Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir. Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Gürültü, duvarlar, zeminler ve tavanlar gibi sert yüzeylerden yansır ve bir odanın içindeki genel gürültü seviyesini yükseltir. Ses yansımasını azaltmak için çıplak duvarları ve hatta tavanları bir şeyle örtün, böylece sesler, (evdeki köpek sesinden elektrikli süpürgenin çıkardığı yüksek sese kadar) azalır.
Bu tip zemin kaplaması ile zeminler arasında daha yüksek ses yalıtımı için kauçuk tabanlı halı tercih edilebilir. Bunun haricinde zeminde yükseltme yapıp iskelet aralarında ses kesici süngerpan, üzerinde ağır epdm ses bariyeri ve mantarlı kauçuk levha kullanarak titreşimi ve gürültüyü önleyebilirsiniz.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için gürültü önleyici cam filmleri kullanabilirsiniz. Lamine camlar, dışarıdan gelen sesin yaşam alanlarınıza ulaşmasını önler. Ses geçirmez akustik levhalar ise ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılar. Bu ürünler sayesinde dışarıdaki gürültüler size rahatsızlık vermez.
İlgili 25 soru bulundu
Elbette geçirir. Düz cam balkonlara göre %50 daha az geçirir. tIPKI PVC pencereler gibi ses yalıtımı güçlüdür azda olsa ses illaki geçirir. DÜZ CAMLI BALKON MU ISI CAMLI CAM BALKON..
Herhangi bir alanda, rüzgâr arkadan eserse ses zemine doğru yönlenir. Rüzgâr önden eserse, ses zeminden yukarı doğru yönlenir. Gündüz, zemin ısındığı için ses dalgaları ısı etkisi nedeniyle yukarı doğru yönelir. Gece, zemin soğuduğu için ses dalgaları daha uzağa gidecektir ve aşağıya doğru yönelir.
PARKE ALTI SES YALITIMI
Kullanılan malzemeler sertifikalıdır ve yoğunluğu makuldür. Zemindeki titreşimli sesler de problem olabilir. Bu sorunlar, şap öncesi veya sonrası, parke altı ses yalıtımı ürünleriyle çözülebilir. Bu uygulama sayesinde hem hava kaynaklı hem de darbe kaynaklı titreşimli sesler engellenir.”
Tavan ses yalıtımı uygulanırken yalıtım bariyeri kullanılır, bu bariyer çoğunlukla EPDM ya da kauçuk malzemeden olur. Bariyer tüm tavana yapıştırıldıktan sonra sıra son aşamaya gelir. Son aşamada boşluk kalmayacak şekilde alçıpanların monte edilmesi gerekir. Ses izolasyonu bu aşamalardan sonra tamamlanmış olur.
Gürültü yapan eğlence mekanlarını polis merkezine şikayet edebileceğiniz gibi bireysel şikayetleriniz için ise polisi arayıp TCK 183'e göre işlem yapmasını talep edebilirsiniz veya sulh hukuk mahkemesine dava açarak gürültünün önlenmesini de talep edebilirsiniz.
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Strafor Özellikleri
Çok hafiftir, uygulandığı yüzeye fazla yük bindirmez. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Ses geçirmez tavan elde etmek istiyorsanız kullanacağınız ses yalıtım malzemeleri süngerpan ve epdm ses bariyeridir. Ama malzeme en yoğun ve kalın olacak şekilde hiç boşluk kalmayacak şekilde uygulanır. İnşaat akustiği uygulamamıza başlamadan önce yapıştırma yapılacak yerin kuru ve temiz olmasına özen gösteriniz.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses yalıtım malzemeleri oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir.
Sesin yayılması için maddesel ortama ihtiyaç vardır. Yani boşlukta ses yayılmaz.
Sesler ortamda olan maddeler aracılığı ile iletilir bu nedenle bir boşlukta sesin yayılma ihtimali yoktur. Sesin yayılmak için maddelere ihtiyacı olduğunda dolayı ve boşluk bir madde olamadığından dolayı ses boşlukta yayılamaz. Seslerin yayılması için maddelere ihtiyacı vardır.
Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Temizliği ve kullanımı son derece rahat olan cam balkon sistemleri ısı tasarrufu elde etmenizi sağlarken aynı zamanda ses yalıtımı elde edebilmenizi de sağlar.
Gürültü yalıtımında kullanılan sesi iletmeyen süngerler, muadil ürün olarak yumurta sünger ve piramit sünger önerilir. Gürültü kontrolü için ise akustik panellerde sık kullanılan sertifikalı akustik malzemelerdir. Sesi iletmeyen paneller kullanıldığı tavan ses yalıtımı ve duvar ses izolasyonu da sağlamış olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri