Kontrast İyileştirici, TV'nizin parlaklığını otomatik olarak ayarlayan bir işlevdir, böylece parlak ve karanlık alanlar arasındaki fark aşırı olmaz. Bu özellik açıldığında, ekranınız otomatik olarak daha parlak veya daha koyu görünebilir.
Bu bakımdan televizyon renk ayarında parlaklığı %50 olarak, yani genellikle varsayılan oranda bırakmak en idealidir. Ton ayarını ise %0'a çekmelisiniz. Kontrast %70 ila 80'in üzerine çıkmamalı. Keskinliğin ise %10 ila 15 bandında olması da iyi bir oran kabul edilir.
Ayarlar > Tüm Ayarlar'ı seçin. 3. Resim > Uzman Ayarları'na gidin. 4. Parlaklığı seçin ve TV ekran ayarlarınızı yapın.
Ayarlara gidin ve Tüm ayarlar'a tıklayın Ardından resim ayarları Seçim modunda, görüntüleme ortamınıza veya video türünüze en uygun resim modunu seçebilirsiniz. En boy oranını değiştirdikçe, ekranın boyutunu da ayarlayabilirsiniz. Gelişmiş ayarlar. Parlaklık ayarları, ekranın parlaklığını ayarlamanıza olanak tanır.
Televizyonun Çözünürlüğü Kaç Olmalı? En iyi çözünürlük TV izlemeyi sevenler için vazgeçilmez bir özelliktir. Bu nedenle bütçenize uygun olarak HD (720p), Full HD (1080p), 4K (2160p) ve 8K (4320p) UHD çözünürlüklerinden birini seçebilirsiniz. En iyi çözünürlük seviyesi 8K UHD ile başlar ve HD'ye doğru azalır.
İlgili 26 soru bulundu
4K UHD: 4K Ultra HD: halihazırda piyasada var olan en yeni ve iyi çözünürlük seviyesini temsil ediyor. 4K UHD, 1080p. çözünürlüğe sahip bir televizyonun dört katı piksele ulaşarak daha iyi çözünürlük, buna bağlı olarak da şaşırtıcı derecede net ve detaylı bir görüntü sunuyor.
Örnek vermek gerekirse 55 inç bir televizyon için 1.7 metrelik bir izleme mesafesi yeterli olur. Ancak bu boyut 65 inç olursa TV izleme mesafesi 2 metreye çıkmaktadır. 85 inç bir televizyon için ortalama 3 metre TV izleme mesafesine ihtiyaç duyulur.
HDR, hem kontrast hem de renk aralığını önemli ölçüde genişletir. Görüntünün parlak kısımları çok daha parlak olabilir, bu nedenle görüntü daha fazla "derinliğe" sahip gibi görünür. Renkler daha parlak ve aradaki her şeyi gösterecek şekilde genişletilir.
Kumandanızın "Menü" tuşuna basın "Görüntü" yazısı göreceksiniz. "Görüntü modu" satırına gelin. Kumandanızın sağ sol yön tuşu ile değiştirin, göz zevkinize uygun olan seçenekte durun. "Renk Sıcaklığı" satırına gelin ve göz zevkinize göre yüksek-orta düşük seçeneklerinden birine ayarlayabilirsiniz.
Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin. - Eğer yumuşak mikrofiber bez kullanırsanız, çatlak oluşmaz. ※ Silmek için asla cila, balmumu, yıpratıcı, benzin ya da alkol kullanmayın. Eğer kimyasal madde kullanırsanız (örn> aseton, benzin, alkol, vb.), ürün hasar görebilir.
Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır. Ancak bu değer ortam ışık koşullarına bağlı olarak değişebilir. Parlak ışık koşulları daha yüksek parlaklık gerektirirken, loş ışık koşulları daha düşük parlaklık gerektirir.
Parlaklık kaydırıcısı, Windows 10, sürüm 1903'te işlem merkezinde görünür. Windows 10'un daha eski sürümlerinde parlaklık kaydırıcısını bulmak için Ayarlar > Sistem > Ekran'ı seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.
Kontrast oranı açısından, genellikle statik kontrast oranı 1000:1 veya üzeri olan monitörler yüksek kaliteli görüntüler sunar ve renkler arasındaki farklılıkları iyi bir şekilde yansıtır.
Ekrandaki siyah ile beyaz renk arasında yer alan kontrast aralığı genişledikçe bu iki renk arasında yer alan ton seviyesi de artar. Yüksek kontrast oranına sahip ekrandaki görüntü, daha geniş bir renk aralığı sunduğundan görüntü de daha detaylı, renkli ve canlı görünür.
Daha yüksek kontrast oranı daha iyi, daha temiz, daha net ve akıcı bir görüntü sağlamaktadır. Görüntü sağlayan kaynakların en parlak beyazın gösterebildiği en koyu siyah renge değeri kontrast oranını belirlemektedir.
Monitörlerin hemen hemen tamamı ise 9.300K renk sıcaklığı ile gelmektedir. İhtiyacınız olan ise gün ışığına yakın bir değer bulmaktır - 6.500K'ye yakın bir değer. Bunu monitörünüzün kurulum düğmeleriyle kolaylıkla elde etmeniz mümkündür.
Telefonunuzda Ayarlar uygulamasına gidin. Duvar kağıdı ve stil'e dokunun. Duvar kağıdınızın renk paletini değiştirmek için Duvar kağıdı renkleri'ne dokunun ve istediğiniz renk paletini seçin. Sekmelerinizin rengini belirli bir renge ayarlamak için Temel renkler'e dokunun ve istediğiniz rengi seçin.
UHD çözünürlük (4K olarak da adlandırılır), piksel sayısını ifade eder (daha fazla piksel, daha yüksek çözünürlük demektir). HDR ise TV'nizin koyu ve açık renk tonlarını daha geniş bir yelpazede ifade etmesini sağlayan bir teknolojidir. UHD (4K) ve HDR birlikte çalışarak daha kesin ve gerçekçi bir görüntü oluşturur.
Genel olarak, HDR teknolojisi, daha gerçekçi ve canlı renkler sunarak, daha belirgin ayrıntılar sağlayarak, kullanıcıların daha zengin bir deneyim yaşamalarına yardımcı olur. Bu nedenle, HDR özelliği olan bir monitör, hem oyun oynayanlar hem de diğer kullanıcılar için tercih edilebilir bir seçenektir.
Benzer şekilde Netflix'teki bir diziyi HDR TV'de izlediğinizde, dizi HDR seçeneği sunmadıkça, önemli bir fark görmeyeceksiniz. Ancak HDR TV'lerin kontrast oranının daha yüksek olması, daha iyi bir görüntü kalitesi elde etmenizi sağlayabilir.
46 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 2.86 – 3.44 m'dir.50 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.87 – 2.49 m'dir.50 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 3.11 – 3.74 m'dir.55 inç Full HD bir tv için ideal izleme mesafesi 2.05 – 2.74 m'dir.55 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 3.42 – 4.11 m'dir.
– Televizyonu yerleştireceğiniz yer ile izleyeceğiniz koltuk arasında 4 metre mesafe olsun. 4 metre yaklaşık olarak 158 inç uzunluğa eşittir. Bulduğumuz bu değeri 3'e böldüğümüzde, ideal televizyon boyutuna ulaşmış oluruz. Yani bizim için en uygun televizyonlar 50-55 inç boyutundaki televizyonlar olacaktır.
* 50 inç bir televizyona sahipseniz: genişlik: 140 cm ve yükseklik: 49 cm olacak şekilde bir TV ünitesi seçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri