11. Kırmızı, bordo ve siyah gibi koyu ve zor çıkan renkler kullanmadan önce mutlaka cila/baz sürün. Cila ve bazları sadece koyu renk ojeleri sürmeden önce değil her zaman kullanmaya özen gösterin.
1) Oje sürmeden önce tırnaklarınıza koruyucu şeffaf baz sürün. Bu baz, ojeyi çıkarırken ojenin tırnağınızı boyamasını önler ve tırnaktan da çabuk çıkmasını sağlar. 2) Sürdüğünüz koruyucuyu tırnak uçlarında yoğun uygulayın. Böylece ojenizin tırnak uçlarındaki ömrünü uzatmış olursunuz.
Neredeyse bütün kadınların ortak kullanım rengi olan kırmızı oje,tutkuyu ve şehveti simgelemektedir. Genellikle gece şık bir yere giden kadınların kullandığı bu renk gücü ve çekiciliği de simgelemektedir. En güzel renklerden biri olan mavioje ise korkusuzluğu ve özgürlüğü ifade etmektedir.
Taşmalar için vazelin kullanın
Eğer eliniz çok alışık değilse o ojenin kenarlara taşması an meselesidir. Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün.
Parlak bir görüntü elde etmek için ikinci kat oje kuruduktan sonra parlatıcı uygulayabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Jel tırnak uygulamasının bakımı da oldukça kolaydır. Tırnaklarınıza özel bir koruma katmanı ekleyerek, jel tırnakların daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Jel tırnaklar üzerine oje sürülebilir ve tırnaklarınızı istediğiniz renkte süsleyebilirsiniz.
- Üst kaplama, tırnak cilası veya ojenin üzerine uygulanan bir katman olarak işlev görür. Bu katman, tırnağın rengini korur ve çiziklere karşı dayanıklılık sağlar. Günlük aktivitelerde veya temasla tırnaklara uygulanan baskılar sonucu oluşabilecek çiziklerden korur.
Oje Sürme Bandı; likid formda, hızlı kurutan bir. bariyer oluşturarak, ojenin tırnak kenarlarına. bulaşmasını engeller, ojenizi kolayca ve dağılmadan. sürmenizi sağlar.
Bu yöntem ile eğer ojeniz kapağı zor açılıyorsa kapağın gevşemesine de yardımcı olacaktır. Son çare olarak saf asetonu kullanabilirsiniz. Bir damla saf aseton ile ojenizi ince bir şekilde karıştırabilir ve daha sonra sevdiğiniz ojeyi tırnaklarınıza sürebilirsiniz. Ojenizi nasıl korumalısınız?
Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
Uzun tırnak görünümü için en iyi oje renkleri nude renklerdir. Ten ile bütünleşen renkler, tırnakları epey uzun gösterir. Özellikle nude ojelerde ten renginden 1 ton açık bir renk tercih etmenizi öneririz. Pastel tonlarda kısa tırnaklara daha uzun bir görünüm veriyor.
Esmer tenler mercan tonları, domates kırmızısı ve kestaneyle karışık kızıllarını rahatlıkla tercih edebilir. Mavi tonlu soğuk kırmızılardan, alev kırmızısından ve koyu tonlardan uzak durmanı öneririz.
Tüm oje renkleri arasında taze ve enerjik görünen yaz makyajının en yakın arkadaşı kırmızı ojedir. Biraz sert bir çıkış yaptığımızın farkındayız ama yaz gelince kırmızı ojenin dama atıldığını düşünenler oluyor ve bu bizim gibi makyaj tutkunlarını derinden incitiyor. Yani yaz için kırmızı oje şart!
Oje Sürmeden Önce Tırnağa Ne Sürülür? Oje sürmeden önce tırnağa baz katı uygulanmalıdır. Baz katı, ojenin tırnak üzerinde daha uzun süre kalmasını sağlar ve tırnağın renk değiştirmesini önler.
Tırnak kaç gün ojesiz kalmalı? Tırnaklarınıza oje sürdüğünüzde ne kadar güzel göründüğünü düşününce ojesiz bırakmak zor. Ancak tırnakların hava alabilmesi için zaman zaman ojesiz kalması gerekir. 2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Kalıcı oje uygulamasının en önemli adımlarından biri, baz katman uygulamasıdır. Baz katman, ojenin tırnak yüzeyine yapışmasını sağlar. Kalıcı ojeyi sürmeden önce baz katmanı, ince bir tabaka halinde uygulayın ve UV lambada 60 saniye kurutun. Baz katmanının uygulanması, ojenin daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Baz ojeden son kata kadar tüm uygulamalarda tırnaklarınızın ucunu kapatmaya özen gösterin. Dikey hareketlerle ürünü tırnağa yaydıktan sonra yatay fırça hareketiyle de tırnak uçlarını kapatın. Bu adım, ojenin kenarlardan soyulma sürecini geciktirecek.
Katılaşan Ürün İçin Oje İnceltici Kullanmak
Katılaşmış ojeleri de bu ürünü kullanarak hayata döndürebilirsiniz.
İlk kat ince uygulanmalıdır
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır.
Oje sürmeye bayılsanız da tırnaklarınızda hava almaya ihtiyacı olduğunu unutmayın. 2 gün ojeli tırnaklarınızın 2 gün ojesiz kalarak nefes almasını sağlayın. Bu hem tırnaklarınızın sağlıklı uzamasını sağlarken hem de tırnakların sararmasını önler. Tırnakların soğuk su ile teması da tırnakların uzamasını sağlar.
Diğer bir yöntem ise sıvı sabun kullanmak. Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Daha önce hazır tırnak güçlendirici kullandıysanız ojenizin altına baz olarak sürerek uygulandıklarını biliyorsunuz. Bu tırnak güçlendiriciler tek başlarına da uygulanabiliyor ve tek başına uygulayan kadınlar sonradan herhangi bir şekilde bu cilayı çıkarma ihtiyacı hissetmiyor.
Primer; Kelime anlamıyla “Astar” demektir. Kalıcı oje ve Protez tırnak uygulamalarında olmazsa olmaz bir üründür. Base Coat veya jel öncesi tırnak yüzeyindeki yağı ve nemi emerek tırnağın tamamen kurumasını sağlar. Çünkü tırnak yağlı veya nemli kaldığında uygulamanın atmasına veya mantar oluşmasına sebep olur.
Tırnaklarınızın kurumasını bekleyin ve daha sonra vazelini kağıt mendil ile temizleyin. Bunun dışında taşan ojeleri, sürdüğünüz vazelin ile birlikte tırnaklarınızın kenarından silin. Bunun için en son baş parmaklarınıza oje sürmenizde yarar var.
En fazla 2 ya da 3 kat
Ayrıca ojenizin ilk katı kurumadan 2. katı sürmeye başlamamalısınız. Ojeniz kuruduktan sonra daha parlak görünmesini istiyorsanız, mutlaka cila ya da şeffaf parlatıcı sürün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri