Köpeklerin Sevgi Hırlaması Bazı köpekler sevgi veya memnuniyet işareti olarak hırlarlar. Örneğin, bir köpek yavrusunu evcilleştirdiğinizde yavrularınız düşük hırlama sesi çıkarabilir. Bir kedi mırıltısının bir yüksek versiyonu gibi gelebilir.
Yine köpeklerle ip çekme tarzı oyunlarda, hırlama sesi oldukça yoğundur. Kimi köpekler sevilirken, okşanırken hırlama sesi çıkarırlar. Özellikle Rottweiler cinsi mutluluk hırlamasıyla ünldüdür. Heyecan ve mutluluk halinde hırlama tavrı son derece normaldir.
Köpekler mutlu ve heyecanlı olduklarında da hırlayabilirler. Bu oldukça doğal bir tepkidir. Köpekler özellikle oyun oynadıklarında çok mutlu olurlar. Oyun oynarken çıkarttıkları hırlama sesleri, amacını belli eden tonlarda çıkartılan hırlamalardır.
Hırlama, köpeğinizin sizinle iletişim kurmasının bir yoludur. Korktuğunu, acı içinde olduğunu ya da mülkünden ya da bölgesinden geri çekilmeniz gerektiğini size bildirmek için hırlıyor. Çoğu zaman ilk içgüdünüz hırlayan bir köpekten kaçmak ya da hırlaması için onu cezalandırmaktır.
Köpek havlaması çeşitli durumlarda gözlemlenebilen, köpeklerin kendilerini ifade etme yöntemidir. Bu eylem bir anlamda köpek sesi olarak da adlandırabilir. Köpek sesi çoğu zaman insanlar için rahatsız edici bir gürültü olarak görülebilir. Ancak bu kimi zaman onlardan gelen bir yardım çağrısı olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Köpeğinizin aniden horlamaya başladığını fark ederseniz, horlama sesi yükselirse veya köpeğiniz horlamanın yanı sıra hapşırma, öksürme ve iştah veya davranış değişiklikleri gibi başka semptomlar yaşarsa, veteriner hekiminize başvurmalısınız.
Tıpkı insanlar gibi köpekler de korktuklarında, endişe yaşadıklarında, üzüldüklerinde hatta bazen istedikleri olmayınca ağlarlar. Köpeğinizin ağladığını çıkardığı seslerden anlayabilirsiniz. Ulumalar ve tiz sesler ağladığını gösteren seslerden bazılarıdır.
Patili dostlarımız aniden meydana gelen yüksek seslere karşı oldukça duyarlıdır. Gök gürültüsü, havai fişek gösterileri ve hatta elektrikli süpürge sesi, köpekleri korkutan seslere örnek olarak verilebilir.
Bu nedenle tehlike sezdikleri zaman havlamaya başlarlar. Bunun dışında korktukları ve yalnız kaldıkları zaman da havlamaktadırlar. Alışkın olmadıkları insanlar onlara yabancı geldiğinde köpekler boşluğa havlamaya başlar. Kapının önüne geçip havlayan köpekler ise genellikle dışarı çıkmak istemektedirler.
Köpekler sahipleriyle birlikte yatmayı çok severler. Siz yataktayken yanınıza gelmesi, yanınıza yatması sizi sevdiğinin büyük ölçüde kanıtı olabilir. Köpekler uyurken aynı zamanda güvende hissetmek isterler.
Donut pozisyonu, köpeğinizin top gibi kıvrıldığı pozisyondur. Bazen burnu arka ayaklarına değer ve hatta kuyruklarını kendi üzerlerine örtebilirler. Bu pozisyon köpeğin tüm hayati organlarını korumaya ve saklamaya çalıştığı anlamına gelir.
Köpekler, çoğunlukla okşanmayı sahibiyle bağ kurmak için kullanmayı sever. Blue Cross'a göre bu durum sahip açısından da yararlıdır. Köpekleri okşamanın anksiyeteyi azalttığı ve rahatlama sağladığı bilinmektedir.
Evinize her döndüğünüzde sizi sevgiyle karşılayan, heyecandan çılgına dönen ve bazen de çişini yapan bir dostunuz varsa büyük bir sevgiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Sizi karşılarken köpeklerin kuyruk sallaması, zıplaması ve hatta oyuncaklarını getirmeleri onun sizi sevdiğinin en bariz göstergelerindendir.
Ancak ses tonunuz, mimikleriniz, beden dilinizi anlayarak köpekler sevildiğini anlar. Her gün kaliteli mamalar ile beslenen, oyunlar oynanan ve ilgi gören köpekten mutlusu yoktur. Yanlış davranışlarda bulunduklarında kızarken kullandığınız ses tonu ile kızdığınızı da çok rahat anlamaktadırlar.
Bu pozisyon, onun kendini çok rahat hissettiğini ve olası tehditler konusunda endişeli olmadığını gösterir. Aynı zamanda köpekler, serinlemek için de sırt üstü yatmayı tercih edebilirler.
Bağırmak köpeğiniz tarafından kızgın havlama olarak yorumlanır, bu da onun sıkıntı duymasına sebep olur. Bir eğitim tekniği olarak, kötü davranışları engellemek için bağırmak yerine, sakin bir ses tonuyla hayır demeyi deneyin. Ses seviyesi yerine vokal tonunuzu ayarlayarak, köpeğinizin dikkatini çekin.
Ezan ve acil durum araçlarının yaydıkları seslerde de, insanın ayırt edemeyeceği frekanslarda ses parçaları bulunmaktadır. Bu sebeple, bu sesleri duyan köpekler alanlarını korumak adına havlamakta veya ulumaktadırlar.
Köpekler doğal olarak yeni şeylerden korkarlar. Arabalardan, süpürgelerden, çocuklardan ve hatta yüksek seslerden korkabilirler. Bazı köpekler bu davranışlara diğerlerinden daha yatkındır.
Oyun ısırmasından vazgeçirmek için direkt iletişimde olun. Özellikle sizi yakalamaya çalışmak için paçalarınızdan çekiştiriyorsa sakın kaçmayın yerinizde durun ve gözlerinin içine bakarak tembihte bulunun. Elinizi hafif dişleyerek bir oyun edinmişse elinizi hızla çekmeyin ve yine ona bağırarak seslenin.
Köpekler Kaç Yaşından Sonra Sakinleşir? Köpeklerin sakinleşme yaşları, orta yaşları gelmesinden sonradır. Köpeklerin ortalama ömürlerine göre kaç yaşında iken bu yaşta olacakları değişebilir. Ortalama ömürleri 10- 12 yıl olan köpekler 4 yaşlarından sonra sakinleşmeye başlayacaklardır.
Köpeğinizde saldırganlık içeren davranışların artması halinde öncelikle rahatsızlığı var mı yok mu kontrol edilmesi amacıyla veteriner hekime götürmelisiniz. Köpeğim bana saldırıyor durumunu engellemek için: Köpeğinizin sergilediği saldırganlık içeren davranışları görmeniz halinde kesinlikle kızmayın ve ceza vermeyin.
MUTSUZ KÖPEK TEMASTAN KAÇINIR
Uykuları yüzeysel olur. Uyku esnasında sık uyanıp sürekli yer değiştirirler ve rahatlar bir vücut diliyle uyumazlar. Oyun ve ikili diyaloglara ilgisiz, isteksiz davranırlar. Göz kontağından kaçınır ve temas isteğini reddederler.
Araştırmalar, köpeklerin, insanlar onlara bakarken çok sayıda mimik yaptığını gösteriyor. Bunlardan en belirgin olanı ve köpeğinizin size “seni seviyorum” dediği mimiklerden biri kaşlarını kaldırıp gözlerini iyice açarak dilini dışarı çıkarmasıdır.
Ancak köpekler sahiplerini koku ve ses yoluyla tanıyorlar. İnsanlar ise yüzleri görsel bir iletişim olarak kullanıyor. Ancak köpeklerin beyin mekanizmaları farklı olduğu için görsel olarak tanımaya yatkın değiller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri