Sadece köpekler değil bir çok hayvan içgüdüsel olarak bu şekilde yüzer. Yine de literatüre köpek yüzüşü olarak geçmiştir. İşin ilginç yanı hayvanların içgüdüsel olarak yaptığı bu eylem yüzme eğitimi sırasında ve sonrasında sıklıkla biz insanlar tarafından da tercih edilmektedir.
Çok yorulmak. Varlık, güç ve sağlık yönünden düşkünleşmek.
Kelebek Yüzme, yüzme stilleri arasında en zor olanıdır. Bu yüzme stili, yüzücünün kol ve bacak hareketlerinin uyumlu bir şekilde yapılmasını gerektirir. Kelebek yüzme, yüzücünün karnının üstünde yüzmesini ve kol ve bacak hareketlerinin yukarı-aşağı salınımı şeklinde yapılmasını gerektirir.
En kolay olan yüzme stili serbest yüzme stili olduğu için birçok kişi rahatlıkla buna yönelik eğitim almaktadır. Ayak vuruş kol çekiş gibi birçok ayrıntıya dikkat edilmesi şartı aranmaktadır.
Yüzme Stilleri Nelerdir? Bilindiği üzere; serbest, kurbağalama, sırtüstü ve kelebek olarak dört farklı yüzme stili vardır. Olimpiyatlar ve diğer yüzme müsabakaları bu dört yüzme tekniği üzerinden yapılır. Her stilin kendine özel tekniği vardır.
İlgili 33 soru bulundu
Kelebek Stil Yüzme: Diğer yüzme stillerine göre çok daha zordur. Suyun altında bacaklarınız yukarı aşağı olmak üzere hareket ettirirken kollarınızı aynı anda yanlardan öne doğru uzatarak suyun itiş gücüyle vücudunuz öne doğru ilerlemelidir. Yüzme Hangi Kasları Çalıştırır?
En iyi yağ yakan, yüzme stili ise kelebek stilidir. Bu stil ile 10 dakika da 150 kaloriyi rahatlıkla yakarsınız.
Yüzme Kaç Günde Bir Yapılmalıdır? Yüzme sıklığı, bireysel tercihlere, hedeflere ve mevcut fiziksel kondisyona bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak genel olarak, haftada en az 2-3 kez düzenli yüzme yapmak önerilmektedir.
Kurbağalama, en yavaş yüzme tekniği olarak biliniyor. Aynı zamanda sonradan öğrenilmek istenen disiplinler arasında da en yaygın olanı. Yüzücüler başlarını suya sokar ve ardından nefes almak için başlarını tekrar yukarı çıkarırlar.
En güzeli; ayak parmak uçlarınızı gevşek bırakarak mümkün olduğu kadar topuklarınızı kendinize doğru çekmelisiniz.Sanki arabanın gazına basıyormuş gibi ayak bileğinizi uzatmanız yeterli olacaktır. Bacaklar tam paralel olacak diye bir kaide yok, parmak uçları birbirine yakın, topuklar biraz ayrı olabilir.
Yüzücülerin boyları uzun, genelde 1,90 ile 2 metre arasında değişiyor. Ortalama kilo 90, ama boy avantajı önemli.
Boy uzamasında özellikle serbest yüzme stili ve Kelebek yüzme stili önemli rol oynar.
Yüzmenin vücudu şekillendirmesi mümkündür. Yüzmek tüm kas grupları üzerinde etkili olur. Yağ yakımı konusunda vücudu destekleyen önemli spor dallarından biridir. Bu sebep ile de yüzerken kilo kaybetmek ve vücudu şekillendirmek mümkündür.
İlk etapta sadece köpeğin ayakları ıslansın. Köpeğiniz bu oyundan hoşlanırsa yavaş yavaş oyuncağı suyun daha ilerisine doğru atın. Köpeğin bacakları tamamen suya girdiğinde siz de suya girin ve onu size doğru yüzmesi için motive edin. İlk yüzme dersi olarak adlandıracağımız bu eğitimi çok uzun tutmayın.
Bu nedenle "Köpekler yüzebilir mi?" sorusunun cevabı "Evet köpekler yüzebilir ancak canları yüzmek istediği zaman yüzmeleri gerekir." şeklinde verilebilir.Sudan korkan bir köpek sahibiyseniz köpeğinizin korkularının ya da travmalarının derinleşmesine izin vermemelisiniz.
Yüzerken, 1 saat içinde 400 ile 700 arasında kalori yakmak mümkündür. Kullandığınız yüzme stili bu kalori miktarını arttırıyor ya da azaltıyor. Örneğin, serbest stil ağırlıklı olarak basen bölgesini, sırt üstü yüzme bel bölgesini, kurbağalama ise kolları ve vücudun üst kısmını daha çok çalıştırıyor.
Bu günkü konumuz bir günde yüzme öğrenilir mi? Çok sıklıkla karşılaştığımız bu sorunun cevabını bilimsel olarak aşağıda sizlere paylaştık. Bir günde yüzme öğrenmek mümkün değildir. Yüzme, karmaşık bir motor becerisidir ve insanlar genellikle yüzme öğrenirken birden fazla seans gerektirirler.
Yüzmenin mucizevi etkisi, yüzme stilleri ile katlanarak size ulaşır. Kalça, kollar ve bacakların oldukça güçlü olması gereken yüzme stillerinde, bu bölgelerde yağ yakımı artar ve pürüzsüz bir görüntü oluşur. Buna ek olarak, kasların çalışma gücü arttığından beden sıkılaşır ve güçlenir.
Yüzerek yüksek tansiyonun düşürülebildiğine yönelik araştırmalar vardır. Yüzme vücutta birçok kas grubunu çalıştırır. Omuz, göğüs, bacak, sırt, karın, kalça bölgelerindeki birçok kası çalıştırır. Omuz bölgesinde deltoid middle head, deltoid posterior head ve deltoid anterior head kaslarını çalıştırır.
Yüzme, esnekliği arttırdığı için de yürümeden daha faydalı. Ayrıca vücudun üst kısmını daha fazla kullandığınız için dengeli bir kas gücü kazanır, dayanıklılığınızı daha çok arttırırsınız. Sakatlanma riski de yürümeden daha düşük. Bununla birlikte yüzmek için bir deniz ya da havuz bulmak her zaman kolay olmayabilir.
Yüzme yemek yedikten en az 2 saat sonra yapılmalıdır. Eğer yüzme için deniz tercih edilecekse havanın çok sıcak olduğu 11.00 – 16.00 saatleri dışında yüzülmelidir.
Yüzme, yağ yakımına yardımcı olabilir ve dolayısıyla vücuttaki yağ miktarını azaltabilir. Ancak, yalnızca yüzme yaparak göbek bölgesindeki yağların erimesini sağlamak mümkün değildir. Vücut yağının kaybedilmesi, genellikle vücuttaki genel yağ oranının azaltılmasına bağlıdır.
Evet, yüzerek kilo verebilirsiniz. Ancak yağ yakmak için doğru yönergelere uymanız gerekir. Yüzme, aerobik bir egzersizdir ve yağ yakmak için maksimum kalp atış hızınızın % 60-80'i arasında yüzmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, yeterince kalori yakamazsınız.
Kişinin metabolizmasını hesaplamak oldukça zor olduğu için ortalama insan kilosunun 70 kilo olacağını var sayarsak buradan bir genele ulaşabiliriz. 1 saat yüzmek kaç kalori diye soracak olursak 59 kiloluk bir kişinin 1 saatlik yüzme ile yakacağı kalori miktarı yüzme hızına bağlı olarak 413 ile 590 arasında olacaktır.
Gövde, kalça, bacak, kol ve omuzlar çalışır. Yüzerken sadece kalori yakmakla kalmaz aynı zamanda kaslarını da geliştirirsin. Böylece hızlanan metabolizman sayesinde duşunu alıp dinlenirken bile kalori yakmaya devam edersin. Yüzmek seni inceltip kaslarını geliştirirken aynı zamanda bedene ve ruha da iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri