Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
Korecede merhaba, selam demenin en kolay ve en yaygın yolu 안녕하세요 (annyeong haseyo) demektir. Normalde bitişik bir kelimedir. Annyeong kısmını annyong diye okuyacaksınız.
안녕하세요(an-nyong ha-se-yo) Korece'de 존댓말 (jondetmal) adı verilen saygılı/resmi dilde kullanılan en yaygın selamlama şeklidir. Biri size 안녕하세요 diyerek selam verdiğinde, sizde basitçe 안녕하세요 diyerek cevaplayabilirsiniz. 안녕 + 하세요 = 안녕하세요.
annyeonghaseyo! Nasılsın? 잘 지---? 잘 지내세요?
Yazılışı ve okunuşu farklı özelliklere sahip Korece'de günaydın demek ' Joh-eun achim' şeklinde telaffuz edilir. Orijinal yazılışı ise 좋은 아침 şeklinde yazılmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Korece seni seviyorum; Saranghae olarak yazılır. Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur.
Genel olarak telefon açarken Kiminle Görüşüyorum – Alo anlamında Yoboseyo denir.
'Güle güle' ifadesi Korece'de '안녕히 가세요' olarak ifade edilir.
Oppa sözcüğü, Kore'de kızların erkek arkadaşlarına kullandığı bir kelimedir. Kendilerinden büyük olan abiler için de kullanılabiliyor.
Korece teşekkür etmek istiyorsanız birçok yol mevcut olsa da en yaygın kullanılan kelime 감사합니다 (gamsahapnida)'dır. Kamsahamnida diye okunur.
Korece evet ; 'Ye' demektir.
아비(abi): Korecede "baba" demek. 지아비(jiabi) ise koca. 어버이, anne.
A1-A2 Temel Seviye Korece Kursu , 1300 kelime, özgün metinler ve diyaloglar ve dilbilgisini ile oldukça eğlenceli bir şekilde öğrenebileceğiniz sayısız öğrenme yöntemlerini içerir.
Seni seviyorum, Güney Kore'de farklı Naega Hangug-eul joh- ahaneun olarak yazılmaktadır. Korece bir kelime olan Saranghae seni seviyorum demektir. Seni seviyorum Korece sözcükler arasında Saranghae olarak yazılmakta ve okunmaktadır.
환영해요 (Burada makine çevirisi yok!)
Bunlar şöyle yazılacaktır: 안녕 ifadesi annyeong şeklinde okunur ve resmi olmayan bir şekilde merhaba demektir. Bunu arkadaşlarınıza söyleyebilirsiniz, tanıdığınız kişilere söyleyebilirsiniz. 안녕하세요 ifadesi annyeonghaseyo şeklinde okunur ve standart Korecede bu şekilde söylenir.
Noona Koredece erkeklerin kendilerinden yaşça büyük olan kızlara hitap etme şeklidir. Korecedeki oppa kelimesinin karşılığı olarak düşünebilirsiniz. Oppa kelimesini kızlar kullanırken noona kelimesini ise erkekler kullanır.
Oppa ve Unnie: Koreliler, kardeşlik ilişkilerine büyük önem verirler ve bu durumda kardeşlerine özel isimler kullanırlar. Erkekler, kendilerinden büyük olan kız kardeşlerine "Unnie" derken, kadınlar da kendilerinden büyük erkek kardeşlerine ve sevgililerine "Oppa" der.
korede orta yaşlı erkeklere yapılan hitap şeklidir. bi erkeğe genellikle evlendikten sonra ajuşhi derler. amca, bayım gibi anlamlarda kullanılıyor.
Korece veda ederken samimi olunan arkadaşlara annyeong diyerek veda edebilirsiniz. Bu veda cümlesinin anlamı güle güle veya hoşçakal demektir. Kelimenin okunuşu yukarıdaki gibiyken yazılışı ise 안녕 bu şekildedir.
Korece, Türklerin öğrenebileceği en kolay dillerin başında gelir. Gerçekten son derece kolaydır. Yeterli zamanı ayırırsanız alfabeyi de bilirseniz birkaç ayda turistik bir gezi yapmak için yeterli seviyeye çıkabilirsiniz.
go mab sım ni da.
안녕히가세요 (annyeonghi gaseyo): bay bay, görüşürüz, güle güle gibi anlamlara gelir. Bunu kalan kişi söyler. Aşağıdan dinleyebilirsiniz: Aradaki fark dikkat ettiyseniz birisi gyeseyo diğeri gaseyo ile bitiyor.
Michyeosseo: Türkçeye ”Çıldırdın mı?/Delirdin mi?” olarak çevrilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri