Konjac glükomannan adı verilen bu lif, kilo yönetimi, insülin duyarlılığının iyileştirilmesi ve kan basıncının düşürülmesi gibi potansiyel sağlık faydaları nedeniyle uzakdoğuda yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Konjac Jelly konjak glukomannan ve doğal meyve tatlarının karışımından yapılır.
Amorphophallus konjac bitkisinin yumru köklerinden elde edilen bir glukomannan, yani emilemeyen bir polisakarit. Çözünmeyen lifli yapısı nedeniyle suyla şişerek bağırsaklarda doluluk sağlıyor.
Konjac kökünden ekstrakte edilen Konjac glukomannan, tropikal Doğu Asya'da bulunan konjak bitkisinden gelen lifli bir şekerdir. Yüzlerce yıldır hem bir takviye olarak hem de bazı gıdalarda yoğunlaştırıcı veya jelleştirici olarak yaygın şekilde kullanılır.
Yapısı lifli olduğu için cilde parlaklık kazandırıyor. Kan dolaşımını hızlandırdığı için, hücre yenilenmesine de destek veriyor. Makyajı derinlemesine temizliyor olsa da, güzellik uzmanları bir temizleme jeli ile beraber kullanımını destekliyor. En önemli özelliklerinden biri, her cilt tipine uyum sağlayabilmesi.
İlgili 42 soru bulundu
Nasıl kullanılır: Bu ürün kuruduktan sonra sertleşir ve kullanımdan önce yumuşatmak için suya daldırılabilir. Tek yapmanız gereken bir süre suda bekletmek, sabun kullanmayın, vücudunuzu su ile ovmak için bir sünger kullanın ve cildiniz kullanımdan sonra susuz ve pürüzsüz hissedecektir.
Süngerler inşaat sektöründe, mobilya sektöründe, otomotiv sektöründe ve ambalaj sektöründe tercih edilmektedir. İnşaat sektöründe tercih edilen sünger genelde izolasyon amaçlı kullanılır. Otomotiv sektöründe tercih edilen sünger ise alev geciktirici özelliğinden dolayı kullanılmaktadır.
Uzakdoğu mutfağında kullanılan, Konjac bitkisinden uretilen bir pirinç ve makarna çeşididir.
Detaylı Ürün Bilgisi : Japonya' da Shirataki Noodles olarak adlandirilan Shirataki eristeleri Konjac bitkisinden yapilir ve kalorisi sifirdir. Lif bakimindan oldukça zengindir. Ince, saydam ve jelatinimsi bir yapisi olan bu yiyecek Konjac bitkisinin kökünden yapilir.
Nasıl kullanılır: Sadece suda bir süre bekletin, sabun kullanmayın, vücudunuzu banyo süngeri ile su ile ovun ve kullandıktan sonra cildiniz nemli ve pürüzsüz hissedecektir.
Konjac glucomannan (KGM), hidratlandığında (yani su ile birlikte kullanıldığında) katı, düşük kalorili bir jel oluşturabilen ve yaygın bir şekilde dünyada zaten yüzyıllardır tüketilen viskoz bir diyet lifidir.
Yoğur- eylemine, Eski Türkçede yaygın bir fiilden isim yapma eki olan -t eklenmesiyle yogurt türemiştir.
çirkin - Nişanyan Sözlük. Farsça çirkīn چرکین “pis, kirli” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Farsça çirk چرک “pislik, kir, irin” sözcüğünden +īn ekiyle türetilmiştir.
Konjac Japonya ve Çin'de geleneksel sağlıklı yiyeceklerden biri olarak yetiştirilmektedir. Konjac bitkisinin vücuttan zehirli maddeleri atmaya yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Konjac'ın yararları nelerdir? Asya'da yüzyıllar boyunca, Japonya ve Çin başta olmak üzere yetiştirilmektedir.
KONJAC (GLUCOMANNAN) DETOX ÇAYI
Konjac sıcak suya karıştırılarak içilmektedir. İştahınızı keserek ve gün boyu tokluk hissi verir ve öğünlerinizde porsiyonlarınızın küçülmesini sağlamaktadır. Konjac içeriği tamamen doğal ve bitkiseldir. Konjak toz haline getirilerek sıcak su ile karıştırılarak içilmektedir.
Glucomannan yaygın olarak obezite ve kabızlık durumlarında kullanılabilen bir takviyedir. Birçok diyet lifinden daha fazla su tutma kapasitesine sahip olduğu için tokluk hissi oluşturmaya yardımcıdır, mideyi geç terkeder. Glucomannan kabızlık çeken hastalarda dışkılama sıklığını arttırmada etkili olabilmektedir.
Uzakdoğu mutfağında kullanılan konjac bitkisinden üretilen bir pirinç ve makarna çeşididir. Suda çözülebilen tamamen doğal liflerdir, yağ, şeker, nişasta veya protein içermez, buğday ve gluten içermez, saf sebzedir. Kendine ait bir tadı veya kokusu yoktur, eklendiği yiyeceğin tadını alır.
Konjac Bitkisi, hayatımızda yeni yeni yer edinmeye başlayan, sağladığı faydalar sebebiyle hayatımızdaki yerini daha da genişletmesi muhtemel bir uzak doğu bitkisidir. Güneydoğu Asya' da özellikle Çin, Japonya ve Kore' de yetişir. Sıfır kalorili, lifli ve tatlıdır. Konjac, yoğun miktarda Glucomannan içerir.
Makarnaların en sağlıklı çeşitlerinden biri olan tam buğday unlu makarna, beyaz undan yapılan makarnaya oranla glisemik indeksi açısından daha düşük bir besindir. Düşük glisemik indeksi sayesinde daha sağlıklı olan tam buğday makarnanın 200 gramlık bir porsiyonu 752 kaloridir.
TETT: 14.08.2024 / (Hazır Konjac Eriştesi) Uzakdoğu mutfağında kullanılan, Konjac bitkisinin kökünden üretilen bu noodle; özellikle diyet yapanların tercihidir. 100 gramda 24 kalori, 0 yağ, 0 şeker, 0 protein ve 3.5 karbonhidrat içerir.
Ancak içerisinde A, B1, B2 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, protein ve demir barındıran makarna, çok sık tüketildiğinde zayıflatmanın tersine aşırı kilo alımı, ve kalp hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. Ayrıca diyabet geliştirme riskinde vücutta artış yaşanırken yüksek tansiyon da yaratabiliyor.
1 yemek kaşığı zeytinyağ ile 1 orta boy soğan tencerede çevirilir. Üzerine 3 yemek kaşığı domates sosu eklenir ve pişirilir. 1 paket Konjac Noodle tencereye eklenerek, 2 dk daha pişirilir. Afiyet olsun.
Dansite sadece süngerin kalitesini gösterir. Piyasada kaliteli ve mukavemetli olarak en çok tercih edilen süngerler gri 32 ve 28 dansite süngerlerdir. 35 dansite ve HR gibi daha lüks süngerler de mevcuttur. Fakat sağlam ve kullanışlı bir ürün için 32 dansite yeterli kaliteye sahiptir.
Klasik süngerler yerine tercih edilen kabak lifi ise doğada kısa bir süre içinde tam olarak çözünebilir maddelerden üretilmiştir. Kabak lifi %100 biyobozunurdur. Doğa dostu olan kabak lifleri atıksız, çevreci, sürdürülebilir bir yaşam için son derece önemlidir.
Sihirli sünger, herhangi bir kimyasal ürün kullanımına gerek olmadan sadece su ile ıslatılarak zorlu lekeleri çıkarmak için kullanılır. Lavabo, küvet, fayans ve derz aralarında rahatsız edici görünüm oluşturan sararma ve kararmaların temizliğinde işe yarayan bir üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri