Uluslararası mezunları puan türüne göre hangi KPSS alanlarından sorumludur? Uluslararası İlişkiler bölümü mezunları P36 puan türünde ise Genel Yetenek, Genel Kültür, Hukuk, İktisat ve Uluslararası İlişkiler alanlarından sorumludur.
KPSS'de 3 farklı puan türü bulunur. Bunlar KPSS P1, P2 ve P3'tür. Genel olarak KPSS P3 puan türü de dahil olmak üzere tüm puan türleri KPSS atama puanları içerisinde yer alır.
Özellikle kamu yönetimi, siyaset bilim ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinden biriyle KPSS'ye girecek adayları ilgilendiren en önemli puan türlerinden biri olarak P29 karşımıza çıkıyor. Çünkü yalnızca kamu yönetimi testini çözen kişiler bu puan türünden oldukça yüksek puanlar alabilir.
HANGİ KURUMLAR P33 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Hukuk bilgisi ve kamu yönetimi bölümünün ağırlıklı olduğu Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunlarının tercih ettiği puan türüdür.
HANGİ KURUMLAR P6 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Genel yetenek, genel kültür ve hukuk ağırlıklı olan, iktisat bölümünün de içerisinde bulunduğu; İİBF, SBF ve Hukuk mezunlarının tercih ettiği puan türüdür.
İlgili 44 soru bulundu
HANGİ KURUMLAR P8 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? İktisat, maliye ve hukuk ağırlıklı olan, İİBF, SBF ve Hukuk mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Özellikle iktisat ve maliye mezunları bu puan türünde atanmaları mümkündür.
KPSS-B. KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
HANGİ KURUMLAR P34 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Uluslararası ilişkiler ağırlıklı olan, lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür.
HANGİ KURUMLAR P14 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Hukuk ağırlıklı olan, lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Özellikle hukuk fakültesi mezunları bu puan türünde atanmaları mümkündür. Bu bakımdan hukuk, SBF, İİBF bölümlerinin bu puan türüyle sınava girerek çeşitli kurumlarda atamasının yapılması mümkün görünüyor.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.
İstatistik bölümü mezunları P8, P12, P13, P25, P34, P35, P40 puan türünde KPSS tercihinde bulunabilirler. İstatistik mezunları puan türüne göre hangi KPSS alanlarından sorumludur? İstatistik mezunları P40 puan türüne göre Genel Yetenek, Genel Kültür, Hukuk ve ÇEKO alanlarından sorumludur.
Maliye Ağırlıklı Puan Türleri: P19 (% 60), P20 (% 50), P21 (% 40) kurum ilanlarında Maliye mezunlarından istenilebilecek muhtemel puan türleridir. Örneğin 2022 yılı Serhat Kalkınma Ajansı Uzman Yardımcı alımı için Maliye mezunlarında istenen puan türü KPSS-P19,KPSS-P20,KPSS-P21'dir.
YAZI BOYUTU. KPSS P94 bir puan türüdür ve lise mezunu adaylar içindir. Lise KPSS'ye giren ve geçerli puan alan adayların sonuç belgesinde KPSS P94 puan türü bulunur. P94 puanı ile alım yapan kamu kurumlarına adaylar başvuru yapabilirler.
Genel yetenek ve genel kültür ağırlıklı olan, bütün lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Bunun dışında şu anda P3 puan türüyle mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi mesleklere giriş yapabiliyorsunuz.
Kurumların kendi sınav yönetmeliklerinde başvuru şartı olarak istediği KPSS puan türü ve talep ettiği en az puan genellikle 70 ve üzeridir.
Lisans KPSS puan türleri P1, P2 ve P3 şeklinde gruplanmış olup her birinin baz aldığı ağırlık noktası farklıdır. P1, P2, P3 KPSS puan türleri adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularına verdikleri doğru cevapların farklı oranlarda çarpılmasıyla elde edilir.
KPSS P2 puan türü hesaplanmasında %60 Genel Yetenek, %40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. Burada bilmeniz gereken P2 puanının KPSS Lisans sınavı sonrası hesaplanmasıdır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.
Adaylar, aldıkları KPSS sonuçlarına göre kamu kurumlarına başvuru yapmaktadır. Kurumlar tarafından yayımlanan ilanlarda puanlar yazmaktadır. Bu anlamda baraj puanı çoğunlukla 60 olarak gösterilmektedir. 60 puan ve üzeri alan adaylar başvurularını gerçekleştiriyor.
Devlet bünyesinde memur olarak çalışmak isteyen adayların atanabilmek için en az 70 puan seviyesini geçmesi gerekmektedir. Kamu Kurumları Seçme Sınavında belirlenen bir baraj uygulaması yoktur.
Tüm oturumlara girildiği takdirde tüm puanları hesaplanmaktadır. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezun adayların KPSS alan sınavı için hesaplanan puan türleri, KPSS P39, KPSS P40, KPSS P41, KPSS P42, KPSS P43, KPSS P48 olarak belirlenmiştir.
P10 puanı; kılavuzda belirtilen 17 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puandır. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri bileşenlerinden oluşmaktadır.
HANGİ KURUMLAR P9 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? İktisat, maliye, kamu yönetimi ve hukuk ağırlıklı olan, İİBF, SBF ve Hukuk mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Özellikle kamu yönetimi, iktisat ve maliye mezunları bu puan türünde atanmaları mümkündür.
Düz Memur Ne İş Yapar? Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ortaöğretim kurumlarından, ön lisans programlarından ve lisans programlarından mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak (son sınıf öğrencileri) gereklidir. Sınav sonrasında tercih yapabilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları yerine getirmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri