su kaçağının olduğu yer ufaksa, kombiye konulan özel bir ilaçla bu su kaçağı kendiliğinden tamir edilir.
Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa, kalorifer borularında tıkanıklık olabilir. Şebeke suları kireçlidir. Kireçli olan şebeke suyu, kalorifer borularında zamanla kireç tabakasının oluşmasına sebep olabilir. Kalorifer borularının içinde oluşan kireç tabakası, zamanla suyun akış hızını yavaşlatmaya başlar.
Eğer ocağa ve kombiye gaz gelmiyorsa;
Vanayı açmanız halinde gaz akışının sağlanması gerekmektedir. Kolun yönünün gaz borusu ile aynı yönde olması lazım. -Zaman zaman ocak ya da kombi yanındaki gaz vanası tatil gibi durumlarda kapatılmaktadır. Döndüğünüzde onu unutmuş olma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Tıkanan bacalar, içerisinde bol miktarda karbon monoksit gazı bulunan dumanı geri teper ve içeri verir. Bu gazı belirli bir süre solunum yoluyla ciğerlerine alan canlılar hayatlarını kaybederler.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
E10 Arıza Kodu: Düşük su basıncı uyarısını ifade eden arıza kodudur. E25 Arıza Kodu: En fazla sıcaklığa ulaşıldığını gösteren arıza kodudur. E35 Arıza Kodu: Alev oluşumunun başladığını ifade eden arıza kodudur.
Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir. Bu durumda basınç arttırmak için kombiye su verilmesi gerekir.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
Bu sebeple soğuk kış mevsiminde ısı ayarınızı en az 20 derecede olacak şekilde ayarlamanız sizler için yeterli olacaktır. Kombi ayarı, kış aylarında 15 dereceye kadar düşen ortamlarda 50-55 dereceye çıkartılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri