KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
KOSGEB tarafından sadece kadınlara özel bir girişimcilik desteği verilmiyor. Fakat verilen desteklerin tümünde, kadınlara özel ayrıcalıklar tanınıyor. Girişimcinin kadın olması durumunda verilen destekler 5.000 TL veya 20.000 TL gibi tutarlarda artıyor.
Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Kılavuz'da Yeni Girişimci Desteği başvurusu ve başvurunun kabul edilmesi sonrası süreç hakkında bilgilere yer vermektedir.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL'dir. Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.
KOSGEB destekleri, 125.000 TL ve 625.000 TL arasında faizsiz kredi vererek pek çok girişimcinin iş hayatında yer edinmesinde olanak sağlamaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Yeni Girişimci Desteği kapsamında KOSGEB hangi destekleri sağlıyor? KOSGEB Değerlendirme ve karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende ticaret başta olmak üzere çeşitli işleri destekler. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www.kosgeb.gov.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilir.
KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında destek üst limitleri nedir? Proje kapsamında verilecek desteğin üst limiti azami 2.000.000 (iki milyon) TL'dir. Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
Kadın girişimci destekleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın girişimcilere 15 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sunmaktadır. Üstelik kredinin geri ödemesi için 8 yıl gibi uzun bir süre sunulmakta ve ilk 2 yıl geri ödeme yapılmamaktadır.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
KOSGEB kadın girişimci desteğinden faydalanmak için öncelikle kısa süreli ve zorunlu olan bir eğitim almak gereklidir. Bunun için ise KOSGEB'e başvuru yapmak gerekmektedir. Aktif olarak çalışan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden, aktif olarak çalışmayan kadınlar ise KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı açıklamaya göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında, kendi yapısını yerinde inşa edecek depremzedelere, konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için de 250 bin TL hibe verilecek.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
İşletmeler 30 Eylül'e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak başvuruda bulunabilecek. Yeni bir istihdam oluşturan işletmeler 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek alacak.
7256 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 10. maddesinde yapılan değişiklikle, ev hanımları, küçük çaplı e-ticaretten kazandıkları gelirler için vergiden muaf tutulur.
Bu destek programı için başvurular, KOSGEB'in kendi web sitesi üzerinden yapılır.
Kadın Girişimcilerin ihracatta daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla Türk Eximbank ile İş Bankası arasında kadın girişimci ihracatçılara yönelik "Kadın Girişimci İhracat Destek Kredisi" protokolü bulunmaktadır.
Usta Girişimci Kredisinden; En az ilkokul mezunu olan, Kurmayı düşündüğü iş kolu ile ilgili bilgi, beceriye sahip olduğunu gösteren mesleki oda ve kuruluşlardan alınmış Mesleki Yeterlilik Belgesi, Ustalık Belgesi veya özel/kamu kuruluşlarından (İŞKUR, KOSGEB, Halk Eğitim Merkezleri, Belediye vb.)
Hibe desteği alabilecek olanların, genel olarak esnaflar ve çiftçiler olduğu biliniyor. Devlet destekli hibe için başvuru yapabilecek olan sektörler; hayvancılık ile uğraşanlar, tarım ile uğraşanlar, esnaflar ve yeni girişimcilerdir. Yeni girişimcilerin planlamış olduğu proje ya da projeleri bulunmalıdır.
KOSGEB'in kadın girişimcilere yönelik destekleri ile başlayalım isterseniz bu destekler nelerdir? UZKURT:KOSGEB olarak bütün girişimci ve KOBİ'lerimize üretimlerinden yatırımlarına kadar, AR-Ge faaliyetlerinden yurtdışı operasyonlarına kadar her alanda destekler veriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri