Tarçın, soğuk algınlığı veya gripten dolayı görülen boğaz ağrısı ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir. Boğaz ağrısını hafifletmesi için çay olarak içilebilir veya diğer sıcak içeceklere eklenebilir.
Tarçın çayı ister toz tarçın ister de çubuk ile kolayca hazırlanabilir. 1 bardak kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı ya da 1 çubuk tarçın atılır ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Demlendirten sonra süzülerek tüketilebilir.
Sonuç : Tarçın, soğuk algınlığı veya gripten dolayı boğaz ağrısı ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir. Boğaz rahatsızlığına yardımcı olması için çay olarak hazırlanabilir veya diğer sıcak içeceklere eklenebilir.
BOĞAZ ENFEKSİYONLARI
Bal ve tarçın ikilisi boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir ve önler. Aynı zamanda antibiyotik ve antienflamatuar özellikleri sayesinde faranjit, bademcik iltihabı, ses kısılması, disfoni gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Tarçın bal karışımınızdan bir kaşığı ılık suya ekleyin.
İlgili 38 soru bulundu
Bir bardak ılık suya, bir çay kaşığı tuz eklenerek elde edilebilen tuzlu suyla yapılan gargara, boğaz ağrısının ve ağız salgılarının azaltılmasında etkili olabilir. Boğazdaki mikropları öldürme konusunda da etkili olduğu bilinen tuzlu su ile gargara yöntemi, her 3 saatte bir yeniden hazırlanarak uygulanabilir.
Yutkunurken boğaz acıması
Boğazda oluşan acı ve ağrının sebebi virüs ve bakterilerdir. Bu bakteriler ve virüsler 1 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Eğer hastalığınıza dikkat etmezseniz iyileşmekte zorlanabilirsiniz ve boğazlarınız iltihaplanabilir. Bunun sonucunda tahriş, yutkunma zorluğu ve şişme görülür.
TUZLU SU GARGARASI
Boğazdaki istenmeyen mikropları öldürmeye de yardımcı olabilir. 1 fincan ılık suyun içine 1 çay kaşığı tuz atın ve erimesi için karıştırın. Her saat başı 30 saniye gargara yapın. Saat başı tuzlu su ile gargara yapmak şişliği azaltır ve ağrıyı hafifletir.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Tarçın, soğuk algınlığı veya gripten dolayı görülen boğaz ağrısı ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir. Boğaz ağrısını hafifletmesi için çay olarak içilebilir veya diğer sıcak içeceklere eklenebilir.
Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar
İçerdiği biyoaktif bileşenler sayesinde tarçın; vücutta bakteriler, virüsler, mantar ve parazitlerden kaynaklı olarak oluşan enfeksiyonlarla mücadele eder. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı daha güçlü bir şekilde savaşmasına yardımcı olur.
Boğaz tahrişine en iyi gelen şey bol su tüketmek ve papatya, nane, zencefil çayları içmektir. Ayrıca boğaz tahrişiniz varsa acı ve baharatlı besinlerden de uzak durmalısınız. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğaz tahrişine iyi gelir.
TARÇINLI ZENCEFİL ŞURUBU
Tarçınlı zencefil şurubu, boğazınızda ve üst solunum yollarında biriken balgamı doğal kurutma gücüne sahiptir, bu sayede en iyi balgam söktürücü tariflerden biridir. Soğuk algınlığı veya gripten kaynaklanan balgamlı öksürükle mücadelede kullanılabilir.
- Kalp hastalıklarına ve kansere karşı önleyicidir. - Mide bulantısı ile beraber öksürüğe iyi gelir.
Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen çaylar arasında; zencefil, adaçayı, ıhlamur, kuşburnu, nane-limon, ekinezya, papatya bulunmaktadır. Bu çayları demleyerek ılık bir şekilde içebilirsiniz.
Yeni tip koronavirüs enfeksiyonu öksürük, burunda akıntı, boğaz gıcıklanması ve ateş gibi semptomlara yol açabilir; bazen ishal de görülür. Bulaştıktan sonra ilk hastalık belirtilerinin ortaya çıkması 14 günü bulabilir.
Boğaz iltihabının en sık nedeni virüs kaynaklı enfeksiyonlardır. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlar ise daha nadir görülür. Nedeni virüs olan boğaz iltihapları genellikle kendi kendine düzelir. Bununla birlikte bakteri nedeni ile enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi gereklidir.
GEÇMEYEN BOĞAZ AĞRISI NEDEN OLUR? Uzun süren boğaz ağrısına neden olan tipik faktörler arasında alerjiler, reflü, çevresel tahriş edici maddeler ve kuru hava bulunur.
Tuzlu ve karbonatlı gargara yapın
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
Farenjit belirtileri arasında şüphesiz en önemlileri, boğazda batma ve yanma hissi, yutkunmada güçlük, geniz akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş, boğazda kuruluk, kaşıntı ve yabancı cisim kaçmış hissidir. Bunların dışnda halsizlik, yorgunluk, eklem ağrısı gibi genel belirtiler de görülür.
Viral bir enfeksiyonun neden olduğu boğaz ağrısı genellikle beş ila yedi gün sürer ve tıbbi tedavi gerektirmeden kendiliğinden sona erer. Ancak bireyler viral enfeksiyonun neden olduğu ağrı ve ateşi hafifletmek için genellikle hafif ağrı kesicilere yönelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri