İşte o zamanlar veriminiz çok düşük olur. Günlük ders çalışma saatinizi minumum 5-6 saat olmalıdır. KPSS B sınavı dersleri yıl sonuna kadar en az 3 kere tekrar etmiş olmanız ve tüm çıkmış soruları çözmeniz gerekmektedir.
Başlangıç için performansa göre 50-100 soru sayısı yeterli olabilir. Çalışırken bu hedef aşılmaya çalışılmalı ve haftalık ya da aylık ortalama alınarak devam edilen günlerde bulunan ortalama yeni hedef olmalıdır. Örneğin; hedefim günde 80 soru idi, 4 gün 90, 3 gün de 100 soru çözdüm.
KPSS'ye hazırlanırken günde kaç ders çalışılması gerektiği, bireysel öğrenme stilinize ve çalışma alışkanlıklarınıza göre değişebilir. Ancak, genel olarak, günde en az 3-4 ders çalışılması önerilir. Eğer yeni başlıyorsanız, günde 2-3 saatlik çalışma ile başlayabilir ve zamanla bu süreyi artırabilirsiniz.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
KPSS Lisans sınavına girecek olan adaylar Genel Yetenek Testinden, Türkçe (30) Matematik (30)
İlgili 19 soru bulundu
KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
Günlük, haftalık ya da aylık programlarla istikrarlı olmalı ve otokontrolü sağlamalıyız. Kendimize uygun programı bulup plan yaparsak, 6 ayın bizim için yeterli olduğunu görebiliriz.
💭 Eğer çalışacağın konu hakkında hiçbir fikrin yoksa, o konu hakkında soru çözemeyeceğin bir gerçek. Ancak okulda dersi dikkatle dinleyip konu hakkında yeterince fikir sahibi olduysan, öğrendiklerini pekiştirmek ve geliştirmek için soru çözebilirsin.
7-8-9 saat olabilir belki daha kısa belki daha uzun sorulara göre değişir.
Sürekli soru çözmek zamanı etkili kullanmayı öğrenmenizi sağlar. Zamanı etkili kullanmak ise LGS gibi merkezi sınavlarda gerçekten çok işinize yarar. Sürekli soru çözmek, sorularla karşılaştığınızda içinizde oluşan kaygıyı kontrol altına almanızı sağlayarak daha sakin kalmanıza yardımcı olur.
Günlük ders çalışma saatinizi minumum 5-6 saat olmalıdır.
Toplamda 3 ayda GY + GK + Eğitim Bilimlerinden tüm konuları bitirebilirsiniz. İlk bir ayda yapacağınız çalışma ile sınavda çıkacak soruların %70 lik kısmını bitirebileceksiniz. Aşağıdaki linklerden KPSS 2021 Çalışma Programı PDF dosyalarınızı indirebilirsiniz.
Femtopat. Daha süre var. 2-3 saat yeterli. Sınav senen 4-5 saat çalışırsın.
LGS'de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.
SINAV KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU? KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru için 100 dakika cevaplama süresi verilecek.
Kpss Soru Dağılımı içerisinde Genel Yetenek dersi için toplamda 60 adet soru bulunmaktadır. Bunlar; Türkçe: 30 Adet Soru (4 Sorusu Sözel Mantık) Matematik: 27 Adet Soru (4-6 soru Sayısal Mantık Soruları)
YDS sınavı, 80 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir sınavdır ve toplam süresi 180 dakikadır.
Bu sınavların ilk sıralarında liseye ve üniversiteye giriş sınavları yer alır. Diyelim ki önünde LGS veya YKS gibi önemli bir sınav var ve sen bu sınavda başarılı olmak için var gücünle çalışmak istiyorsun. Her gün 500 ya da 1000 soru çözmeni söyleyen sıkı bir program dahilinde çalışman gerektiğini düşünebilirsin.
Eğer öğrendiğinizi düşündüğünüz bir konu ise konunun özünü tekrar etmelisiniz, hiç üzerinde durmadığınız bir konu ise konuya göz ucuyla bakmalısınız, odak sorunu veya dikkat dağınıklığı yaşıyorsanız soru çözerken ara vermeye dikkat etmelisiniz.
Öğrendiğiniz soru formatının hızlı çözüm yolunu bulabilirsiniz. Bu da size zamandan kazanç sağlar. Sınav da sorulan sorular ile bu soruların çözüm teknikleri hakkında bir bağlantı kurduğunuz takdirde sınavda size fazlası ile strateji sağlayacaktır.doğru analiz sonucunda çıkmış sorular size oldukça fazla şey kazandırır.
Yazarak çalışmak çoğu çalışma yöntemine göre daha uzun süreli bir etki bırakır. Ders çalışırken not alman veya önemli yerleri yazarak tekrar etmen bilgilerin daha kalıcı olmasına yardımcı olur. Yazarak çalışma sayesinde bilgileri sonrasında ihtiyaç duyduğunda da daha kolay bir şekilde hatırlayabilirsin.
2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.
KAÇ YILDA BİR YAPILIYOR? Sınav ortaöğretim/ön lisans için 2 yılda bir yapılmaktadır. Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli sayılır.
Öncelikle ister evde ister dershaneye giderek olsun sistemli bir çalışma yapılması şarttır. KPSS için dershaneye gitmeden evden hazırlananlar ve hazırlanmayı düşünenler de oldukça fazla sayıdadır. Bunun için çeşitli önerilere ihtiyaç duyanlar olacaktır. Ancak başarı için en temel şart sistematik ve düzenli çalışmadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri