KoNTiL@, antihelmintik ilaçlar grubuna dahildir. KoNTiL@, 3 ve 6 çiğneme tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. colubriformis ve orientalis (yuvarlak solucan) gibi mide-bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır.
Otoreenfestasyonu (kişinin hastalığı kendi kendine tekrar bulaştırması) önlemek için ilk dozdan 2-3 hafta sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır. Tedavi dozu 1 g'ı (4 ölçeği- 20 mL'yi) aşmamalıdır. Her 1 ölçek 5 mL olarak kabul edilmelidir. Uygulama yolu ve metodu: KONTİL günün herhangi bir saatinde alınır.
Günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Tedavi sırasında belirtisiz olsalar bile tüm ailenin tedavi edilmesine özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Pyrantel Pamoate (KONTİL®): Amerika Birleşik Devletleri'nde reçetesiz satılmaktadır; 2 hafta arayla verilen maksimum 1 gm'ye kadar 11 mg/kg doz önerilir.
Kontil şurup Multivitamin kancalı solucan, kıl kurdu gibi sorunların çözümünde kullanıcılara destek olur. Kontil şurup 150 ml 150 ml lik şişelerde parazitleri öldürmek ve vücuttan arındırmak için kullanılır.
İlgili 37 soru bulundu
KoNTiL@, antihelmintik ilaçlar grubuna dahildir. KoNTiL@, 3 ve 6 çiğneme tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. colubriformis ve orientalis (yuvarlak solucan) gibi mide-bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır.
Genellikle oral yolla alınan antiparaziter ilaçlar hastalığın tedavisinde kullanılır. 2-3 hafta düzenli ilaç kullanımından sonra vücut, parazit canlıdan tamamen kurtulur.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Hastalık, karın ağrısı, iştahsızlık, gece uyurken ağızdan salya akması, diş gıcırdatma, uyurken popoyu kaşıma bulgularıyla kendini gösterebiliyor. Bu belirtileri yaşayan yetişkin ve çocukların mutlaka bir uzmana başvurması gerekiyor.
Güçlü bir antioksidan olan Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır. **Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir. Doz: 2 yaş altı: Tek doz halinde alınmak üzere, yalnız bir kere 200 mg verilir. 2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır.
Mikroskobik yumurtalar bulunduran yiyecek, içecek veya parmaklar yoluyla ağza taşınabilir. Yutulan yumurtalardan çıkan larvalar, ince bağırsakta birkaç hafta içinde yetişkin kurtlara dönüşür ve daha sonra kalın bağırsağa giderek yerleşir. Kıl kurdu yumurtaları, kirli ellerde, yüzeylerde ve nesnelerde bulunabilir.
Bağırsak kurdunun tedavisi için hastaneye randevu alıp gitmeniz gereken bölüm vardır. Bağırsak kurdu tedavisine iç hastalıkları bölümü bakmaktadır.
Solucan, kılkuyruk, tenya gibi parazitler daha çok çiğ sebzeler başta olmak üzere besinlerin yenmesi sonucu insanlara bulaşır. İyi yıkanmamış salatalar, meyveler, çiğ köfte gibi çiğ etlerin yenmesi bu gibi parazitlerin bulaşmasında rol oynar.
Bağırsaklarda oluşur ve ilerlemesi durumunda anüsten dışarı çıkar. Kıl kurdu, bağırsak kurdu ya da tenya isimleri ile de bilinmektedir.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Enfeksiyonun geliştiği durumlarda ise yaygın olarak sindirim sistemini etkileyen sorunlar, kilo kaybı, huzursuzluk, anüs bölgesinde kaşıntı ve beyazlık gibi semptomlar görülebilir. Bazı durumlarda ise parazitler dışkıda görülebilir. Genel olarak bağırsak kurdu belirtileri şunları içerebilir: Karın ağrısı ve mide ağrısı
İbrahim Saraçoğlu bağırsak kurdu düşürücü kür!
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Parazit dışkıda çıplak gözle görülebilir, birkaç santim boyunda ince bir parazittir. Parazitin yumurtaları ancak mikroskopla görülebilir. Parazitin yumurtaları dışkıda görülmez. Sabah hastanın makat bölgesine yapıştırılan seloteyp incelenerek konur.
Kıl Kurdu Evde Doğal Tedavi Yöntemleri
Özellikle papatya, zencefil, zerdeçal çaylarının tüketimi bu durumun geçmesine yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda sarımsakta düzenli olarak tüketilmesi önerilenler arasında yer almaktadır.
Hayatını kendinden başka bir canlıya bağlı olarak sürdüren, bit, larva, kıl kurdu, solucan, tenya şerit gibi küçük canlılara parazit denir. Parazitler, bir canlıya bağımlı olarak yaşayabilen ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar veren mikroorganizmalardır.
Kıl kurdu ile ilgili bilinen en güçlü yöntemlerden birisi de, sirke ve sarımsak karışımıdır. Bir miktar elma sirkesi ve sarımsağı bir kavanoza koyup bir süre beklettikten sonra içmek, bağırsak kurtlarını dökmenin güçlü yöntemlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri