Anti depresif hastalıklar, gut, obezite, kireçlenme, mide rahatsızlıkları, böbrek ve idrar hastalıkları Kozaklı termal sularının iyi geldiği başlıca rahatsızlıklar. Kozaklı'daki kaplıca suyu yalnızca rahatsızlıklara iyi gelmiyor. Saçları ve tırnakları güçlendirirken cildi de yeniliyor.
Kükürt oranı yüksek sular, sedef gibi cilt hastalıkları, eklem romatizmaları, astım gibi akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca bu sular ağrı tedavisinde de kullanılıyor. Suyun içerisinde bulunan mineraller kan dolaşımının artmasını sağlıyor.
Şifa kaynağı Yusuf Termal Kaplıca suyu Sağlığa uygun mineralli kaplıca suyumuzun özetle şu hastalıklara iyi geldiği kesindir : Kozaklı kaplıca sularından 2 şekilde faydalanabilirsiniz.
Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında, Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda. Felç, ameliyat sonrası hareket bozukluğu, çocuk felci gibi kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır.
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları.
İlgili 20 soru bulundu
Kızılcahamam termal suları ile hazırlanan banyo kürleri kireçlenmelere bağlı eklem hastalıkları, boyun, bel ve sırt ağrıları, stres bozukluğu, sinir sıkışmaları ve yumuşak doku zedelenmeleri üzerinde olumlu etkiye sahip.
Uluslararası Şifalı Su Kaynakları Araştırma Merkezinin 30 ülkeyi kapsayan çalışmasına göre, dünyanın en kaliteli termal suyu olan Haymana termal suyu, pek çok faydasının yanı sıra ciltte yaşlanmayı geciktirme özelliği ile dikkati çekiyor.
Kaplıca suyuna günde 2 kere ve maksimum 20 dakika boyunca girmek yeterlidir. Daha fazla süre kaplıcada kalmak metabolizmayı gereğinden fazla hızlandıracağı için kendinizi çok yorgun hissetmenize, çarpıntı yaşamanıza ve hatta eğer su sıcaksa vücudunuzda yanıklar oluşmasına neden olur.
Etkin bir kaplıca tedavisi, konu ile ilgili uzman doktorun yönlendirmesi gerekmektedir. Kaplıca tedavisinde termal suyun banyo kürü olarak kullanımında seans başı 10-20 dk arasında olmalıdır. İnsan vücudu 20 dk içerisinde gerekli olarak mineralli almaktadır. Termal su vücutta etkisini 48 saat sonra kaybetmektedir.
Uzmanlar genel bir ortalama verdiğinde banyo kürü olarak tercih edilecek sıcak kaplıca sularında şifa arayan kişilerin tedavi için minimum 7 gün maksimum 21 gün kaplıcaya girmesi gerektiğini açıklamış durumdalar. Eğer soğuk kaplıca suları maden suyu olarak içilip şifa aranacaksa minimum 3 günlük bir tedavi gerekiyor.
Termal kaplıca havuzlarını kullanırken baş kısmı suyun içine sokulmamalıdır. Tatlı sularda ve 28-42 derece de üremesi kolay olan amipler burun yoluyla vücuda girerek rahatsızlık oluşturabilmektedir. Bu sebepten dolayı termal kaplıca havuzlarında baş dışarıda bırakılarak vücut suya sokulmalıdır.
Kozaklı Kaplıcaları, Alman Kaplıcaları Birliği sınıflamasına göre Sodyum, Kalsiyum ve Klor içermekte olup A ve C grubu şifalı sular grubuna girmekte. Su sıcaklığı 27 °C ve 93 °C arasında değişmekte.
Kaplıca suyunda minimum 10 dakika maksimum 20 dakika kadar kaldıktan sonra çıkmalısınız ve sonrasında en az 30 dakika uzanarak dinlenmelisiniz. Duşunuzu dinlendikten sonra almalısınız. Hemen duşa girerseniz termal suyun şifasından yararlanma oranınız azalacak.
Kaplıca vücudu rahatlatıyor ve şifalıdır. Zengin minerale sahip kaplıca suyu romatizma, bel ağrısı, damar tıkanıklığı ve cilt hastalıklarına çok iyi geliyor."
Kaplıca suyunun bu etkisi ile kaplıcaların bir çoğu diz ağrılarına fayda sağlamaktadır. Başaranlar Termal kaplıca suyu içerdiği bikarbonat ve kalsiyum mineralleri sayesinde banyo kürü olarak kullanıldığında diz ağrıları, kas ağrılarına, eklem rahatsızlıklarına fayda sağlamaktadır.
Kaplıca kürlerinde en az 21 banyo tavsiye edilir. Banyo süresini 10 daikadan başlayarak 20 dakikaya kadar arttırınız. Kaplıca suyuna girilebilecek kadar bekletildikten sonra suya girilmelidir. Soğuk su, içme suyu olduğundan kesinlikle ilave etmeyiniz.
Bir çok hastalığa fayda sağlayan kaplıcalar genellikle 4 mevsim hizmet vermektedir. Kaplıca kullanımı süresinde vücudu hava sıcaklıklarına ve soğuk havaya karşı korumak çok önemlidir. Bundan dolayı kaplıca kullanımı için genelde ilkbahar ve sonbahar mevsimleri tercih edilmelidir.
-Kaplıcaya girmeden önce çok aç ya da çok tok olmamanız gerekiyor. Hafif bir yemek yedikten sonra 1 ya 1,5 saat geçtiğinde kaplıcaya girebilirsiniz. -Kaplıcaya girmeden önce bol su içtiğinizden emin olmalı, -Kaplıca suyunun sıcaklığı 38°C ile 42°C arasında olmalı.
Termal suyun, sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların tedavisinde olumlu etkileri bulunmaktadır.
Termal sular genellikle çok miktarda çözünmüş mineral içerir. Kaplıcaların kimyası; pH değeri 0,8 olan asit sülfat kaynaklarına, silika ile doyurulmuş alkali klorür kaynaklarına, karbondioksit ve karbonat mineralleri ile doyurulmuş bikarbonat kaynaklarına kadar uzanır. Bazıları bol miktarda çözünmüş demir de içerir.
Gazlıgöl-Yaylabağ Kaplıcası :
Kimyasal özelliği ise hiperterm, hipotenik, alketihir karbonatlı ve hafif radyoaktif bileşiminden oluşmaktadır. Şifa Özellikleri 2 türlü uygulanmaktadır. İçme Tedavisi : Kaplıcada içme suyu olarak kullanılan şifalı su sodyum bikarbonatlı sular grubundandır.
En sıcak deniz suyu nerede, sorusuna verilebilecek yanıtlardan biri kuşkusuz Kaş kıyılarıdır. Yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında akın ettiği Kaş kıyılarının en ilgi çeken yerlerinin başında Kaputaş kumsalı gelir.
Termal suyun kan dolaşımını hızlandırması kalbin daha hızlı çalışmasını sağlar. Termal suyun içinde bulunan bikarbonat ve potasyum mineralleri sayesinde kronik kalp yetmezliği olan kişilerde destekleyici tedavi olarak kullanılmaktadır.
Oluşumundaki termal kükürtlü suyun yağoun etkisi ile inorganik yapıdadır. Özellikle cilt hastalıklarında (mantar, kaşıntı, uyuz, sedef gibi) ve günlük cilt bakımı uygulamalarında hızlı ve etkin sonuçlar verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri