Dişi köpeklerin regl döneminde evin içinde oturdukları yerlere leke bırakmasının önüne geçmenize yarar. Elastik ve ayarlanabilir bel yapısı sayesinde köpeğinizin vücuduna mükemmel şekilde oturur.
Köpek regl külodu köpeklerimizin vücuduna göre tasarlanmıştır. Köpek regl külodu ve köpek regl pedi kuyruk kısmı dışarıda kalacak şekilde giydirilir. Tüm köpek regl külotlarının kuyruk kısmı yuvarlak biçimde açıktır. Aynı zamanda köpek regl külodunu ve pedini köpeklere giydirilmesi kolaydır.
Tuvalet eğitimi ev içerisinde bakılan köpekler için olmazsa olmazdır. Köpeğinizin evin herhangi bir yerine tuvaletini yapmayı alışkanlık haline getirmesi gibi durumlar için üretilmiş çiş pedleri bulunmaktadır. Bu tuvalet pedleri çişi emer ve kötü koku yaymasını engeller.
Yemek yeme ve uyuma alanına en yakın köpek tuvalet pedlerinden başlayarak, eğitim süresince düzenli olarak pedlerin sayısını azaltın. Her 2–3 günde bir tane köpek tuvalet pedini azaltın ve her seferinde küçük bir alanı boş bırakın.
Pedin emiciliğini sağlamak için ilk kullanımdan önce mutlaka bir kez toz deterjan ile 60 derecede yıkanması gerekmektedir. Sonrasında ise 40 derecede makinada veya elde yıkanabilen ürünümüz, can dostunuzun acemilik çekmeden hemen uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Köpek eve tuvaletini yaparsa, idrarlı bölge hemen temizlenmelidir. İlk önce kirli alan kağıt havlu ile kurulanmalıdır. Daha sonra sabunlu bez ve ılık su ile temizlik yapılmalıdır. Halı ya da koltuk gibi alanlar için enzimatik ve hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmak gerekmektedir.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Yani üç aylık bir köpek yavrusu idrara çıkmak için üç saat bekleyebilir. --Yetişkin köpekler bir yaş ve üstü: Sekiz saate kadar, ancak ideal olarak altıdan fazla değil. --Yaşlı köpekler sekiz yaş ve üstü: Boyutuna ve sağlığına bağlı olarak, iki ila altı saat arasında değişiyor.
Yavru köpeklerde örneğin 2 saatte 1 olmak üzere tuvalete çıkarmak gerekir. Daha sonrasında köpek kaç aylıksa o kadar saatte 1 olmak üzere dışarıya çıkartılabilir. Bu süreler aynı zamanda köpeklerin aya göre çişlerini tutabilme süreleridir. Daha sonra sabah ilk iş olarak tuvalete çıkarmak gerekir.
Köpeğiniz eve ilk geldiğinde, evin onun yaşam alanı olduğunu belirtmesi açısından idrarını yapar. Bunu anladıktan sonra onu hemen banyoya götürün ve idrar yapana kadar hiçbir yere gitmesine izin vermeyin. Sonrasında ona bir ödül verin ve her tuvalete gittiğinde onu sevin.
Yavru ve yaşlı köpekler için evinizde köpek pedi bulundurmanız şarttır. Ayrıca idrar ve dışkı kokusunu giderici spreyler de işinize yarayacak ve köpeğinizin eve tuvalet yapmasını bir derece önleyecektir.
Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Polar battaniye, köpek ve kedi yuvası, yatak ve koltukların üzerine serilerek tüylerin etrafa saçılmasını önler, soğuk havalarda üşümesini önler. Köpekler için, sıcak yaz aylarında pire, kene, böcek ve sivrisinek gibi haşerelerden uzak tutmaya yardımcı battaniyedir.
Köpeklerin regl dönemi, cinsel olgunluğa ulaştıklarında başlayan bir hormonal döngüdür. Bu döngü, dişi köpeklerde üreme yeteneği kazanmak için doğal olarak ortaya çıkar ve genellikle 6-12 aylıkken başlar. Regl dönemi, dişi köpeklerde yaklaşık 2-3 hafta sürer ve bu süre zarfında vajinal kanama görülebilir.
Dişi köpeklerin soylarını ilerletebilmek adına regl olmaları gerekir. Dişi köpeklerin çiftleşme hazır olduklarının göstergesi olan regl dönemi genellikle yılda 2 kez görülür. Regl dönemi köpeğin kızgınlığa girdiğinin belirtisi olup en az 21 gün boyunca sürmektedir.
- Kanama azalan miktarlarda 1 hafta ila 10 gün sürebilir. - Kızgınlık sürecinde dişi köpeklerde tüy dökülmesinde artma gözlemlenebilir.
Öncelikle yetişkin köpekten bahsedersek, tuvalet eğitimi beslenme saatini düzenlemek ile başlıyor. Köpekler yemeğini yedikten 10 ila 30 dk. sonra tuvalet yapma ihtiyacı duyar.
Yavru köpeklerin üriner kasları yavaş gelişir. Bu arada tuvaletlerini oldukça sık yaparlar. Bir köpeğin, tuvaletini tutabileceği zaman, ortalama olarak ay sayısı kadardır diyebiliriz. Yani normal şartlarda, 4 aylık bir yavru köpek, tuvaletini 4 saat kadar tutabilir.
Yetişkin köpekler için önerilen beslenme programı günde iki kez. Önceden belirlenmiş köpek maması hacmi iki eşit parçaya bölünmeli ve 8 - 12 saat arayla beslenmelidir. İdeal yetişkin bakım ağırlığını korumak için köpek maması miktarı gerektiği gibi ayarlanmalı.
En önemli ipuçlarından bir tanesi ise köpeğin fiziksel davranışlarını incelemek olacaktır. Tuvaleti gelen köpeklerde en sık görülen olaylar ise şunlardır: Hızlı hareket etme ve kendi etrafında daire çizme. Bulunduğu alanı dikkatli bir şekilde koklaması
Yetişkin köpekler için günde bir ya da iki defa 20 - 30 dakikalık yürüyüşler yeterlidir. Eğer köpeğinizin herhangi bir sağlık problemi yoksa bu süreyi uzatabilirsiniz. Yetişkin köpekler ise hem yavrulardan hem de ileri yaştaki köpeklerden daha uzun yürüyüşler yapabilir.
Tuvalet Yapacağı Alanı Hazırlayın
Köpek sahipleri genellikle evlerindeki ikinci tuvaleti ya da teras, balkon gibi alanları köpek tuvaleti haline getirmekten yanadırlar. Bu belirlediğiniz alanı köpeğinizin de benimsemesi için eve geldiği ilk andan itibaren köpeğinize gösterin.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Köpeğinizi yıkadıktan sonra havlu ile kurulayabilir, eğer hava şartları güneşli ise güneşin altında kuruması için onu serbest bırakabilirsiniz. Soğuk havalarda ise köpeğinizi havlu ile kuruladıktan sonra sıcak bir odada, kalorifer, soba ya da klimanın yakınlarında kurumasını bekleyebilirsiniz.
Onları hareketsiz bırakmak üşüme ihtimallerini arttırır. - Kış aylarında köpeklerin sık yıkanması kesinlikle tavsiye edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri