Çatlakların ilk oluştuğu evreler tedavi için en ideal zaman dilimleridir. Üzerinden zaman geçtiğinde tedavi çok daha uzun sürer ve zor olabilir. İlk aşamada kırmızı çatlaklar sonraki aşamalarda rengi beyaza döner. Bir yıl içinde oluşan çatlaklar kullanılan tedavi yöntemleri ile görünümünde azalmalar sağlanabilir.
Yani kırmızı çatlaklar tedavi edilmezse beyaz rengine döner. Bu aşamada ise tedaviler daha zorlayıcı olabilir. Çatlakların hiç oluşmaması için cildi nemli tutmak önemli bir konudur. Cilt kuru kaldığı takdirde çatlak riski artabilir.
İki çeşit çatlak vardır. İlk oluşmaya başlayan çatlaklar kırmızı ve morumsu renkteyken ileri derecedeki çatlaklar beyaz ve grimsi bir renk alır. Çatlaklar henüz ilk aşamalarda ve kırmızı-mor renkteyken tedaviye başlamak önerilir, çünkü rengi beyazlaştıkça ve ilerledikçe tedavisi zorlaşır.
Doğum sonrası çatlaklar, ilk oluşmaya başlandığı dönemde henüz rengi pembe, mor ya da kırmızı iken tedavi edilirse ciddi oranda düzelme görülmekte ancak uzun süre tedavi edilmezse ve rengi beyazlaşırsa uygulanan tedavilerin çok az olumlu etkisi görülmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
💬Çatlak bir kemiğin iyileşme süresi yaşa göre. değişiklik göstermektedir. İyileşme süresi genel olarak 4. ile 6 hafta arasında değişmektedir.
Çatlaklar mor ve kırmızı çatlaklar olarak başlar ve hamilelikten sonra yavaş yavaş solarak gri veya beyaza döner. Dünyadaki kadınların tahmini % 90'ında 6 ya da 7 ay sonra çatlaklar oluşur. Genetik özellikler de çatlaklarınız oluşup oluşmayacağı konusunda belirleyici bir rol oynamaktadır.
Görünümlerini azaltmak mümkün olsa da tamamen silinmelerini sağlayan bir tedavi mevcut değil. Cilt hızlı bir biçimde esnemek durumunda kaldığında, dermis üzerinde küçük damlalar şeklinde yırtılmalar olur ve çatlaklar meydana gelir. Bunlar cilt üzerinde meydana gelen mikroskarlardır.
İlaç ve Kremler
İçerisinde C vitamini bulunan ve kollajen üretimini artıran kremler çatlak tedavisini desteklemek için kullanılır. Destekleyici bir yöntem olarak kullanılan ilaç ve kremler, çoğu zaman diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kullanıldığında daha etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlar.
Pulsed dye lazer tedavisi hala kırmızı olan çatlaklar üzerinde etkilidir. Bu yöntem cildinizdeki kan damarlarını tıkayarak çatlak renginin solmasını hızlandırır. Diğer lazer yöntemi ise kollajen üretimini uyarıp çökük çatlakların esnekliğini tekrar kazanmasına yardımcı olur.
Ergenlerde vücut çatlakları nasıl geçer sorusunun ilk yanıtı çatlak krem kullanımıdır. Elastin ve kolajen liflerin zarar görmesi tamamen engellenemese bile deri çatlaklarının oluşturduğu faktörler azaltılabilir. Vücutta meydana gelen çatlakların bir diğer tedavi yöntemi ise lazerdir.
Karın çatlağı tedavisi dermatoloji doktorunun değerlendirmesi ile farklı yöntemlerle yapılabilir. Sıklıkla krem, lazer, mezoterapi ve plazma enerjisi yöntemleri kullanılmaktadır. Mezoterapi, çatlak tedavilerinde başarılı iyileşmeyi desteklemekte, etkili sonuçlar elde edilmektedir.
Eğer duvarlarda ya da taşıyıcı kolonlarda dikey yönde ilerleyen çatlaklar tespit edilirse, bu bir tehlike belirtisidir ve binanın tahliye edilmesi gerekmektedir. Probleme yönelik belirti veren binalarda düşey taşıyıcı çatlaklar oluşmaya başlar.
Cilt aşırı bir gerilme yaşadığında kolajen liflerin yırtılması söz konusudur. Gerilen bu tabaka yer yer yırtılmaya başlar. Yırtılan liflerin yeniden birleşmesi söz konusu değildir. Deriden oluşan bu yırtıklar kırmızı çatlak olarak tanımlanabilir.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Dilan Polat Estetik Ataşehir Polikliniğindeki Çatlak Tedavisi Hizmeti Hakkında Mağduriyetim. Dilan Polat Ataşehir Polikliniğine çatlak tedavisi için bilgi almaya gittim. 1 seans 2750 lira olduğunu söylediler.
Icon lazer ve biodermogenesi sistemleri ile çatlakların tedavi edilmesi sağlanabiliyor. Lazer uygulamaları 3 hafta ara ile 5 seans şeklinde uygulanabilir. Lazer tedavisi sırasında hastalara solaryumda önerilebilir. Özellikle lazerle çatlak tedavisi uygulanırken kolojen ve elastik liflerin uyarılması söz konusudur.
Sosyal medyada veya internet ortamında gördüğümüz modellerin kusursuz fizikleri pek çoğumuzun canını sıksa da gerçek aslında öyle değil! Çatlaklar, selülitler, vücuttaki yara izleri... Gösteri dünyasındaki ünlülerin de elbette kusurları var! Üstelik itiraf etmekten de çekinmiyorlar!
Vücut çatlağı, düzenli fiziksel egzersiz ile birlikte belirli bir düzeyde hafifletilebilir ama tam olarak geçmez. Antrenman sıklığına bağlı olarak cilt yüzeyinde gözle görülür sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca düzenli spor seanslarıyla birlikte kan dolaşımını artırarak vücutta ödem oluşumunu önleyebilirsiniz.
Cilt çatlakları mevcutta bulundukları rengi solaryum veya bronzlaşma ile kaybetmezler.
Ayağınızdaki çatlaklara zeytinyağı ya da sarı kantaron yağı iyi gelir. Mantar oluşumunu önlemek için de çorabınızı sık sık değiştirin ve ayakkabılarınızı havalandırın.
Cilt çatlakları kendi kendine geçmez. Çatlakların doğal seyrinde; ilk oluştuğunda kırmızı/mor renkte olur, zamanla renkleri açılır deri renginden hafif açık sedefi bir renk alır.
Sıva alçısını çatlakların üzerine uygulayın ve düz bir şekilde yayın. Daha sonra sıva alçısının kurumasını bekleyin. Yüzeyin Pürüzsüzleştirilmesi: Kuruyan sıva alçısının üzerini hafifçe zımparalayarak yüzeyi pürüzsüzleştirin. Boya Uygulaması: Tamir edilen bölgeyi boyamak için uygun bir boya seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri