Hardaliye, üzüm kabuğu ve çekirdeği ile ezildikten sonra, içine siyah hardal tohumu ve vişne yaprağı ilave edilerek hazırlanan, kendine has hoş kokusu ve tadı olan, buruk içimli, ALKOLSÜZ, geleneksel içecektir. İlave su ve şeker içermez. Üzümün has suyundan elde edilir.
Hardaliye - Kırklareli
Hardaliye, Kırklareli'ne özgü özel bir içecektir. Ezilmiş hardal tohumu ve benzoik asit ilave edilerek kırmızı üzüm ya da kırmızı üzüm suyundan laktik asit fermentasyonu ile üretilen, kendine özgü hoş bir tat ve kokuya sahip, beğenilerek tüketilen alkolsüz bir içecektir.
Hardaliye Nasıl İçilir ? Hardaliye Soğuk içilebileceği gibi oda sıcaklığında da içilebilir. Sodaya karıştırılarak güzel bir içecek elde edilebilir.
- Kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu bir etki sağlar. Hardaliye Ne Kadar Tüketilmeli? Hardaliye isimli ürünün günlük olarak 2 su bardağı kadar tüketilmesi tavsiye edilir.
ELLEZ BAĞCILIK - Hardaliye 750ml- 215,00 TL.
İlgili 17 soru bulundu
Hardaliye, üzüm kabuğu ve çekirdeği ile ezildikten sonra, içine siyah hardal tohumu ve vişne yaprağı ilave edilerek hazırlanan, kendine has hoş kokusu ve tadı olan, buruk içimli, ALKOLSÜZ, geleneksel içecektir.
Enerji içeceğinin en doğal halidir ve 2 katı enerji verir. Alkolsüzdür. Helal ve ISO belgelerine sahiptir. Doğal enerji içeceğidir.
Hardaliye, üzümün besleyici değerlerinin yanında fermentasyon teknolojisi ile üretilen bir içecek olması sebebi ile sağlık açısından oldukça faydalı bir gıdadır [3]. Geçmişte bağcılık kültürünün fazlaca görüldüğü Trakya Bölgesi'nde uzun yıllardır hardaliye üretildiği bilinmektedir.
Kırmızı ve beyaz üzümden elde edilen şifalı bir içecektir. Kendine has bir tadı ve kokusu vardır. ALKOLSÜZ VE %100 ÜZÜM SUYUNDAN ELDE EDİLEN 500 YILLIK YÖRESEL BİR İÇECEKTİR.
Taze sıkılmış üzüm suyu ve hardal karıştırılarak fıçılara basılır. Hardal şıranın şarap ya da sirkeye dönüşmesini engeller. 10 -15 gün sonra süzülerek içecek olarak ikram edilebilir.
Ürün alkolsüz olup %100 üzüm suyudur. Helal gıda sertifikası bulunmaktadır.
Oda sıcaklığında 7-10 gün bekletilerek fermantasyonu sağlanır. Bu süre 20 güne kadar uzatılabilir. Bu sürenin sonunda şişelenerek taze olarak tüketilebileceği gibi soğukta muhafaza edilirse 3 yıla kadar bekletilip içilebilir.
Hardaliyeyi yediden yetmişe herkes rahatlıkla tüketebilir. Günlük enerji oranı yüksek olduğu için spor ile ilgilenenlere ve çocuklara, katkısız olduğu için hamilelere, kan yapıcı olduğu için anemi hastalığı olan kişilere önerilir. Yapay şeker içermediği için diyabet hastalarının tüketmesinde bir sakınca yoktur.
Kırklareli'de gezecek birçok tarihi yer ve doğal güzellik var. Hızırbey Camii, Kadı Camii, Vize Küçük Ayasofya Camii, Babaeski Köprüsü, Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü, Kıyıköy Aya Nikola Manastırı ve Dupnisa Mağarası Kırklareli'nin mutlak görülmesi gereken yerlerinden…
Kırklareli badem ezmesi, tahin helvası, peynir, hardaliye, pancar pekmezi, oğlak eti ve ahşap süs eşyaları ile ünlü. Kırklareli'nden ne alınır? Kırklareli'nden peynir, helva, el işi dokuma, kilim gibi ürünleri kendiniz ve sevdikleriniz için hediye alabilirsiniz.
Meşhur Kırklareli peyniri, tahin helvası, hardaliye, kavala kurabiyesi, badem ezmesi, pancar pekmezi, geleneksel ahşap süs eşyaları gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
son zamanlarda tekrar canlandırılmaya çalışılan geleneksel bir içecek. bilhassa kırklareli bu konuda yoğun bir çaba sarfediyor. hardaliye olgun yaş üzümlerden hazırlanan bir içecektir.
Buzdolabında hava ile temas etmesini engelleyecek saklama kabı içerisinde serin bir yerde muhafaza edilebilir, üstününü açık kalmamasına özen gösteriniz. Nemli ve rutubetli ortamlarda açık kalmamasına ve güneş ışığına direk olarak maruz kalmamasına dikkat ediniz. (+4 / +18 C arasındaki sıcaklıkta muhafaza ediniz.)
Yörenin en özel beyaz üzümlerinden yapılan Rumeli Hardaliye Gold Serisi ürünler, günlük enerji ihtiyacınızı karşılamak için birebirdir. Hardaliye, fermente bir ürün olmasına karşın içeriğindeki hardal tohumu mayalanmasına engel olmaktadır. Bu sayede içecek alkolsüz olarak ortaya çıkmaktadır.
Eski zamanlarda genellikle papazkarası ve pamit cinsi üzümler tercih edilirken, günümüzde farklı hardaliye türleri elde edebilmek için cabarnet, cinsault ve öküzgözü cinsi üzümlerle de üretimler yapılmaktadır.
Hardaliye geleneksel fermente içeceğidir. Hardaliye, Cabernet, Merlot, Shiraz üzümlerinin geleneksel fermantasyon aracılığı ile işlenmesi yöntemiyle elde edilmiş, içerisine prebiyotik lif ve probiyotik bakteriler eklenmiştir.
Aynı zamanda yoğun üzüm içeren bu içecek, antioksidan özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Rumeli Hardaliye, Meşhur Kırklareli Hardaliyelerini olgunlaşmış ve kendine has kokusu, rengi olan üzümlerden hazırlamaktadır. Bu üzümler hafif ezildikten sonra üzerine vişne yaprağı ve hardal tohumu dizilmektedir.
Hardaliye, ham maddesi olan üzümün bileşiminde bulunan polifenoller sayesinde kolesterol ve tansiyon düşürücü özellik kazanır. Kardiyovasküler hastalıklar için birer risk faktörü olan yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon etkilerini ortadan kaldırarak, kalp-damar hastalıklarından korur.
Cevap: Üzüm suyu ateşte veya kendiliğinden kaynarsa haram olur. Ama eğer kaynayarak üçte ikisi gider, üçte biri kalırsa, helal olur. Üzüm suyu kendiliğinden veya kaynatılma suretiyle kaynarsa, içilmesi haramdır; ama necis değildir. Aynı şekilde üzüm kaynarsa vacip ihtiyata göre yenilmesi haramdır, fakat necis değildir.
Şıra veya şire, Türk mutfağında kısmen fermante edilmiş üzüm veya elma suyundan yapılan alkolsüz bir içecektir. Tadı, içerdiği yüksek orandaki fruktozdan dolayı tatlıdır. Kırmızı toprak rengindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri