Bunlar: Antigua ve Barbuda, Avustralya, Belize, Kanada, Grenada, Jamaika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, Bahamalar, Tuvalu ve Birleşik Krallık.
İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda olmak üzere dört ana ülkeden oluşan Birleşik Krallık'a bağlı birçok denizaşırı ülke de bulunmaktadır. Birleşik Krallık'taki monarşi sembolik olarak varlığını sürdürmektedir.
II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor; 21 Nisan 1926 - 8 Eylül 2022), Birleşik Krallık ve aralarında Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın da olduğu İngiliz Milletler Topluluğu üyesi 14 ülkenin 1952-2022 yılları arasındaki kraliçesi.
Üye ülkelerin 16'sı hâlen Britanya Kraliyet Ailesi yönetimindedir.
İngiltere günümüz dünya kültürüne çok katkısı olmuş bir ülkedir. İngiltere, dört ülkeden oluşan Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'na bağlıdır. Bu bölgeye bağlı olan diğer ülkeler ise Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dır. İngiltere sanayi devrimini Avrupa'da ilk gerçekleştiren ülkedir.
İlgili 38 soru bulundu
Bunlar: Antigua ve Barbuda, Avustralya, Belize, Kanada, Grenada, Jamaika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, Bahamalar, Tuvalu ve Birleşik Krallık.
Avustralya monarşisi, Avustralya'nın yönetildiği monarşidir. Avustralya, İngiliz Milletler Topluluğu bölgesine dâhil olup mevcut hükûmdar 8 Eylül 2022 tarihinden bu yana Kral III. Charles'tır. 6 Şubat 1952'den 8 Eylül 2022'deki ölümüne dek hükümdar Kraliçe II. Elizabeth'ti.
Birleşik Krallık dışında Norveç, İsveç, Danimarka, Hollanda, Belçika ve İspanya monarşinin varlığını sürdürdüğü ülkeler. Bunlardan özellikle Norveç ve Danimarka'da kraliyet ailesinin geçmişi 1000 yıl öncesine dayanıyor.
Paralarında da Kraliçenin fotoğrafı yer alıyordu. Bu ülkeler: Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, Jamaika, Bahamalar, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Antigua ve Barbuda, Tuvalu, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent, Grenadines, Belize, Grenada ve Birleşik Krallık.
Ancak Kraliçe, dünyaya gözlerini yumduğunda Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda), Kanada, Jamaika, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya kadar çeşitli ülkelerin Milletler Topluluğu'nun (Commonwealth of Nations) başındaki isimdi.
Birleşik Krallık (Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı / “United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland”); İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda olmak üzere dört kurucu ülkeden oluşan bir devlettir. Büyük Britanya (“Great Britain”) terimi sadece; İngiltere, İskoçya ve Galler'i kapsamaktadır.
1907'de Birleşik Krallık'a bağlı müstakil bağımsız bir devlet hâline gelen Yeni Zelanda, anayasal monarşi ile yönetilmektedir ve hâlen İngiliz Milletler Topluluğu'nun bir üyesidir. Devlet başkanı İngiltere kral/kraliçesi olup 1952 yılından beri bu makamda Kraliçe II. Elizabeth bulunmaktadır.
Avustralya ve Birleşik Krallık arasındaki son yasal bağ, 1986 Avustralya Akti ile sona ermiştir. Avustralya eyaletleri üzerindeki Birleşik Krallık hâkimiyeti ve Birleşik Krallık Özel Meclisine yapılan adli başvurular sonlanmıştır.
2022 yılında dünya genelinde toplam 43 ülke halen monarşi rejiminin çeşitli formları ile yönetiliyor. Mutlak monarşi: İktidarın tek ve mutlak biçimde hükümdarda toplandığı rejimlerdir. Mutlak monarşi ile yönetilen ülkeler: Brunei, Esvatini, Umman, Suudi Arabistan, Vatikan.
Kraliçe, şapelin özel aile bölümüne defnedilecek. Bu nedenle cesedin korunması çok önemli. Yani tabut toprakla temas etmeyecek. Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi 19 Eylül Pazartesi günü yapılacak tören sırasında Windsor Kalesi'ndeki Kral George VI Anıt Şapeli'ne gömülecek.
Anglikanizm, İngiltere'nin resmî kilisesi olan İngiltere Kilisesi'ne has ilke, doktrin ve kurumlar. İngiltere Kralı VIII. Henry'nin kurduğu bir Hristiyan mezhebidir.
İngiltere, güney ve kuzeydoğu Afrika'yı Berlin'de aldı. 1880-1900 yılları arasında Britanya, Mısır, Sudan, Kenya, Uganda, Güney Afrika, Gambiya, Sierra Leone, Kuzeybatı Somali, Zimbabve, Zambiya, Botsvana, Nijerya, Gana ve Malavi olarak bilinen toprakların kontrolünü ele geçirdi veya işgal etti.
Avrupa'da 11 ülkede monarşi var
Avrupa'da Belçika, İspanya, İsveç, Norveç, Hollanda, Danimarka ve Lüksemburg gibi ülkeler resmi olarak "krallık" olmasına rağmen parlamenter monarşiyle yönetildiği için kraliyet ailesi üyelerinin yönetimde sembolik olarak ya da çok az söz hakkı bulunuyor.
Osmanlı Saltanatı veya Padişahlık, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan monarşiye verilen addır. Yönetim şekli Osmanlı Hanedanı mensubu padişahın görünüşte mutlak egemen olmasına dayalıdır.
Felipe ve Letizia iki kız çocuğu oldu: Asturias Prensesi Leonor ve Infanta Prenses Sofia.
İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme törenine katılacak olan Hipkins, “Zamanla Yeni Zelanda ideal olduğu şekilde tamamen bağımsız bir ülke olup şu anda genel olarak yaptığı gibi kendi ayaklarının üzerinde duracaktır.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Yeni Zelanda Kolonisi, 1841'den 1907'ye kadar var olmuş bir Britanya kolonisidir. 1853 e kadar koloni valilerini Birleşik Krallık atamış, 1853 yılında ise koloni kendi kendini yönetmeye başlamıştır. 1907'de koloni, Yeni Zelanda Dominyonu olmuştur.
İskoçya, Büyük Britanya adasının kuzey kesiminde yer almaktadır ve İngiltere'nin bir parçasıdır. Bölgenin yarısından fazlası Atlantik Okyanusu ile çevrili, doğuda Kuzey Denizi ile yıkanmış, güneyde ise İngiltere ve İrlanda Denizi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri