KLASİK YÖNTEM (Komut Yöntemi): Her öğretme-öğrenme olayında karar veren iki kişi vardır. Beden eğitimi ve sporda uygulanan yöntemlerden ilki olan komut sisteminin özelliği uygulama sırasında bütün kararları öğretmenin vermesidir. Her hareketin sinyalini öğretmen verir ve öğrencide buna göre hareket eder.
EŞLİ ÇALIŞMA YÖNTEMİ Öğrenciler eşleştirilerek çalışırlar. Çalışmalarda her eş bir görev üstlenir. Eşlerden birisi istene hareketi yapar ve hareketle ilgili kararları verirken diğeri ise yapılan hareketi izleyerek öğretmenin verdiği ölçütlere göre eşinin performansı hakkında bilgi verir.
KATILIM YÖNTEMİ Dersin hazırlık aşamasında öğretmen uygulama ve sonuç aşamasında ise öğrenci etkindir Önemli olan öğrencinin etkinliğe kendi kapasitesinde katılımıdır.”Öğrencilere değişik seçenekler sunularak ve önyargılar ortadan kaldırılarak katılımcılık ön plandadır.
İlgili 25 soru bulundu
KOMUT STİLİ (A STİLİ)
Hazırlık, uygulama ve değerlendirme gruplarında bütün kararları vermek öğretmenin görevidir. Öğrencinin görevi ise uygulamak, takip etmek ve denileni yapmaktır. Komut stilinin özelliği, öğretmenin uyarıcısı ile öğrencinin tepkisi arasındaki doğrudan ve anında gerçekleşen ilişkidir.
12. EKİPLE ÖĞRETİM TEKNİĞİ Okuldaki öğretmen ya da ilgililerin öğrenme için gerekli etkinlikleri planlamada, hazırlamada ve sunmada işbirliğini kullanmaları üzerine odaklanır. Örneğin 23 Nisan'da yapılacak etkinlikleri her ders için ayrı ayrı planlamak yerine bir piyesle ortaya koymak için bu teknik kullanılabilir.
Alıştırma yöntemi: Belli kararların öğrenciye devredildiği, öğrenci ve öğretmen, öğrencilerin kendi aralarında ve çalışmalar arasında yeni ilişkilerin meydana geldiği bir yöntemdir. Öğrenme için farklı durumlar sunulur ve yeni durumlara ulaşılır.
Öğrenin farklı öğrenme ortamlarında kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alması ve yönlendirebilmesi temeline dayanmaktadır. Öğrenenin bu süreci etkili gerçekleştirebilmesi için gerekli olan bilişsel ve duyuşsal özelliklere sahip olmasını gerektiren, öğrenmede sürekliliği amaçlayan öğrenmeye Kendi kendine öğrenme denir.
Öğrencilere belli bir düzen ve süre içinde sorular sorulması ve daha önceden saptanmış çözüme doğru adım adım yönlendirilmesine “yönlendirilmiş buluş” denir.
1.ATATÜRK' ün ve düşünürlerin beden eğitimi ve spor konusunda söyledikleri sözleri açıklayabilme. 2.Bütün organ ve sistemlerini seviyesine uygun olarak güçlendirebilme ve geliştirebilme. 3.Sinir, kas ve eklem koordinasyonunu geliştirebilme. 4.iyi duruş alışkanlığı edinebilme.
Bu yöntemler, öğretim amaçlarını, öğrenci gereksinimlerini ve öğretmenin beceri ve bilgi düzeyini dikkate alarak seçilmelidir. Öğretim yöntem ve teknikleri çeşitleri arasında şunlar bulunmaktadır: anlatım, gösterim, tartışma, problem çözme, örnek olay yöntemi, proje temelli öğrenme ve teknoloji destekli öğrenme.
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Sınıf içi tartışmaları canlandırmak mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciyi tartışmaya katmak için kullanılır.
Doğrudan öğretimde öğretmen üst düzey örgütleyicilerin kullanıldığı bir girişten sonra, sunumunu gerçekleştirmektedir. Sunumun ardından öğretmenin rehberliğinde öğrenci etkinliklerine ve öğrenciler yeterince uzmanlaştığında kendi başlarına etkinlik yapmalarına yer verilir.
İstasyon Yöntemi, bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak ileri götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntemdir. İstasyonlar öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir.
Doğal öğretim yaklaşımı, uygulamalı davranış analizi (UDA) ilkelerini temel alan çevre düzenlemesini, etkileşime dayalı yöntemleri ve teknikleri kapsayan uygulamaları içeren bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, çocuğun devam ettiği tüm eğitim ortamlarında, çocuğun evinde ve bulunduğu diğer ortamlarda kullanılabilir.
2-Dolaylı Öğretim Stratejisi: Öğrenci merkezlidir ve öğretmen, bilgiyi aktarmaktan çok bilgiye ulasmayı kolaylastıran, destekleyen, öğrenme ortamını düzenleyerek öğrenci katılımını sağlayan bir konumdadır.
Doğal yöntem veya direkt yöntem, ikinci bir dil öğretimi öğrencinin anadiline hiç başvurulmaksızın yalnızca öğretilmesi hedeflenen dilin kullanımı ile gerçekleşebilir.
Tartışma yöntemleri, dört ile altı kişi arasındaki küçük tartışma grupları, iki kişi arasındaki eşli konuşmalar ve 6-10 kişiden oluşan bir grubun kendi aralarında tartışarak, diğer öğrencilerin bu grubun etrafında çember oluşturarak dinlemeleri türünde değişik şekillerde olabilir.
Öğrencinin Başlatması Stili; Öğrenci ilk defa etkinliklere kendisi başlamak için gönüllü olur ve etkinlikleri yapar ve değerlendirir. Bu stilde öğrenci etkinliği başlatır. Öğrenci kendi gelişimi için ilerlemeye, araştırmaya, bir program düzenleyip onu uygulamaya hazır olup olmadığını bilir.
Bir konunun öğretmen tarafından sorular sorulup öğrencilerce cevaplar verilerek işlenmesi anlamına gelen bu teknik öğrencilere düşünme ve konuşma alışkanlıklarını kazandırma bakımından oldukça önemlidir ve her dersin öğretiminde kullanılır. En eski öğretim tekniklerinden biridir.
Sınıftaki bir öğretmen herhangi bir konu veya sorunu sınıfa açıklama yapar. Öğrenciler bu sunulan konu veya sorunu önce kendisi kavramaya çalışır. Ardından sırasıyla ikişerli, dörderli, sekizli vb. olacak şekilde, sürekli artan bir grafikte konu veya sorunu hep birlikte kavramaya veya tartışmaya girmeye devam ederler.
1) Öğrenciler ikişerli gruplar oluşturur. 2) Verilen konu ya da soru ile ilgili düşüncelerini birbirlerine söylerler. 3) Eşler birbirinden ayrılır yeni ikililer oluştururlar. 4) Yeni eşlerine düşüncelerini iletirler katılıp katılmadıkları noktaları söylerler.
İstasyon Tekniği Yöntemi
Sınıf kendi içinde gruplara ayrılarak istasyonlar oluşturulur ve istasyonlarda ise slogan yazma, afiş hazırlama, deneme ya da makale yazma, şarkı sözü yazma, öykü ya da şiir yazma, resim yapma gibi etkinlikler yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri