Hasta her ay alacağı ürünler için sağlık raporunu firmaya vermek yerine fotokopisini çektirip doktoruna veya aile hekimine “Aslı Gibidir” işlemi yaptırabilir. Raporun aslı hastada kalmalıdır. Kişi raporu kaybederse veya sarf malzeme alımında raporun aslını firmaya verirse yeniden rapor çıkartmak zorundadır.
Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.
Engelliler için sağlık kurulu raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden alınmaktadır.
İl müdürlükleri, meslek elemanınca onaylanan formların aslını, sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneğini, nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte muhafaza eder.
S: Engelli raporunu nasıl alabilirim? Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerine başvurarak raporunuzu alabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Verilen raporlar kayda geçildiği için hastahaneden veliniz tekrar talep etsin. Kurul raporu olduğu için kaybolduğu beyan etmeniz tekrar neden ihtiyaç duyduğunuz için bir gerekçe olur. Yeniden rapor almaya gerek yok.
Kurul raporu devlet hastanelerinden alınabildiği gibi özel hastanelerden de alınabilir. Sağlık raporu ile heyet raporu arasında fark yoktur. Çünkü heyet raporunun diğer adı sağlık kurulu raporudur. Bu sebepten dolayı ikisi de aynı şeydir.
e-Devlet üzerinden doldurulan kişiye özel sağlık bilgi formunun herhangi bir geçerlilik süresi yoktur. Doldurma tarihinin üzerinden birkaç hafta geçse bile aile hekiminize ya da diğer sağlık kurumlarına aynı form ile rapor için başvuruda bulunabilirsiniz.
Engelli raporu onaylanan birey, raporunu aldıktan sonra kendisine engelli maaşı bağlanılacak ise engelli raporu ile birlikte 2 adet vesikalık fotoğraf ile kaymakamlıklara bağlı mal müdürlüklerinden başvuru yapabilir.
Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
Diğer bir adıyla heyet raporu; kamu ve üniversite hastanelerinden alınabileceği gibi sağlık kurulu olan özel polikliniklerden de alınabilir. Yeşiltepe Polikliniği sağlık kurulu raporu vermemektedir. Raporun geçerli olması için hastanenin tam teşekküllü olması ve sağlık kuruluna sahip olması gerekir.
istenen belgenin aslının getirilmesi halinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir..." hükmünü içermektedir. "Aslı Gibidir" onayı için asıl belgeler ve fotokopisi gerekmektedir. Renkli fotokopilere "aslı gibidir" onayı yapılmaz.
Aslı Gibidir Kaşesini temin etmek için, websitemiz olan www.kaseyaptirma.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde çeşitli kaşe modelleri ve seçenekleri bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olanı seçebilir ve online olarak sipariş verebilirsiniz.
Ancak ilgili belgeye e-devlet üzerinden ulaşmak da belli koşullar altında mümkündür. E-devlet sağlık kurulu raporu sorgulama işlemi için turkiye.gov.tr'yi ziyaret ettikten sonra “e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama” adlı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Raporların, eski ya da yeni yönetmeliklere göre alınmış olması geçerliliği etkiler mi? Bu soruya yanıt olarak; “kesinlikle hayır” diyoruz. Yürürlüğe giren her bir yönetmelik, kendi yürürlük tarihinden önce alınmış raporların süresi içinde geçerli olduğunu yazmaktadır.
*Erişkinler için Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmeliğinin Üçüncü Bölüm 8.Maddesi J fıkrasına göre “Rapor başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde tamamlanır.
Özel hastanelerde; usulüne uygun olarak teşekkül ettirilmiş olsa bile özürlü sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurt dışı tedavi raporu, maluliyet raporu, özel tertibatlı araç ithali amacıyla alınan raporlar gibi özellikli raporlar verilemez.
Az tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde en geç 5 yılda bir defa, Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde en geç 3 yılda bir defa, Çok tehlikeli sınıfında yer alan iş yerleri için ise en geç yılda bir defa işe giriş sağlık raporları yenilenmelidir.
Raporlar Heyet üyeleri tarafından gerekli karara bağlandıktan sonra yedi (7) uzman ve bir (1) kurul başkanının imzasından sonra Başhekime imzaya sunulur. Başhekim tarafından raporlar onaylandıktan sonra raporun bir (1) nüshası imza karşılığı kişiye teslim edilir.
Süresi biten engelli raporunu yenileme nasıl yapılır? Süresiz engelli raporu geçerlilik süresi ömür boyudur ancak süresiz raporların yenilenmesi gerekir.
7- Komisyonda e-rapor sistemi üzerinden yazılan raporlar en geç 48 saat içerisinde e-nabız/raporlarım sistemine düşer. 9- Düzenlenen sürücü sağlık raporu e-imzalırdır; 2 yıl süre ile geçerliliği vardır; 2 yıl sonunda rapora ihtiyaç duyulması halinde şahsın bu aşamalardan geçmesi gerekir.
%90 engelli raporu kimlere verilir? Kişinin bu raporu alabilmesi için ağır engelli kategorisine girmesi gerekir. Bu kişinin ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayıp karşılayamadığına bakılarak hastaneler tarafından verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri