Koridorları geniş gösteren renkler genellikle açık tonlardır. Bu bağlamda beyaz kullanmak istemiyorsanız; açık mavi, yeşil gibi renklerden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda krem, bej gibi soft renkler de holün daha geniş olmasını sağlar. Ferah bir koridor, her zaman daha iyi hissetmenize olanak tanır.
Dengeyi iyi bir şekilde ayarlamalı, odalar arasında bağlantının kurulmasını sağlayan antrenin içinizi karartmayacak bir renk olmasını sağlamalısınız. Bunun için de başta sarı, turuncu, beyaz, gri gibi renklerin tercih edilmesi uygun olacaktır.
Sakinleştirici Renkler
Yeşil ve mavi gibi soğuk renkler kişide sakinleştirici bir etki yaratabilir. Bilhassa lila, nane ve bebek mavisi gibi renkler daha çok rahatlatıcıdır. Bej, beyaz ve gri gibi nötr grubundaki renkler de sakinleştiricidir.
Güneş ışığının etkisini en iyi yansıtan beyaz, krem, gri, fildişi, açık mavi, bej, lavanta ve soluk sarı gibi açık renkler aydınlık ve ferah gösteren renklere örnek olarak verilebilir.
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
İlgili 43 soru bulundu
Son moda iç cephe boya renkleri arasında, Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2023 yılı rengi “Pantone 18-1750” kodlu Viva Magenta'dan bahsetmezsek olmaz.
Kum beji rengi duvarda nasıl durur sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. İlk olarak kum beji rengi adını kumun tonlarından alır. Krem rengi ile kahve rengi arasında yer alır. Krem rengine göre koyu bir tondadır aynı zamanda kahverengine göre ise oldukça açıktır.
Açık renk ve parlak duvarlar ışığı yansıtarak mekanın geniş algılanmasını sağlar. Bu sayede fazla ışık almayan odalarını da daha aydınlık gösterebilirsin. Mekanı geniş gösteren duvar renkleri arasında yer alan bej, beyaz, sarı, buz mavisi, pudra pembesi, somon ve yeşilin pastel tonlarını tercih edebilirsin.
Sıcak renkler olarak tanımlanan renkler sarı, kırmızı ve turuncu renklerdir. Bu renkler ateşi çağıran renkler olmalarından dolayı bu isimlerle tanımlanırlar. Ayrıca sıcak renkler kişileri daha çabuk uyaran ve neşelendiren renklerdir.
Oturma odalarında kahverengi ve bej gibi toprak tonları kullanılabilir. Ayrıca sarı, kırmızı, turuncu gibi daha canlı renklerden seçeceğiniz mobilya ve aksesuarlar, odaya pozitif bir hava katacak ve daha önemlisi dostlarınızla ya da ailenizle burada vakit geçirdiğiniz zamanlarda bir sohbet havası yaratacaktır.
Huzur rengi olarak bilinen lila, pudra pembesi, bebek mavisi gibi renkler stresi azaltan bir etki gösterir. Özellikle yatak odası, banyo ve çocuk odası gibi alanlarda rahatlatıcı renkler tercih edilmelidir.
Renklerin anlamları arasında turuncu rengi; mutluluk, cesaret, canlılık ve güveni simgeler. Dışa dönük insanların favori rengi turuncudur ve turuncu rengi sosyalleşmeyi temsil eden bir renktir. Her renk grubunda olduğu gibi turuncu renginin de tonlarına göre anlamları değişir.
Göz yormayan, dinlendirici bir ev dekorasyonuna sahip olmak için baskın renkler kullanmak yerine daha nötr, yumuşak geçişli renkler kullanmayı deneyebilirsin. Örneğin krem, bej veya açık kahve gibi duvar boyası renkleri evinin görünümünü dengeleyerek göz yormasının önüne geçebilir.
Antre İçin Duvar Boyası Renkleri
Alanınızın boyutuna bağlı olarak bu durum değişiklik gösterse de antre duvar boyasında genellikle sade renk seçimi yapılması önerilir. Polisan iç cephe boyalarından 1580 Masum Beyaz, 060 Sahra Beji, 211 Açık Fildişi, 4248 Karizmatik Somon renkleri antreler için tercih edilebilir.
Salon ve Oturma Odası
Oturma odası ve salon bütün yorgunluğunuzu attığınız dinlenme alanlarıdır. Bu nedenle bu mekanlarda gözü yormayan, sakinlik ve dinginlik sağlayan renkler tercih edilmelidir. Mavinin ve yeşilin açık tonları, beyaz, nötr ve doğal renkler size günün stresini unutturmakta yardımcı olur.
Kırmızı, insanları daha hızlı karar vermeye itebilir. Neredeyse her fast food markasının renk paletinde kırmızı renk vardır çünkü kırmızı renk fiziksel bir yanıt ortaya koyar; insanların karnını normalden fazla acıktırır ve iştahı harekete geçirir.
Başarının rengi: Mor, lila ve eflatun...
Ayrıca lila renginin ilham verici etkisi sayesinde sanatsal kabiliyetine de yön verebilir ve katkıda bulunabilirsin.
Kırmızı renk, enerji, tutku, güç, hız, cesaret, sıcaklık ve şiddeti temsil eder. Bu rengin dikkat çekici ve iştah açıcı özellikleri nedeniyle, yemek markaları ve alışveriş sitelerinde sıkça tercih edilir. Kırmızı rengin heyecanlandırıcı ve adrenalin yükseltici etkisi otomotiv sektöründe de kullanılır.
Sarı renk aynı zamanda yaratıcılığı, ikna kabiliyetini ve entelektüel bilgiyi yansıtır.
Açık gri, bej, sarı, lavanta, açık mavi, kırık beyaz, krem, parlak turuncu, pembe ve limon yeşili. Uzmanlara göre bu renkler, karanlık bir odayı daha aydınlık göstermek için en iyi seçeneklerdir. Yeterli ışık için açık ve orta tonlar idealdir. Çünkü çok koyulara giderseniz, odanız daha küçük görünecektir.
Öncelikle tavan, renk skalasında yer alan herhangi bir rengin herhangi bir tonuyla boyanabilir. Bunun için belirli bir kıstas, ölçü ya da başka bir kural yoktur. Ancak tavanın koyu renkle boyanması çok tercih edilmeyen bir yöntemdir. Genelde tavanlar orijinal beyaz renkle (000 kodlu) boyanır.
Dünya yüzeyindeki hava koşullarına karşı en dayanıklı minerallerdir. Çimentolu kum gibi, kumtaşı mineraller içindeki yabancı maddeler nedeniyle herhangi bir renk olabilir, ancak en yaygın renkler ; tan, kahverengi, sarı, kırmızı, gri, pembe, beyaz ve siyahtır.
Çok ince gözenekli yumuşak bir dokuya, beyaz ve beyaza yakın tonlarda bir renge sahiptir. Arkeolojik çalışmalar, lületaşının yaklaşık beşbin yıl öncesinden bilindiğini ve değişik amaçlarla kullanıldığını göstermiştir. Günümüzde lületaşı süs eşyası ve özellikle pipo yapımında kullanılmaktadır.
Gri renkler özellikle modern dekorasyona sahip evlerde tercih edilen duvar renklerinden birisidir. Marjinal gri rengi, çok iyi bir kapatıcı özelliğine sahiptir. Kolay koley kirlenmeyen renk tonları arasında yer almaktadır. Ancak gri tonlarındaki duvar renkleri, soğuk renklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri