Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz”.
Yiyecek, hediye kartı, yurt dışı harcamaları, akaryakıt, alkol, telekomünikasyon, kozmetik, ofis malzemeleri ve market alışverişlerinizi sonradan taksitlendiremezsiniz. Peki, hangi harcamalar sonradan taksitlendirilebilir?
Hangi sektörlerde kredi kartı taksiti olmayacak? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak.
Yasal düzenleme gereği BİREYSEL kredi kartları ile kozmetik, alkollü içecek, ofis malzemeleri, telekomünikasyon, yemek, gıda, akaryakıt, hediye kart ve hediye çeki alımlarında, doğrudan pazarlama, yurtdışı alışverişleri, basılı ve külçe halindeki kuyum harcamalarında taksitli satış yapılamamaktadır.
Online veya fiziksel alışverişlerin tümü kredi kredi kartı ile taksitlendirilebilir. Bu alışverişlerin başında giyim geliyor olsa da; market harcamaları, mutfak gereksinimleri ve yeme-içme gibi akla gelecek hemen hemen her alanda kredi kartı ile harcama yapılabilir.
İlgili 36 soru bulundu
2. Peşin alışverişlerin taksitlendirilmesi kampanyası kapsamında 1 Ocak – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında sağlık kurumlarında ve eczanelerde yapılan 1.000 - 70.000 TL(dâhil) arası peşin alışverişlerde faizsiz 3 ya da 4 taksit seçeneği uygulanacaktır.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), kredi kartı ile alışverişte taksit sayısına düzenleme getirmesiyle kredi kartı ile taksitli altın almak için belirlenen süre de değişmiştir. Düzenlemeye göre artık kredi kartı ile altın alımı yapacak kişiler, kredi kartına 6 ay yerine 3 aya kadar taksit yapabilecek.
Elektronik eşya ve mobilyada taksit sayıları düşürüldü
Değişiklik ile fiyatı 3 bin 500 liraya kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında taksitlendirme süresi 6 aydan 4 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında taksitlendirme 18 aydan 12 aya düşürüldü.
Kredi Kartına Taksitli Harcamalara Sınırlama
BDDK'nin aldığı kararla birlikte söz konusu harcamalar için kredi kartı taksitlendirme seçeneği kaldırıldı.
En Fazla 9+3Taksit Fırsatı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) taksitlendirmeyi düzenleyen yönetmeliğine göre taksit sayısı, elektronik eşya alımlarında, bilgisayar ürünlerinde, notebooklarda ve tabletlerde en fazla 6 ay olarak uygulanır.
Geçen hafta BDDK tarafından alınan bir karar ile yurtdışı konaklama harcamalarının kredi kartı ile taksitlendirilmesi uygulamasına son verildi. Kararın arkasında Türk vatandaşlarının tatil için, giderek daha yoğun şekilde yurtdışını tercih etmesi yatıyor.
Kredi kartıyla peşin olarak yapılan harcamalar, hesap kesim tarihinden önce taksitlendirilebilir. Taksit, bir borcun ödenmesi gereken parçalarından her birine verilen isimdir. Kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişin mantığı, tutarın tamamının limitten düşülmesi ve aylık bazda parça parça ödenmesidir.
DİĞER BİLGİLER: 24 Haziran 2023 tarihlerine kadar giyim, aksesuar, ayakkabı, optik ve saat sektörlerinde kampanyaya dahil üye işyerlerinden yapılan 500 TL ve üzeri alışverişlerde +4 taksit uygulanacaktır.
Taksitli Alışveriş Kredi Kartına Nasıl Yansıtılır? Taksitli yapılan alışveriş tutarının tamamı alışveriş işlemi yapıldığı anda kredi kartı limitinden düşülür. Eğer alışveriş işlemi yapılığı sırada alışveriş tutarı kadar kredi kartının kalan limiti yoksa "yetersiz bakiye" uyarısı vererek alışveriş işlemi onaylanmaz.
Genellikle kuyumculardan satın alınan altın zaman içerisinde yatırımcısını sevindirebiliyor. Kredi kartıyla altın alınıp alınamayacağı ise merak ediliyor. Kredi kartıyla altın alınabilme olanağı mevcuttur. Ayrıca kredi kartıyla alınan altın için taksit yapma imkanı da vardır.
Taksitli nakit avans kredi kartınızın limiti üzerinden acil nakit para ihtiyaçlarınızın karşılanmasını sağlar. Kredi kartınızın limiti ve nakit avans çekme limitiniz yeterli ise taksitli ödeme imkanı ile çekim yapabilirsiniz. ATM ya da mobil uygulama üzerinden anlık olarak işlemlerin gerçekleşmesi mümkün.
Karara göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.
Kredi kartı altın alımlarında taksitlendirme yapılır ve taksit sayısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 24.10.2019 tarihli ve 8632 sayılı kararı sonrası basılı altın (gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet) ve külçe halinde olmayan tüm altınlar için 6 aya kadar olabilir.
Kredi kartlarındaki taksit sınırlamalarının esnetileceğinin açıklanması üzerine kredi kartına taksitli satışı yapılamayan cep telefonundaki taksit yasak kalkıyor. Cep telefonuna taksit yasağı kalkıyor.
Sepet tutarı 0-1000 TL siparişler için tek çekim, 1001-5.000 TL için 3 taksit, 5.001-20.000 TL için 4 taksit, 20.001 TL ve üzeri alışverişler için 6 aya varan taksit imkanı sunulmaktadır. Kredi kartı taksitleri ilgili banka kartının max. taksit satısına göre verilmektedir.
BDDK'nın sektör bazındaki taksit kısıtları gereğince; telekomünikasyon ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak, elektronik eşya alımlarında ve fiyatı 5.000 TL üzerinde olan televizyon alımlarında taksit sınırı 4 ay, fiyatı 5.000 TL'ye kadar olan televizyon alımlarında taksit sınırı 9 ay uygulanmalıdır.
Kredi kartı ile altın alırken ödenen komisyon oranı, bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Genellikle, bankalar %2 ila %5 arasında bir komisyon oranı uygular. Örneğin, kredi kartı ile 1000 TL'lik bir altın alışverişi yapılırsa, 1020 TL ila 1050 TL arasında bir ödeme yapılması gerekir.
Kuyumcularda Kredi Kartı Yeniden Kullanılabilecek.
KREDİ KARTI İLE KUYUMCUDAN ALTIN ALINIR MI? Kredi kartı kullanarak altın almasının yasal açıdan bir engel teşkil etmediğini ve iki farklı yöntemle alışverişin gerçekleştirilebilir. İlk olarak, kişi tek çekim şeklinde altın satın alabilir ve daha sonra bankasından taksitlendirme imkanı sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri