KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
KOBİ'ler bu desteğe işletme, makine - teçhizat ve acil destek kredisi çektiklerinde başvurabiliyor. KOSGEB desteğiyle kurulmuş olan işletmeler, 50.000 TL ve 10 puanlık destek alabiliyor. Stratejik ve önceliklendirilmiş sektörlerdeki işletmelerde ise kredi üst limiti 500.000 TL ve destek puanı 12'dir.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL'dir. Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi, taksitli işletme kredisi olarak kullandırılacaktır.
300 Bin Liraya Kadar Geri Ödemesiz Destek - KOSGEB T.C.
Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Kılavuz'da Yeni Girişimci Desteği başvurusu ve başvurunun kabul edilmesi sonrası süreç hakkında bilgilere yer vermektedir.
İlgili 29 soru bulundu
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
18 yaş ve üstü olmak gerekir. KOSGEB'in düzenlediği eğitimlere katılmak zorunludur. Destek alınması için, işletmenin KOBİ statüsüne sahip olması gerekir. Kurulmuş bir işletme için yani faaliyet gösteren bir işletme için destek alınacaksa KOSGEB veri tabanına işletmenin kaydının bulunması gerekir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi destek paketine ilişkin son yaptığı açıklamada, "Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik pakette 50 kişinin altında çalışanı olan firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için 100 bin TL'ye kadar krediye erişim imkanı sağlıyoruz.
Kadın girişimci destekleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın girişimcilere 15 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sunmaktadır. Üstelik kredinin geri ödemesi için 8 yıl gibi uzun bir süre sunulmakta ve ilk 2 yıl geri ödeme yapılmamaktadır.
KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında destek üst limitleri nedir? Proje kapsamında verilecek desteğin üst limiti azami 2.000.000 (iki milyon) TL'dir. Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende ticaret başta olmak üzere çeşitli işleri destekler. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www.kosgeb.gov.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilir.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programı, belirli şartları taşıyan kadın girişimcilere 50 bin TL'ye kadar maddi destek verir. Bu destek sayesinde, bir iş kurmak isteyen fakat gerekli sermayeye sahip olmayan kadın girişimciler kolayca kendi işlerini kurabilir.
KOSGEB destekleri, kadın girişimciler için de özel olarak imkanlar sağlamaktadır. Bunun yanında ev hanımları, kadın girişimciler, çalışmayan kadınlar iş yeri açabilmek için KOSGEB başvuru işlemleri ile devlet desteği alabilirler.
Başvurum ne kadar sürede kurul değerlendirilmesine sunulur? Başvuru olması halinde, Kurul başvurunun kurula sevk tarihi itibariyle en geç 30 gün içerisinde toplanır.
Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.
İşletmeler 30 Eylül'e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak başvuruda bulunabilecek. Yeni bir istihdam oluşturan işletmeler 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek alacak.
İşletme ve Makine Teçhizat Kredileri, taban ve ilave puan toplamına göre aşağıdaki limit ve vadelerde desteklenir: a) Girişimci İşletme için kredi üst limiti azami 50.000 (ellibin) TL'dir.
2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri