-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 20-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Gazanya çiçeği genellikle tohumlarla çoğaltılır. Gazanya çiçeği çoğaltma işlemleri, kesimlerle yapılmaz. Bu işlem sadece çalı formunda yer alan birkaç form için uygunluk sağlamaktadır. Tohum, temininde endi çiçeklerinizden destek alabileceğiniz gibi hazır formda yer alan paketli ambalajlarda tercih edebilirsiniz.
Işık İsteği: Bol güneşi sever fakat öğleden sonra aşırı güneşten korunan yarı gölge yerlerde daha iyi gelişir. Sıcaklık İsteği: En uygun yetiştirme sıcaklığı 12-15 oC' dir. Toprak İsteği: Kumlu killi gevşek ve hafif toprakları sever.
Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında veya yaz başlarında toprağa ekilmektedir. Dış ortamlara ekilecek olan çiçek tohumları için en uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Ev ortamında çiçek tohumu ekmek istiyorsanız eğer bunun için herhangi bir zaman bulunmamaktadır.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 14-28 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
İlgili 31 soru bulundu
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 14-28 günde çimlenir.
Ekim Derinliği: 0,5 - 1 cm Yükseklil: 30 - 35 cm Renk Özelliği: Karışık Renk Ekim Zamanı: Sonbahar sonu Mevsimi İçindeki Aylar Tipi: Çok Yıllık Tahmini Çimlenme Günü: 10-15 Gün Gazanya bileşikgiller familyasından, papatyaya benzer büyük renk renk çiçekleri olan çok yıllık açıkhava süs bitkisidir.
Şubat ayında ekilen başlıca çiçekler; bodur mavi çan, karagözlü suzan, buz çiçeği, gayret ve bodur kolyozdur.
Mart aylarında ekebileceğimiz çiçekler arasında Fulya, nergis, lavanta, lale, çiğdem, sümbül, zambak çiçekleri vardır. Filizlenme ve açma zamanı için çok uygun olan Mart ayında bu çiçeklerin bol güneşli alanda olmayı sevdiklerini söylememiz gerek.
kadar fazla olursa o kadar iyidir. günde bir sulanmalıdır, toprağı daima nemli olmalıdır.
KOYUNGÖZÜ OTUNUN FAYDALARI Koyungözü otunun sağlık yararlarından bazıları şunlardır: - Migren tipi baş ağrılarını azalttığı kanıtlanmıştır. - Baş ağrısından dolayı oluşan kusma ve bulantıyı keser. - Baş dönmesi ve kulak çınlamasına iyi gelir. - Diş ağrılarını geçirir, sinirsel ağrıları hafifletir. - Ruhsal ...
Gazanya çiçeği nasıl dikilir.
Yaklaşık kaç yıl yaşar - 20 ile 30 yıl civarı.
Bu çalışmada, Bayburt ilinde doğal ve yabani olarak yetişen R. pimpinellifolia L. meyvesi incelenmiştir. Bu meyve siyah kuşburnu olarak bilinmekte olup yerel halk tarafından koyungözü olarak adlandırılmaktadır.
Gazanya (Koyun Gözü) Bakımı Nasıl Yapılır? Gazanya sulama işlemi toprak kurudukça yapılmalıdır. Yaz sıcakları boyunca haftada 2 defa ve yaz sıcakları bittikten sonra haftada bir defa olmak üzere sulama işlemi yapılır. Çiçekli ve yapraklı bir bitki olduğu için sulama kesinlikle üsten yapılmamalıdır.
Koyungözü Balkanlar'ın dağ makilerinde ve kayalık zeminlerinde güvendedir. Yüzyıllar boyunca süs için ve tıbbi amaçlarla ekilip biçilen bir bitki olarak artık Avrupa'nın tarlalarında, boş arazilerde ve bahçelerin kenarlarında yetişmeye alışmıştır.
Aşkın Gözyaşı Çiçeği Toprak Tercihi
Bitkinin drenajı için toprağına vermikülit, kum, perlit, turba yosunu ve Hindistan cevizi kabuğu karışımını eşit oranlarda ilave ederek verimli toprak elde edilebilir. Aşkın gözyaşı çiçeği toprağının 2 yılda bir değiştirilmesi gerekmektedir.
Hangi ayda hangi tohum ekilir? Ocak: Dereotu, roka ve terenin tohumu ekilir. Şubat: Yeşil soğan, soğan, sarımsak ve rokanın tohumu ekilir. Mart: Bezelye, biber, ceviz, domates, fesleğen, kabak, mercimek, nohut, patates, patlıcan, pırasa, rezene, salatalık, tere, yer elması, yer fıstığı ve zeytinin tohumu ekilir.
Nisan ayında ekebileceğiniz bitki ve çiçekler şunlardır; karanfil, gündüz sefası, mine, ateş çiçeği, gadetya, yıldız çadırı, petunya, schefflera ve cam güzelidir. Mayıs Ayında Hangi Çiçekler Ekilir?
Kışın da rengarenk ve mis kokulu çiçekler bulabileceğini söyledik, peki kış mevsiminde hangi çiçekler ekilir? Kışın ölmeden dayanabilen çiçekler arasında kasımpatı, şebboy, sümbül, kardelen, nergis, çuha çiçeği, sıklamen, açelya, yılbaşı çiçeği ve orkide sayılabilir.
Ocak ayında roka, dereotu tohumları ekilir. Şubat ayında soğan, sarımsak, roka gibi tohumlar ekilir. Mart ayında salatalık, zeytin, tere, pırasa, rezene, nohut, patates, patlıcan tohumları ekilir. Nisan ayında bamya, börülce, kavun, karpuz, salatalık, maydanoz tohumları ekilebilir.
Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Nohut, mercimek ve fasulye ekmek istiyorsanız, Şubat ayında toprağı işlemeye devam edin. Patates ekimine bu ayda başlayabilirsiniz. Soğan, roka ve sarımsak tohumlarını bahçenize ekebilirsiniz.
En hızlı çimlenen tohumlar , lahana ailesindeki her şeyi içerir; bok choi, brokoli, lahana, karnabahar vb. ve marul.
Tohum çimlendirmeyi ev ortamında, saksı içerisinde de yapabilirsiniz. Evde tohum çimlendirmede dikkat etmeniz gereken şey, tohum toprağa ekildikten sonra saksının üzerini bezle ya da naylon bir poşetle kapatmaktır. Sera etkisi yaratan bu yöntem, nem kaybını azaltacak ve tohumlar daha çabuk çimlenecektir.
Tohumlar belirli bir süre bazik suda veya ılık suda bekletilebilir. Böylelikle tohumları şişirip dış kabuklarını yumuşatarak çimlenmelerini hızlandırmış oluruz. Islatma işlemini nemli bir bez içinde bekleterek de yapabiliriz. Tohumlar ekilmeden önce, ıslatma-kurutma uygulaması da yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri