Öncellikle üst kattan gelen sesler için tavandan ve üst komşunun zemininden mantar kauçuk şilte veya akustik halı uygulanarak tüm seslerden yalıtılılabilir.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Duvardan duvara bir kitaplık ya da büyük bir mobilya yerleştirmek, yandaki daireden gelen gürültüyü ve sizden giden gürültüyü azaltacak en iyi çözüm yoludur. Amaç duvar boyunca bir kalın tabaka oluşturarak ses geçişini engellemektir. Büyük mobilyalar ses titreşimine direnir ve böylece ses iletimini azaltır.
Tavan ses yalıtımı uygulanırken yalıtım bariyeri kullanılır, bu bariyer çoğunlukla EPDM ya da kauçuk malzemeden olur. Bariyer tüm tavana yapıştırıldıktan sonra sıra son aşamaya gelir. Son aşamada boşluk kalmayacak şekilde alçıpanların monte edilmesi gerekir. Ses izolasyonu bu aşamalardan sonra tamamlanmış olur.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
İlgili 29 soru bulundu
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Tavan ses yalıtımı, özellikle alt katlardan gelen yüksek seslerin üst kattaki yaşam alanlarını rahatsız ettiği durumlarda uygulanır. Doğru bir şekilde yapıldığında, tavan ses yalıtımı sayesinde istenmeyen sesler minimum seviyeye indirilir.
Strafor Özellikleri
Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Aslında apartmanda gürültü ve rahatsız edici sesler üst katlardan gelir. Siz madem alttan geliyor diyorsanız,ses kesici sert 2-3 cm.lik izalasyon levha üzerine ince köpük ve özel laminat naylonu üzerine Laminat döşetirseniz,sorununuzu çözmüş olursunuz. (Bu arada,Isı yalıtımı da yapmış olursunuz.)
Merak edilen konuların başında gelen inşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımına çözüm var mıdır? İnşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımı evinize sonradan da yaptırabilirsiniz.
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
“Gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebilir. Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ALO 181 hattı aranabilir. Polise, belediyeye şikâyet edilebilir.
Gürültü yapan eğlence mekanlarını polis merkezine şikayet edebileceğiniz gibi bireysel şikayetleriniz için ise polisi arayıp TCK 183'e göre işlem yapmasını talep edebilirsiniz veya sulh hukuk mahkemesine dava açarak gürültünün önlenmesini de talep edebilirsiniz.
PARKE ALTI SES YALITIMI
Kullanılan malzemeler sertifikalıdır ve yoğunluğu makuldür. Zemindeki titreşimli sesler de problem olabilir. Bu sorunlar, şap öncesi veya sonrası, parke altı ses yalıtımı ürünleriyle çözülebilir. Bu uygulama sayesinde hem hava kaynaklı hem de darbe kaynaklı titreşimli sesler engellenir.”
Evinizde sakinliği arıyorsanız üst kattan gelen seslere karşı tavan ses yalıtımı uygulatabilirsiniz. Ses geçirmez tavan yapmak için de zeminde ve duvarda olduğu gibi süngerpan türü malzemeler kullanılıyor. Diğer alanlardan farklı olarak çelik profil yerleştirilip ses bariyeri uygulanabiliyor.
Gece saatlerinde (genellikle 23:00'den sonra) gürültü yapmaktan kaçınılmalıdır. Yüksek sesle müzik, televizyon veya diğer ses kaynakları kullanımında dikkatli olunmalıdır. Evde yapılan çalışmaların ve tadilatların, apartman sakinleri için en az rahatsızlık seviyesinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Bu ürünlerin yapacağı tek şey, odanızdaki sesin bir kısmını emmek ve yankılanmasını engellemektir. Komşularınızdan gelen sesi engellemez veya sizden komşulara giden sesi durdurmaz.
Akustik süngerler her ne kadar müzik stüdyolarında sesi düzenlemek için kullanılsada, sesleri çıktığı noktada kesmek ve kontrol altına almak içinde kullanılabilir.
Taş Yünü Kullanım Alanları
Dış cephe ısı, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarında kullanılır. Bölme duvarlarında ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılır.
Perde kullanın.
Eğer pencerelerinizi kalın perdelerle kapatırsanız, perde sizinle cam arasında durarak ses yalıtımı sağlar. Bu yöntem oldukça basit ve kolay gerçekleştirilebilir bir ses yalıtımı yoludur.
akustik sünger yanar mı? Kalite standartlarına uygun üretilen akustik sünger, özel testlerden geçirilip sertifikalandırılmış, yanmazlık belgesi verilmiştir. 1. Kalite yanmaz malzemeden üretilen akustik sünger, alev almaz emniyetlidir.
Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses yalıtım malzemeleri oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri