Cevap: ➥ Eğer bursluluğa çalışıyorsan her gün her dersten birkaç tane soru çözmek yerine, her gün 2-3 dersten 20-30 soru çözmeni öneririm. Hafta sonu bunu biraz daha artırabilirsin. 30-40 soru çözümüne kadar çıkarabilirsin. Kendi ihtiyacına göre daha az veya daha fazla soru çözebilirsin.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
Günde 200-400 arası idealdir. Günde 200-400 arası idealdir. Günde 200-400 arası idealdir. Mezun EA derece sınıfında ilk hafta 1400 ile başladık ikinci hafta 2100 olacak sonra da min 2500/hafta olarak devam edeceğiz.
Cevap: Bir 5. sınıf öğrencisi günde kaç soru çözeceğini ihtiyacına göre belirlemelidir. Bazı günler 30 soru yeterli olurken bazı günler 60-70 soru çözmesi gerekebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Öğrencimizin soru çözme alışkanlığı oturduktan sonra kazanımlarda ilerleyecek ve yeni konularda da yol kat edecektir. Peki, bütün konularını pekiştirmiş bir öğrencimiz günde kaç soru çözmeli? Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var.
Bunun için 6.sınıfta kendimizi çok fazla zorlamadan en azından günde 50-60 soruluk testler çözmeliyiz. Soru çözmek öğrendiklerimizi pratiğe dökmemize yardımcı olur.
2 günde 1000 soruyu anlayarak çözmek neredeyse imkansız.
Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin mutlaka yapması gereken şeylerden birisi ders çalışma programı oluşturmaktır. Tıp fakültesi için düzenli çalışmak ve günde belirli bir miktar soru çözmek büyük önem taşımaktadır. Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin günde 1500 soru çözmesi gerekmektedir.
Yapılan araştırmalara göre çok soru soran ve soruyu tartışarak çözen öğrenci daha iyi öğreniyor. Nitelikli ve doğru bir kaynağı çözmeniz başarıyı getirir. Bu yüzden çok soru çözmek yerine çok soru soran olun!
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır!
Saat olarak ise en az 5 saat.
“Her gün en az 20-30 paragraf sorusu!” çözmek sizi hiç hata yapmadan ve çok hızlı okuyup anlayarak çözmenizi sağlayacaktır.
Cevap 15'dir.
Normalde 1 soru için 1 dakika ayırabiliyorsan süper. Bu paragrafın zorluk düzeyine göre değişir. ' dakika ayıracağın sorular da olur 3 dakika ayıracağın sorular da. Ama hepsine 2-3 dakika ayıramazsın.
Günde ortalama 60 ile 100 arasında soru çözmeliyiz.
Stresimizi dengede tutmayı sağlar ve kendimize olan güveni yükseltir. Sınav öncesi prova yapmanızı sağlayarak, hata yapma riskimizi azaltır. Bunun için günde 60 ile 100 soru arasında soru çözmeye özen göstermeliyiz.
İstanbul Tıp Fakültesinde Türkçe Tıp Bölümünün eğitiminden bahsedecek olursak, Türkiye'deki her tıp fakültesinde olduğu gibi eğitim süresi 6 yıldır. Eğitimde entegre sistem kullanılır ki bu sistem klinik eğitim ile temel tıp eğitiminin birbirlerine entegrasyonudur.
Günde 5-6 saat çalışmayla tıp kesinlikle kazanılır. Tabi verimli çalışmadan bahsediyorum. Temelinin olduğunu da düşününce 5 saat yeterli.
Bilindiği gibi Tıp fakültesine girabilmek için Sayısal (SAY) puan türünde en düşük 50 bininci olma şartı bulunuyor.
📢 Kısacası; soru çözerek konu çalışmalarına yön verebilirsin. Test ve denemelerde yer alan sorular sana konunun hangi bölümlerine daha fazla dikkat etmen gerektiği hakkında bilgi verecektir.
Sürekli soru çözmek zamanı etkili kullanmayı öğrenmenizi sağlar. Zamanı etkili kullanmak ise LGS gibi merkezi sınavlarda gerçekten çok işinize yarar. Sürekli soru çözmek, sorularla karşılaştığınızda içinizde oluşan kaygıyı kontrol altına almanızı sağlayarak daha sakin kalmanıza yardımcı olur.
Soru çözmek zamanı nasıl kullanacağını öğretir. Eksik konuları hatırlatarak, ilgili konulara yoğunlaşmanızı sağlar. Kaygınızı dengede tutmayı sağlar ve özgüveniniz yükseltir. Sınav öncesi prova yapmanızı sağlayarak, hata yapma riskinizi azaltır.
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Her çocuğun okuma şartları eşit olmayabilir. Her çocuğun özel olduğunu bilerek, 4.sınıfa giden bir çocuğun EN AZ 70 - 80 sayfa kitap okuması gerektiğin söyleyebiliriz.
Günde 700-800 soru çözüyordum. Neredeyse hiç konu çalışmadım sadece soru çözdüm. Bilim insanı olmak istiyorum” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçlarını açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri