KDRP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan 14 ilimizi (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) kapsamaktadır.
Bu kapsamda hazırlanan 2023-2024 Başvuru Dönemi Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlar Uygulama Rehberi uygulamaya konulmuştur. Başvurular, 03/01/2024 tarihinde başlayıp 19/02/2024 tarihinde sona erecek olup www.tarimorman.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecektir.
Köye dönüş projesi, devletin kırsal kesimde yaşamı canlandırmak, tarım ve hayvancılığı geliştirmek, şehirde işsiz kalan veya köy özlemi çeken vatandaşlara destek olmak için başlattığı bir projedir. Bu projede, köye dönmek isteyenlere hibe, faizsiz kredi, koyun, gebe düve gibi imkanlar sunulmaktadır.
İş yerleri için verilen 250 bin TL hibe miktarı 400 bin TL'ye, 250 bin TL olan kredi miktarı da 400 bin TL'ye çıkarıldı. Bakan Özhaseki, ahırlı köy evleri için de 750 bin TL hibe, 1 milyon TL kredi imkânı sağlanacağını bildirdi.
Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde, terör ve güvenlik kaygılarıyla yaşadıkları yerlerden göç etmek durumunda kalan vatandaşlarımızdan gönüllü olarak geri dönmek isteyenlerin geri dönüşlerinin kolaylaştırılması, geri dönülen yerlerde gerekli sosyal ve ekonomik alt yapının ...
İlgili 19 soru bulundu
Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür. Projenin planlama ve uygulama çalışmaları, 1999 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı sorumluluk ve koordinasyonunda yürütülmektedir.
Ziraat Bankası'ndan 450.000 TL destek kredisi
Program, kırmızı et üretimini artırmak ve küçükbaş hayvan varlığını çoğaltmak amacıyla yerel üretimi teşvik ederek üreticilerin gelirlerini yükseltmeyi hedefliyor.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.500.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.500.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Kampanya, kredi kullanmak isteyen bireylerin köylerine geri dönmelerini ve tarım ya da hayvancılık gibi alanlarda kendi işlerini kurmalarını hedefliyor. Krediye başvuranların ilk etapta bir iş planı sunmaları gerekiyor. Bu plan, sürdürülebilir bir köy yaşamını nasıl kuracaklarına dair detayları içermelidir.
E-devlet sistemine TC kimlik ve şifre ile giriş yapılıp, arama çubuğuna “deprem bölgesinde yerinde dönüşüm” yazılır. Açılan pencerede “Yeni Başvuru” butonu tıklanır. Aydınlatma metni okunarak kabul amaçlı kutucuk tıklanır. Taşınmaza ait 5 haneli hasar askı kodu girilerek “Sorgula” butonu tıklanır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerine 100 bin lira hibe desteği verecek.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Devlet tarafından bu kişiler için sunulmakta olan hibe ve destek kredisi farklı tutarlarda olabilir. Kişilerin köye dönerek ev yapmak istemesi durumunda 30 bin TL olarak ücret verilmektedir. Buna ek olarak çiftçilikle uğraşmakta olan kişiler için de KOSGEB tarım kredisinin verilmesi söz konusudur.
Buna göre, bahçe traktörü, dip kazan, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mini yükleyici,süt analiz cihazı,tarım römorkları, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri için üreticilere bu yıl yüzde 50 hibe desteği verilecek.
Manda, malak, tiftik üretimi ve arıcılık destekleri de yüzde 100 artırıldı. Hastalıktan ari işletme desteği hayvan başına 600 liradan 1200 liraya yükseltildi. Anaç koyun/keçi desteği hayvan başına 50 liradan 100 liraya, tiftik keçisi ilave desteği hayvan başına 20 liradan 40 liraya çıkarıldı.
Hibe başvuruları 03 OCAK 2024 tarihinde başlayıp 19 ŞUBAT 2024 tarihinde sona erecektir.
En az 100 baş ve üzeri hayvanlık sürüyü alacak kapasite de ağılı olması gerekiyor. Kapasite belgesi İlçe Tarım Müdürlüklerinden alınabilecek. İşletme şahsın kendi malı veya kiralık da olabilir, ancak kiralık ise kira sözleşmesi en az 7 yıl olmalı. Başvuru için şahıs veya şirket olması fark etmiyor.
Tarım alanında yatırımların ve genç çiftçi sayısının artırılmasına yönelik Ziraat Bankası genç çiftçilere 1.000.000 TL'ye kadar kredi desteği verecektir.
ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) dönüm başına verilen kredi miktarı, ekilen ürüne ve bankaya göre değişiklik gösterir. ÇKS sistemi ile alınabilecek kredi miktarı maksimum 250.000 TL'dir.
Faaliyetinin belgelenebilir (ÇKS veya Hayvancılık İşletme Tescil belgesi ) ve devam ediyor olması kredi kullanımı için yeterlidir. Kredi kullanımında şubeye yönlendiriliyorum, sebebi nedir? Onaylanan limitlerin kullanılması için evrakların tam/eksiksiz olması gerekmektedir.
"Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel segment müşterileri, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Bu kişiler kimlikleriyle başvurduğunda basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar, orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar, kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar, prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar, betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek veriliyor.
Karar kapsamında; Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmeler 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecek; 50 bin liranın üzerindeki krediler ise en az %50 oranında sübvanse edilecektir. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti 2.5 milton TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri