Kredi talepleri için son karar İş Bankası tarafından verilecektir. İş Bankası, kredi talebini reddetme ya da gerekli gördüğü takdirde farklı şartlarda kredi tahsis etme ve teminat talep etme hakkına sahiptir.
İlk 12 Ay Ödemesiz
İllerdeki 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ'ler, 300 bin lira kredi kullanabilecek. KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek.
Kredi programı ile 11 milyar liralık kredi hacmi ortaya çıkacak. Oluşacak 3 milyar liralık finansman maliyetinin tamamını KOSGEB karşılayacak. Yani işletmeler sıfır faizli olarak programdan yararlanacak.
KOSGEB halihazırda faaliyetlerine devam eden işletmelerin bankalardan düşük faizli kredi alması için KOBİ Finansman Destek Programı sunuyor. Bu programa göre KOBİ'ler işletme kredisi, makine-teçhizat kredisi ve acil destek kredisi yardımlarından faydalanabiliyor.
Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
İlgili 32 soru bulundu
Bu tür krediler genellikle sosyal yardım kuruluşları, kâr amacı gütmeyen organizasyonlar veya bazı devlet programları tarafından sunulur. Faizsiz kredi imkanları, genellikle gelir düzeyi düşük olan veya finansal zorluklar yaşayan bireyler veya toplum kesimleri için tasarlanmıştır.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
b) Proje Odaklı İşletme için kredi üst limiti azami 200.000 (ikiyüzbin) TL'dir. c) Teknoloji Tabanlı İşletme için kredi üst limiti azami 300.000 (üçyüzbin) TL'dir. (ç) Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki İşletme için kredi üst limiti azami 500.000 (beşyüzbin) TL'dir.
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. .
Faizsiz ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin bu fırsatı sunan bankalara müracaat etmeleri gerekir. Bankalar, kredi almak isteyen kişilerin maddi durumlarını ve kredi kullanım amaçlarını inceler. Eğer kişinin maddi durumu ve kredi kullanım amaçları uygun görülürse, banka faizsiz ihtiyaç kredisi vermeye hazırdır.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki "E-Hizmetler" menüsünden "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu" alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.
Girişimci esnaf ve sanatkârlara, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan kullandırım şeklinde Hazine ve Maliye Bakanlığı %100 faiz destekli (sıfır faizli) olarak sunulmaktadır.
300 Bin Liraya Kadar Geri Ödemesiz Destek - KOSGEB T.C.
kredilerinde azami 36 ay'dır. (3) İhracat Kredisi için üst limit azami 200.000 (ikiyüzbin) USD, vade 180 gündür. (4) Acil Destek Kredisi için üst limit, KOSGEB İcra Komitesi tarafından belirlenir. Vade 36 aydır.
Küçük ve orta esnaflar gibi yerler KOSGEB hibe ve kredi desteklerinden faydalanabilir. Ancak bazı sektörlerde iş kuracak olan kişilere ne hibe ne de kredi verilir. Hayvancılık, araç alımı, otobüs firması, muhasebe, emlakçılık ve alkol satışı yapan yerler için KOSGEB tarafından hibe veya kredi desteği verilmemektedir.
KOSGEB, 1990 yılında 3624 Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulmuş olup, küçük ve orta ölçekli işletmelere karşılıksız yardımda bulunan, işyeri açmak ve kendi işini kurmak isteyen kişilere faizsiz kredi veren kurumdur.
2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
KOBİ'lere enerji verimliliği, işletme geliştirme ve işbirliği konusunda destek sağlanır. KOBİ Gelişim Destek Programı bu hususta ön plana çıkar. Öte yandan uluslararasılaştırma için yurt dışında gelişimi hızlandıran ve dış pazarda kalıcılığı sağlayan destek programları bulunur.
KOSGEB desteğiyle kurulmuş olan işletmeler, 50.000 TL ve 10 puanlık destek alabiliyor. Stratejik ve önceliklendirilmiş sektörlerdeki işletmelerde ise kredi üst limiti 500.000 TL ve destek puanı 12'dir.
KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
KOSGEB destekleri, kadın girişimciler için de özel olarak imkanlar sağlamaktadır. Bunun yanında ev hanımları, kadın girişimciler, çalışmayan kadınlar iş yeri açabilmek için KOSGEB başvuru işlemleri ile devlet desteği alabilirler.
Bu kılavuz, Yeni Girişimci Desteğine başvuru sürecinde, girişimcilerimize yol göstermesi amacıyla hazırlanmıştır. Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri