En çok tercih edilen kaplamalar: Epoksi Zemin Kaplama. PVC Zemin Kaplama. Poliüretan Zemin Kaplama.
Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek ise kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirmektir. Bu taşları nalburlardan kolayca temin edilebilirsiniz.
Konteyner yapının konulacağı zemin terazide yerleşim için sert bir zemin olmalı. 10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir.
Bir konteynerin temeli veya tabanı tipik olarak betondan yapılır. Konteynerin dayanması için sağlam, düz bir yüzey sağlar ve yapının yerinde sabitlenmesine yardımcı olur.
Konteyner Taban Tahtası – Balko Wiremesh 1.4 mm kalınlığındaki huş ağacı katmanlarından üretilir. Soğuk iklim ağacı olan Huş (Birch) yapısı itibariyle kontrplak için en uygun olan ve kontrplağa ek dayanım gücü veren bir ağaç cinsidir.
İlgili 41 soru bulundu
Kalınlıkta betopan levhalar ile kaplanmıştır. Tavan 12.5cm PVC lambiri veya isteğe bağlı 8mm kalınlığında hdf ve modelpan olabilir tavan arasına 50mm kalınlığında cam yünü döşenir. İmalatı yapılan çelik karkas üzerine 14mm kalınlığında betopan (çimento esaslı yonga levha) vidalanır ve üzerine Laminant Ahşap kaplanır.
Konteynerin yalıtım tabakası taş yünü ile doldurulur. Taşyünü ürünleri ağırlıklı olarak yüksek kaliteli bazalt ve dolomitten yapılır. 1450 derecenin üzerinde yüksek bir sıcaklıkta eritildikten sonra, dünyanın gelişmiş dört eksenli santrifüjü, yüksek hızlı santrifüjleme ve fiber şekillendirme için kullanılır.
Konteyner yapıların sağlam ve güvenilir bir temele ihtiyacı vardır. Özellikle zeminin düz ve sert olması bu yapılar için esastır. Önerilen standart, 10 cm derinliğinde, homojen ve çatlak içermeyen bir beton tabakasıdır. Bu tabakanın, konteynerin boyutlarından biraz daha geniş olması, yapıyı sabitlemek için kritiktir.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Konteynerler güvenli prefabrik yapılardan olup ortalama 50 yıllık bir ömre sahiptir. Rüzgâr, kum, fırtına, sel, nem ve bunun gibi çeşitli iklim ya da doğal afetlere karşı dayanıklı olan bu yapılar, doğru ve düzenli olarak bakımları yapıldığında uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Yansıtıcı boya: Konteyner evlerin dış kısmına yansıtıcı boya uygulamak, güneş ışınlarını yansıtarak iç mekandaki sıcaklığı azaltabilir. Yansıtıcı boya, güneş ışınlarını yansıtarak konteyner evin iç kısmının daha serin kalmasına yardımcı olur.
Para Cezası: Kaçak prefabrik ev yapmak, 2021 yılı itibariyle 3.000 TL ile 30.000 TL arasında değişen para cezaları ile cezalandırılmaktadır.
Kış koşullarına uygun konteyner evlerin;
21 m², 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaleti vardır. İç/Dış duvarları, 40 mm kalınlığında sandviç duvar, 0.30 mm kalınlığında galvanizli sac, 40 mm kalınlığında pur ile ısı yalıtımlı ve B2 sınıfında yangına dirençlidir.
Zamanla, taşımacılıkta kullanılan bir konteyner yada bir çiftliğe, çiftliğe veya konut veya ticari mülke yerleştirilmiş bir nakliye konteyneri doğanın kuvvetlerine yenebilir ve paslanmaya başlayabilir veya zeminler çürümeye başlayabilir.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
İç yalıtım
Yağışlı veya rüzgarlı havalar, trafik gürültüsü gibi ev hayatını aksatabilecek durumların yaşanmaması adına konteyner ev içinde ısı ve ses yalıtımı yaptırmanız oldukça kritik. Bu anlamda düşük maliyetli olması için malzemeden kaçmamanızda büyük yarar var.
Boş konteyner ağırlığı 2 093 kg ile 2 513 kg arasında değişir. Maksimum taşıma kapasitesi Brüt 24 000 kg – 30 480 kg arasındadır. Boş konteyner ağırlığı 3 949 kg ile 4 650 kg arasında değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri