10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir. Beton zeminin konteyner ölçüsünden bir miktar daha geniş olması yapının yere sabitlenmesi açısından önemlidir. Konteyner yerden çelik metal sistemle yükseltilmiş platform üzerine de yerleştirilerek kullanılabilir.
Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek ise kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirmektir. Bu taşları nalburlardan kolayca temin edilebilirsiniz.
Konteyner ev oda bölmeleri, tuvalet ve duşu, elektrik ve su tesisatı armatürlerine varana kadar modern fabrika tesislerinde kullanıma hazır olarak üretilir. Yapı çıtı kısmında yer alan taşıma mapalarıyla iç kısma hiç zarar vermeden vinç yardımıyla taşınarak istenilen her mekana yerleştirilebilir.
En çok tercih edilen kaplamalar: Epoksi Zemin Kaplama. PVC Zemin Kaplama. Poliüretan Zemin Kaplama.
Konteyner evler, doğru şekilde yalıtılmış olsalar bile, yaz aylarında sıcak olabilirler.
İlgili 17 soru bulundu
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Konteyner yapıların sağlam ve güvenilir bir temele ihtiyacı vardır. Özellikle zeminin düz ve sert olması bu yapılar için esastır. Önerilen standart, 10 cm derinliğinde, homojen ve çatlak içermeyen bir beton tabakasıdır. Bu tabakanın, konteynerin boyutlarından biraz daha geniş olması, yapıyı sabitlemek için kritiktir.
Konteynerler için nasıl bir zemin gerekir? Konteynerin konulacağı bölge terazide olmalı ve konteyner ölçülerine göre 10 cm kalınlığında beton bir zemin yapılmalıdır. Satın aldığınız konteyner ölçüsüne göre kenarlarında yere sabitlenmesi için yeterli boşluğun bırakılması uygun olur.
Konteynerin yalıtım tabakası taş yünü ile doldurulur. Taşyünü ürünleri ağırlıklı olarak yüksek kaliteli bazalt ve dolomitten yapılır. 1450 derecenin üzerinde yüksek bir sıcaklıkta eritildikten sonra, dünyanın gelişmiş dört eksenli santrifüjü, yüksek hızlı santrifüjleme ve fiber şekillendirme için kullanılır.
Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Tarla ve bahçelerde inşaat şartlarının oluşturacağı çevresel zararları ortadan kaldırır. Bununla birlikte konteyner evi daha sağlam zeminde kullanmak için yapı altını gelecek şekilde 15-20 cm kalınlığında bir beton zemin hazırlayabilirsiniz.
Çift camlı, kaliteli pencere ve kapılar, konteyner evlerin ısıtma performansını artırır. Konteyner evlerde kullanılan ısıtma sistemleri, evin kış aylarında sıcak kalmasını sağlamak için önemlidir. Konteyner evlerde kullanılabilecek ısıtma sistemleri arasında elektrikli ısıtıcılar, sobalar ve klima sistemleri yer alır.
Konteyner, taşımacılık inşaat sektörüne kadar pek çok farklı alanda kullanılabilen prefabrik yapılardır. Son yıllarda özellikle inşaat sektöründe son derece popüler bir hal alan konteynerler deprem ve rüzgâra karşı dayanıklı olması özelliğiyle de sıkça tercih edilen yapılar arasında yer almaktadır.
Banyolar için en iyi zemin nedir? Banyolar için en iyi zemin seçenekleri, neme dayanabilen, ıslakken kaygan olmayan, temizlemesi kolay ve ayağın altında rahat olan zeminlerdir. Neme dayanıklılık açısından lüks vinil karoları (LVT), rulo vinil ve porselen veya seramik karo en iyi banyo zemin seçenekleridir.
Banyonun tüm zeminine kaplama yapılabilir, ancak genellikle banyonun duş veya küvet bölümü, lavabo ve tuvalet alanı öncelikli olarak kaplanır. Bu alanlar banyoda en çok kullanılan ve neme en çok maruz kalan alanlardır ve bu nedenle suya, neme ve kaymaz özelliklere dayanıklı kaplamalar gerektirir.
Konteynerler rüzgâra karşı dayanıklı mıdır? Konteynerler 80 Km/Saat Hızı ile esen rüzgarlara karşı güvenlidir.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Zamanla, taşımacılıkta kullanılan bir konteyner yada bir çiftliğe, çiftliğe veya konut veya ticari mülke yerleştirilmiş bir nakliye konteyneri doğanın kuvvetlerine yenebilir ve paslanmaya başlayabilir veya zeminler çürümeye başlayabilir.
Para Cezası: Kaçak prefabrik ev yapmak, 2021 yılı itibariyle 3.000 TL ile 30.000 TL arasında değişen para cezaları ile cezalandırılmaktadır.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri