KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir. Yine KPSS lisans sınavında 91 net çeken adayın alacağı puan 90 olacaktır.
KPSS'DE TERCİH YAPABİLMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR? KPSS'de 60 puan aldıysanız tercih yapabilirsiniz fakat devlet dairelerinde memur olarak çalışmak isteyen adayların atanmak için en az 70 puan seviyesine erişmesi gerekiyor.
KPSS'den 90 üzeri alan adayların merkezi tercihlerde şansı oldukça yüksektir. Mezuniyet şartı tuttuktan sonra adayların atanma şansı yüksektir.
İlgili 40 soru bulundu
KPSS 90 ÜSTÜ
KPSS'den 90 üstü alan adaylar ise mezuniyet şartının tuttuğu tüm lise mezunu alımlara başvuru yapabilecek ve bu puanı alan adaylar rahatlıkla sıralamalara girerek mülakatlara katılabilecek.
90 ve üzeri puanda sözel ve sayısalda iyi olmak gerekiyor. Tama yakın bir sayısal ve iyi bir sözel yapmak koşulu ile alınabilir. Söylediğin puan gerçekten sağlam bir puan.
KPSS LİSANS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ? 2023-KPSS sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.
Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir.
2023-KPSS ÖABT'nin 6 Ağustos 2023, tarihlerinde yapılacaktır. A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
mat ve tarih daha çok puan getiriyor. mat ve tarih daha çok puan getiriyor. yani bu kesin dimi. matematik ve tarih sadece bu iki konunun getirisi daha fazla demek..
Yapılan anket sonuçlarına göre birçok kişi şimdiye dek yapılan en zor KPSS'nin 2009 yılına ait olduğu söylendi. Kesin bir netliği olmadan yapılan ankette yorumlarda en çok 2009 yılının söylenmesi adayların en çok zorlandığı senenin 2009 yılı olduğu yönündeydi.
KPSS 80 ve 85 puan ile başvuru yapılacak ilanlarda şansınız oldukça yüksek olur. Belediyelere memur alımı, üniversitelere personel alımı, İKM, katip, mübaşir, alımları, temizlik personeli, güvenlik görevlisi şoför alımlarına başvuru yapabileceksiniz.
66-70 net arası ; 80-82 arası puan getirecektir. 71-75 net arası; 82-84 arası puan getirecektir. 76-80 net arası; 83- 85 arası puan getirecektir. 81-85 net arası; 85-87 arası puan getirecektir.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan KPSS Ön Lisans sınavı verilerine dayanarak, toplam 35 net yapan aday 67,147 puan, 45 net yapan aday 71,359 puan, 70 net yapan aday 80,783 puan almıştır.
KPSS'nin Lisans oturumunda adaylara, Genel Kültür ve Genel Yetenek adı altında birden fazla alanla ilgili sorular sorulur. 60 Genel Yetenek ve 60 Genel Kültür sorusu olmak üzere toplam 120 sorudur. Aynı zamanda, KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim testleri de bu şekildedir. Sınav süresi 130 dakikadır.
KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların tekli yıllarda (örn : 2021 , 2023 v.s) KPSS'ye girmeleri etkili olmamaktadır. B grubu atamalarında çift yıl puanları kullanılmaktadır.
KPSS B grubu sınavı 2 yılda bir uygulanır. KPSS'de her adayın girmesi gereken ortak sınav Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Adaylar Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı sonrası AÖBT, Eğitim Bilimleri, DHBT ve Alan Bilgisi sınavlarına girmeye hak kazanırlar. 2023 KPSS Ne Zaman?
KPSS B sınavında Genel Yetenek (Türkçe - Matematik), Genel Kültür (Tarih - Coğrafya - Vatandaşlık Bilgisi) bulunmaktadır. Öncelikle gününüzü verimli ders çalışarak geçirmeniz sizin için en önemli adımlardandır.
2023-KPSS Alan Bilgisi oturumlarının 29-30 Temmuz 2023, 2023-KPSS ÖABT'nin 6 Ağustos 2023, tarihlerinde yapılacaktır.
KPSS-B. KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
KPSS B Grubu, kamu kurumlarındaki kadro ayrımını ifade etmektedir. Bu kadrolar, KPSS sonrasında ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan kadrolardır. KPSS B grubu sınavı 2 yılda bir uygulanır.
KPSS'ye çalışılması gereken toplam süre adayların seviyesine ve girecekleri sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu zaman diliminde önemli olan çalışmaları aksatmamak ve günü gününe çalışmaktır.
KPSS lise oturumlarından elde ettikleri puanları öğrenen adaylar, hangi kurumların alım yaptıklarını gündemlerine aldı. KPSS ortaöğretim P94 puan türüyle mübaşir, itfaiye eri, ve birçok meslek grubuna alım yapılıyor.
Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'de 85 puan üstü almak bazı bölümler hariç adayların birçoğuna atanmak için yeterli olmaktadır. KPSS'den 85 ve üzeri puan almak aslında ilk bakışta zor gibi görünse de düzenli bir çalışma programıyla rahatlıkla üstesinden gelinebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri