KPSS P121 puan türü 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır. KPSS P10 NE DEMEK? Kılavuzda belirtilen 16 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puan türüdür.
P121 puanı; 17 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür.
P121 puan türü 1 yıl geçerlidir. Her yıl yapılan KPSS ile bu puan türü hesaplanmakta ve kullanılmaktadır. Genel Kültür – Genel Yetenek Netiniz x 0.15 + Eğitim Bilimleri Netiniz x 0.15 + Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) netiniz x 0.6 + 40 = KPSSP121 Puanınız ile yakın bir puan elde edebilirsiniz.
Bu puan türü GK + GY + Eğitim bilimleri + Öğretmen Alan Bilgisi Testi bileşenlerinden oluşur. P121 puan türü 1 yıl geçerlidir.
P120 puan türü: Genel yetenek/genel kültür+eğitim bilimleri+yabancı dil seviye tespit sınavından oluşur. Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça dillerinden oluşur. P10 puan türü: Genel yetenek/genel kültür+eğitim bilimlerinden oluşur.
İlgili 39 soru bulundu
KPSS P122 türü nedir? KPSS DHBT oturumlarına katılacak olan adaylardan ortaöğretim (lise) düzeyinde mezun olan İmam Hatip ve dengi liselerden mezun adayların Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak atanmaları için hesaplanacak olan puan türleri KPSS P122 puan türüdür.
Diğerleri ise elenir. Bu yöntemde KPSS bir eleme sınavı niteliği taşır. Örneğin; Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı için, KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak şartı konulmuştur. Ancak 80 ve üzeri puan alanlar bu kadroya başvurabilir.
P121 puanı; 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır.
KPSS P121 puan türü 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır. KPSS P10 NE DEMEK? Kılavuzda belirtilen 16 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puan türüdür.
Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Bu puan türü 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.
Hangi Puan Türü Kullanılmaktadır? Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir.
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
Öğretmenler Hangi Puan Türleri İle Atanırlar? Her üç oturuma da girmek zorunda olan (ÖABT sınavına katılan branşların) öğretmenlerimizin atamaya tabi puan türleri P121 puan türüdür . P121 puan türü içeriği ise Gk-Gy % 30, Eğitim Bilimleri % 20, ÖABT % 50'lik puan dağılımları söz konusudur.
İstatistik Ağırlıklı Puan Türleri: P12 (% 60), P13 (% 40) kurum ilanlarında İstatistik mezunlarından istenilebilecek muhtemel puan türleridir. Örneğin; 2019 yılı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınavı alımı için İstatistik mezunlarından istenilen puan türü KPSS-P12'dir.
Bu yazıda, lisans çocuk gelişimi mezunlarının öğretmenlik atamaları ve diğer kamu kurumlarına atamaları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir.
KPSSP121 puanı (P121), 2013'te ilk defa öğretmenlere uygulanan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin ve diğer KPSS'lerin (genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri) ortak puan türüdür.
Günlük, haftalık ya da aylık programlarla istikrarlı olmalı ve otokontrolü sağlamalıyız. Kendimize uygun programı bulup plan yaparsak, 6 ayın bizim için yeterli olduğunu görebiliriz.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı.
KPSS P3 Puanı B grubu kadrolara atama için kullanılmaktadır. Lisans mezunlarının kamu kurumlarına ÖSYM tarafından yapılan atamalarında kullanılır. ÖSYM tarafından yapılan atamalarda mülakat yoktur. KPSS P10 ve P121 ise MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında kullanılmaktadır.
KPSS-B. KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.
Genellikle memur alımları 70 ve üzeri puan olarak gerçekleşiyor.
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri