Kombine Balans Vanası Cim 717 balans vanaları sistemdeki dalgalanan basınç koşullarının, ısıtma ve soğutma sistemlerinin otomatik dengelenmesi için tasarlanmıştır.
Dinamik balans vanası , akış miktarının değişimi sonucunda oluşabilecek basınç farklılıklarındaki değişimi sezinleyerek giriş ve çıkış arasındaki basınç farklarını kontrol edebilen ve akış miktarının ayarlanan değerin üzerine çıkmamasını sağlayan bir üründür.
Balans vanaları, ısı transferi istediğimiz cihazlar ve ünitelerden tasarlanan debinin üstünde bir akışı engelleyerek, sistemin sağlıklı ve dengeli bir şekilde çalışmasını, tasarlanan sıcaklıklara en maliyetsiz şekilde ulaşılmasını ve konfor şartlarının sağlanması için kullanılan vana tipidir.
Statik balans vanaları sabit debili sistemlerde, dinamik balans vanaları da, değişken debili sistemlerde kullanılmalıdır.
Balans vanası ısı transferi istenen cihaz ve üniteler için tasarlanmış malzemelerdir. Isı transferi için debinin üstünde bir akışı engelleyerek sistemin çok daha güvenilir, dengeli ve sağlıklı çalışmasını sağlayan vana özellikle sıcaklıkların konfor şartlarına ulaşmasına imkan tanır.
İlgili 22 soru bulundu
"Statik denge" veya "statik balans", bir sistemin sabit halde iken dengeye getirilmesi işlemidir. Bu terim de genellikle makinelerin çalışması ve performansı ile ilgili olarak kullanılır. Statik denge, genellikle sabit durumdaki makinelerin dengeye getirilmesi işlemi için kullanılır.
Dinamik balans, dönen parçalarda titreşim oluşmasının ana sebepleri olan santrifüj(merkezkaç) kuvvetini ve bileşke çiftini azaltmak için bu dönen parçanın ağırlık merkezini dönüş ekseni ile aynı hizaya getirme işlemidir.
Ne İşe Yarar? Regülasyon, herhangi bir şeyi ayarlamak veya düzenlemek anlamına gelir. Tanklardaki basınç, sıcaklık, akış ve seviye gibi önemli unsurların hassas bir şekilde kontrol edilmesini sağlamak için SPC-2 Regülasyon Vanası kullanılabilir.
Flatörlü Seviye Kontrol Vanası, su depolarındaki seviyesini sürekli kontrol eden hidrolik kontrol vanalarıdır. Ana vana kontrolü 2 yollu flatör sayesinde manuel olarak sağlanır. Depo girişlerine monte edilen ana vana, su seviyesi maksimum seviyeye ulaştığında darbe oluşturmadan kapanır.
Damper Vanalar genellikle kelebek veya Bıçak sürgülü vana tasarımı gibi çalışan ve özellikle çok yüksek sıcaklık ve çok düşük basınçta (max 500 mbar) çalışmak üzere tasarlanmış vanalardır. Damper valfleri, hava-gaz-toz gibi akiskanlarin akış kontrolü ve yönlendirme uygulamaları için kullanılır.
En çok merak edilen konular içerisinde kombi su doldurma vanası açısından hangi yönde çevrilmesi gerektiği geliyor. Bu doğrultuda doldurma musluğu olarak da bilinen yapı saatin tersi yönünde çevrilmelidir. Bu yapıldığı vakit kombiye su basma işlemi gerçekleştirilir ve 1 bar basıncının üstüne çıkma durumu sağlanır.
Dinamik balanssızlık yaşanan anlarda rotor eksenine dikey yönde bir titreşim meydana gelir. İki ayrı düzlemde balanssızlık ölçümü yapılabilmesi mümkündür. İki düzlemde de ağırlık ekleme ya da eksiltme yöntemi yapılır. Bu yöntem sayesinde rotor dengelenmesi sağlanır.
Türbin bypass vanalarının temel görevi, Aşağıda tanımlanan durumlarda, buharı ana buhar hattından cold reheat hattına veya hot reheat hattından kondensöre yönlendirme yapmaktır. Türbin bypass vanaları çalıştırma esnasında, izin verilen sıcaklık ve basınç geçişlerini minimumda tutar.
Flatörlü Seviye Kontrol Vanası, su depolarındaki seviyesini sürekli kontrol eden hidrolik kontrol vanasıdır. Ana vana kontrolü 2 yollu flatör ile manuel olarak sağlanır. Depo girişlerine monte edilen ana vana, su seviyesi maksimum seviyeye ulaştığında darbe yaratmadan kapanır.
Fark basınç tahliye vanası, sistemdeki fark basıncı arttığında akışkanı tahliye ederek basıncın olması gereken değerde korur. Böylece sistem basınç değişimlerinden olumsuz etkilenmez. Ani basınç değişimleri prosesler için en önemli sorunlardan birisidir.
Ani basınç artışı olan sistemlerde basınca duyarlı bir şekilde yüksek basınç dalgasını tahliye ederek sistemin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Herhangi bir sebepten dolayı basınç ayar basıncının üzerine çıktığı anda vana açılarak fazla basıncı tahliye eder.
İğne vanalar; bazen plunger vana olarak da adlandırılıyor; mühendislerin basıncı ve debiyi hassas bir şekilde kontrol edip yönetebilmesini sağlamaktadır. İğne vanalar debi veya basınç düzenlemesinin gerekli olduğu birçok farklı uygulamada kullanılmaktadır.
Relief kontrol vanaları debi değişikliklerinden bağımsız olarak sistemdeki basıncı sabit tutar. Relief pilot valfin kontrol mekanizması sistemin debisi azaldığında, sistem basıncını sabit tutmak için hızlı bir şekilde açılır. Sistem basıncı vananın ayarlı olduğu değere düştüğünde darbe yaratmayacak şekilde kapanır.
Yüzen anlamındadır. Yüzen Küre , sızdırmazlık elamanları/yataklar arasında (PTFE ) kalarak basınca göre pozisyon almaktadır. Özellikle düşük basınçlarda sızdırmazlığı garanti altına almaktadır. PTFE'nin dayanım sınırından dolayı , Floating vanalar DN200 çapa kadar üretilir.
Karışım vanası, yüksek sıcaklıkta su taşıyan bir borudaki sıcak suyu, soğuk şebeke suyu karıştırarak istenen sıcaklığa getiren karıştırıcı vanadır. Diğer adı mix vanadır. Karışım vanaları son derece basit ve kolay bozulmaz bir yapıya sahiptir.
Termostatik vana, sıcaklık değişimlerine duyarlı bir şekilde suyun akışını kontrol eden valflere verilen isimdir. Bu vana, soğuk hava ve sıcak hava sirkülasyonunu kontrol ederek, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimliliğini arttırır. Ayrıca enerji tasarrufu sağlar ve evlerdeki rahatlık seviyesini arttırır.
Geri Dönüş Vanası – Köşe
Isıtma sistemlerinde sulu sistem olarak adlandırılan radyatörlü ısıtma tekniğinde panel, boru radyatörlerin su giriş ve çıkışlarında kullanılan su yönetim araçlarına Radyatör Vanası denir.
Fan balansı alma dengesizlik arızası olan fan ile çalışan makinelerde arızayı gidermek için kullanılan bir yöntemdir.
Balanser, 4 silindirli dizel motorlarda düşük devirlerde krank milinin dönmesi esnasında meydana gelen dinamik dengesizlikleri sönümleyerek motorun daha sarsıntısız ve gürültüsüz çalışmasını sağlamanın yanında, motor bloğunun ve krank milinin yağlanmasını da sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri